Özel hastanelerde sünnet operasyonu yapılacak ise fiyatlar çocuğun yaşına, ilin koşullarına veya herhangi bir sağlık sorununa göre değişiklik göstermektedir. Özel hastanelerde sünnet en yüksek 5 bin TL'dir. En düşük ücret ise 700 TL olarak bilinmektedir. Türkiye genelinde sünnet ücreti özel hastanelerde 1000 TL'dir.
-Sünnet ücretleri 2023 yılında da bölgeden bölgeye değişebilmekle beraber. Özel hastane ve kliniklerde sünnet fiyatları ortalama 3.000 TL dolayında olabilir. Daha lüks hastanelerde sünnet fiyatları 8.000 TL'yi bulabilir. -Devlet ve üniversite hastanelerinde ise sünnet işlemi bedava olarak sürdürülebilir.
Cerrahi sünnet ameliyatı genellikle 30 dakika ila 1 saat arasında sürer. Ancak, bu süre kişinin anatomik özelliklerine ve cerrahın deneyimine bağlı olarak değişebilir. Cerrahi sünnet ameliyatı için uygun yaş aralığı nedir? Cerrahi sünnet ameliyatı için genellikle 1 ila 12 yaş arası çocuklar tercih edilir.
Özel kliniklerde ve özel hastanelerde sünnet ücreti değişmekle birlikte özelde lokal anestezi ile sünnet ücretleri 4500₺ ile 8500₺ arasında değişmektedir. Bu ücret bazı hastanelerde 20.000 ₺ ye kadar çıkabilmektedir.
15 Haziran 2020 'den sonra yürürlüğe girmesi beklenen tebliğe göre, sünnet parasının devlet tarafından karşılanacağı belirtilmiştir. Bu tebliğe göre sağlık güvencelerinden ( SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR, Yeşil Kart) herhangi birine sahip herkes, devlet hastaneleri, üniversite hastanelerinde sünnet ücreti ödemeyecektir.
İlgili 33 soru bulundu
Ameliyathane ortamında ve uygun anestezi ile yapılan sünnet günübirlik bir cerrahi işlemdir. Çocuğun uzun süre hastanede yatmasına gerek yoktur. İşlem sonrasında hastanede 2-3 saatlik takip genellikle yeterli olmaktadır.
Çocuğun örselenmeden ruhsal-cinsel gelişimini tamamlayabilmesi için, tıbben zorunluluk olmadıkça 4-6 yaş arasında sünnetten kaçınılmalıdır. İsteğe bağlı sünnet için en ideal yaş aralıkları 6-15 ay, 2-4 yaş , 7-10 yaş en ideal yaş aralıklarıdır."
Sünnet küçük bir ameliyattır ve hastanede steril ortamda ve ekipmanla yapılmalıdır. Hem genel (uyutularak) hem lokal (penis etrafına iğne yaparak) anestezi ile yapılabilir. Burada çocuğun yaşı ve algılayabilecek yaştaysa psikolojik hazırlığı en önemli etkendir.
Sonrasında ise randevu aşamasına geçebilirsiniz. Devlet hastanesinden sünnet randevusu almak son derece kolay ve hızlı bir işlemdir. Devlet hastanesinde sünnet yaptırmak için Alo 182 randevu hattını arayabilir ya da MHRS randevu sistemi üzerinden randevu alabilirsiniz.
Ülkemizde sünneti yasal olarak sadece T.C. vatandaşı tıp doktorları yapabilir. Tıp doktoru olmayanların sünnet yapması ve bu kişilere sünnet yaptırılması suçtur. Yasa ile yasaklanmıştır.
Eğer dikişsiz yöntemlerle sünnet mümkün olursa yani çocuğun dikişsiz sünnete engel bir durumu yoksa sünnet 5 dk kadar kısa bir sürede yapılabilmektedir. Dikişli sünnetlerde ve pipide ek problemler varsa bu süre 15-20 dk ya kadar çıkabilmektedir.
Yaklaşık 15 -20 dakika süren işlemin ardından ortalama genel anestezi ile yapılanlarda 3 saat, lokal anestezi ile yapılan yenidoğan sünnetlerinde de 1 saat sonra çocuk evine gönderilebilmektedir.
Bu yüzden sünneti muhakkak işin uzmanı olan, sünnet eğitimi almış bir üroloji uzmanına yaptırmalısınız.
Yenidoğan dönemindeki sünnet yaraları yaklaşık 4 günde iyileşirken, daha büyük çocuklarda ise bu süre 10 güne kadar uzayabilir. Sünnet sonrası iyileşme sürecinde bir sıkıntı yoksa 4-5 gün sonra banyo yapılabilir. Sünnet yenidoğan döneminde yapıldıysa ilk 48 saat pişik kremi kullanmak gerekebilir.
Açık cerrahi yöntemlerle sünnet: Klasik yöntem veya dikişli sünnet olarak da bilinir, en çok yapılan ve en güvenilir yöntemdir. İç ve dış sünnet derisi kesildikten sonra birbirlerine kendiliğinden emilebilen dikişlerle tutturulur.
Sünnet ile ilgili masrafları karşılayan tek sigorta şirketi Anadolu Sigorta'dır. Anadolu Sigorta'dan bireysel tamamlayıcı sağlık sigortası bulunan çocukların sünnet masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Sünneti kimler yapmalı sorusunun tartışmasız yanıtı, sünneti yapacak kişinin farklı yöntemler konusunda bilgili ve deneyim sahibi bir hekim, tercihan bir çocuk cerrahı veya çocuk üroloğu olmasıdır. Çünkü bu konuda uzmanlaşmış kişiler Çocuk Cerrahları ve Çocuk Ürologlarıdır.
Sünnet, aynı zamanda sağlık yönünden de yapılması gereken süreçler arasındadır. Sünnet için hastaneye gidilmeden önce çocuğun çantası hazırlanması gerekiyor. Çanta içerisinde, sünnet pijamaları, temiz iç çamaşırları, peçete ıslak mendil ve benzeri eşyaların çanta içerisinde mutlaka ve mutlaka olması lazım.
Ayrıca çocukta hipospadias, inmemiş testis, kasık fıtığı, hidrosel gibi ek hastalıklarında gözden kaçırılmaması gerekmektedir. Sünnet olacak çocuklardan ayrıca hemogram (kan sayımı), PT ve PTT (kanama-pıhtlaşma zamanı tayini) istenip, bu testlerin normal olduğu teyit edilmelidir.
Sünnet cerrahi bir işlemdir. Pek çok cerrahi işlem anestezi sayesinde ağrısız sızısız tamamen bayıltarak yapılabilmektedir.
Unutmayın ki her geçen saat ağrı duyusu azalacaktır. Küçük Tuvalet Yapamama: Çocuğunuz en geç 12 saat içinde küçük tuvaletini yapmalıdır.
Dinimiz gereği erkek çocukları buluğ çağına gelmeden sünnet edilmeli denilmektedir. Diğer taraftan uzmanlarda çocuğunuzu doğduğundan itibaren üç yaşına kadar sünnet ettirmez iseniz mutlaka 7 yedi yaşının beklenmesi gerektiğini söylemektedir.
18 aydan önce sünnet düşünülüyorsa yenidoğan dönemi tercih edilmelidir. 6 yaş ve üzeri ise çocuğun bilinçli olduğu dönemdir. Çocuk kabul etse de etmese de, korksa da korkmasa da sünnetin ne olduğunu anlayabilir. Özellikle 2 buçuk- 4 buçuk yaş arasında sünnetten kesinlikle uzak durmak gerekir.
Sünnet, doğumdan itibaren her yaşta yapılabilir.
Tıbbi gereklilik varsa her yaşta, uygun ortam ve şekilde tedavi amaçlı sünnet uygulanır. Geleneksel veya dini amaçlı sünnet için ''En iyi veya en ideal sünnet yaşı'' diye bir yaş söylenemez. Söylenmesi doğru, bilimsel ve ahlaki değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri