ÖZBEKİSTAN: Diplomatik ve umuma mahsus pasaport hamilleri her 180 gün içinde 90 güne kadar vizeden muaftır. Diğer resmî pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. PAKİSTAN: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Özbekistan vatandaşlarına Türkiye vizesi muafiyeti her girişlerinde 30 gün kalış hakkı tanımaktadır. Yalnız yabancının 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecek şekilde seyahatini planlaması gerekmektedir.
Vizenin veya vize muafiyetinin imkan verdiği kalış süresi, her 6 ayda günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir. Söz konusu kural RUSYA vatandaşları için de geçerlidir.
Özbekistan vatandaşlarının alabileceği turistik ikamet izinleri her seferinde en fazla 2 yıl olarak düzenlenmektedir. Başvuruda gerekli görülen tüm evrakların sunulması gerekmektedir. Başvurunun olumlu değerlendirilmesi adına eksik evrak ile başvuru yapılmaması gerekmektedir.
ÖZBEKİSTAN: Diplomatik ve umuma mahsus pasaport hamilleri her 180 gün içinde 90 güne kadar vizeden muaftır. Diğer resmî pasaport hamilleri ise vizeye tabidir. PAKİSTAN: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir.
İlgili 24 soru bulundu
Özbekistan vatandaşı, Türkiye'de ikamet izni almak için ilgili yerel makamlara başvuruda bulunmalıdır. Başvuru sırasında Özbekistan vatandaşının pasaport fotokopisi, vize fotokopisi, Türkiye'de ikamet ettiği yerin kira kontratı, tapu fotokopisi ve dask,yabancı sağlık sigortası gibi belgeler istenebilir.
Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir. - Çift pasaportlu yabancıların son 180 gün içerisinde ayrı ayrı pasaportlar ile 90'ar gün kalmaları mümkün olamamaktadır.
Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler.
Uzatma başvurularında aslında durum biraz daha farklı noter masrafı ve tek giriş vize harcı ödemeyeceğiniz için Özbekistan, Azerbaycan ve İran vatandaşıysanız yaklaşık 3.500 TL, eğer Türkmenistan vatandaşıysanız 2.000 TL civarında bir harcamanız olacaktır.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Kısa dönem ikamet izni ilk başvuruda sabıka kağıdı gerekli değildir, uzatma başvurularında sabıka kağıdı zorunludur. Bazı durumlarda GÖÇ idaresi hayatınızı devam ettirecek paranızın olup olmadığını anlamak için minimum 6000 dolar bulunan bir Türk banka hesabı isteyebilir.
Özbekistan, ülkenin vatandaşlığına geçmek isteyen üçüncü ülke vatandaşlarına çifte vatandaşlık hakkı vermemektedir.
Önemli Not: T.C. umuma mahsus, hususi ve hizmet pasaportu sahibi olanlar 3 Şubat 2021 tarihinde imzalanan kararnameye göre Özbekistan'a 30 günü aşmamak şartıyla vizesiz seyahat yapabileceklerdir. Özbekistan vize uygulamalarında değişiklik yaptığını bildirmiştir.
Özbekistan'nın, T.C. Pasaportları Vize uygulaması ; Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport ) : Vize Gerekiyor. Hususi Pasaport ( Yeşil Pasaport ) : Vize Gerekiyor. Hizmet Pasaportu ( Gri Pasaport ) : Vize Gerekiyor.
İkamet izni süresini uzatma başvurusu yapmayan yabancılar, İkamet izni süre bitiş tarihinden itibaren en geç 10 gün içinde Türkiye'den çıkış yapmakla yükümlüdür. 10 günlük sürenin geçmesi halinde kalınan süreler kaçak süre kabul edilir. Kaçak kalış süresine göre para cezası uygulanır. Giriş yasağı konabilir.
Bununla birlikte vize alınan ülkeye gitmemek bazı ülkeler açısından sonraki vize başvurularında önemli bir sorun haline gelebilir. Vize alıp ülkeye giriş yapmamak herhangi bir cezai yaptırıma neden olmaz. Vize alıp gitmeyen bir kişinin yeniden vize başvurusunda bulunması mümkündür.
2024 yılında turistik Schengen vize ücreti 80 € veya TL ve USD karşılığıdır.
İki yıl kuralı olarak bilinen bu durum, eğer Amerika'da hayatınıza devam etmek istiyorsanız kendi ülkenizde iki yıl beklemenizi gerektirir.
Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
2644 sayılı Tapu Kanunu'nun 35. maddesi uyarınca, yabancı uyruklu gerçek kişiler, yasal sınırlamalara uymak kaydıyla, Türkiye'de taşınmaz satın alabilirler.
Özbekistan vatandaşlarının Türkiye'de mesleki faaliyette bulunabilmeleri için çalışma izin belgesi almaları gerekmektedir. Yabancıların çalışma izni başvuru usullerini düzenleyen 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu gereğince, izin belgesi düzenlemeye yetkili makam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'dır.
Özbekistan Vatandaşlarının Türkiye'de resmi evlilik yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri