Özel hastaneden alınan istirahat raporu geçerli olup işverenin bunu kabul etme zorunluluğu bulunuyor. İş kazası, meslek hastalığı nedeniyle tedavi gören sigortalıya ilk günden, hasta olana da istirahatin üçüncü gününden itibaren ödeme yapılır.
(10) Bu Yönetmelik kapsamındaki sağlık raporları özel sağlık hizmet sunucuları tarafından düzenlenemez. MADDE 7 – (1) Aday sağlık raporları bir yıl süre ile geçerlidir.
Tüm tahlil sonuçları özel veya devlet hastanesi fark etmeksizin e-nabız sistemine kaydedilir. Sadece devlet hastaneleri değil üniversite ve özel olarak hizmet sağlayan bütün sağlık tesisleri hastalarına vermiş oldukları bütün hizmetlere e-nabız portalına kaydetmelidirler.
Dişçi Rapor Verir mi: Özel Doktordan Alınan Rapor Geçerli mi? Dişçi Rapor Verir mi: Özel bir diş hekiminden alınan istirahat raporu resmi bir belge niteliği taşıdığından geçerlilik özelliğine de sahiptir.
Bu raporlar geçerlidir ve SGK tarafından raporlu olunan süre için iş göremezlik ödeneği ödenir. Raporun ayrıca devlet hastanesinden onaylanması gerekmemektedir. Zaten hastane, raporu SGK'ya elektronik ortamda göndermektedir. Okurumuzun yapması gereken tek şey kendine verilen iki nüshadan birini işverenine vermektir.
İlgili 32 soru bulundu
Engelli raporu başvurusunun ardından, Sağlık Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucu, engelli raporu e-Devlet sistemi üzerinden kişinin hesabına maksimum 15 iş günü içerisinde düşecektir.
Sağlık raporu, devlet hastanelerinde 200, özel hastanelerde ise 50-70 lira arası bir ücrete alınabiliyor.
Özel hastaneden alınan rapor geçerli olup, işverenin kabul etme zorunluluğu bulunuyor. SGK ile sözleşmesi olmayan özel bir hastanede Bakanlıkça yetkilendirilen hekimin verdiği rapor da geçerli.
Sağlık raporu alabilmek için kişinin ilk olarak bir sağlık kuruluşuna gitmesi gerekir. Özel hastaneler, poliklinikler, aile hekimleri ve özel tıp merkezlerine başvuru yaparak sağlık raporu alabilirsiniz. Başvuru yaptığınız sağlık kuruluşu sağlık raporu almanız için yapmanız gerekenler konusunda sizi bilgilendirecektir.
Raporlar verildiği tarih ve saatten itibaren geçerli olarak kabul edilir ve öğrenciler aldıkları raporları en geç raporun bitiminden sonra 3 gün içinde Rektörlüğe teslim ederler. Aksi halde rapor geçerliliğini kaybeder. Özel hekim ve özel kurum raporları geçerli değildir.
OSGB raporu bakanlık tarafından görevlendirilen yetkili işyeri hakimlerinden alınabilmektedir. Özel hastane ya da aile hekimliği merkezlerinden alınmasının herhangi bir geçerliliği olmayıp yetkili bir OSGB hekiminden alınmalıdır.
Genelgede yer alan açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, SGK sadece resmi değil, özel hastane ve tıp merkezlerinden alınan istirahat raporları için de rapor parası ödemekte, ayrıca rapor alınan özel hastane veya tıp merkezinin SGK ile anlaşmalı olması şartı da aranmamaktadır.
Sağlık raporu alabilmek için ilk olarak bir sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekir. Özel hastaneler, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve aile hekimlerine sağlık raporu almak için başvurabilirsiniz.
Sağlık raporu almak isteyen kişilerin ana sayfada bulunan e-hizmetler bölümüne giriş yapması gerekir. e-Devlet sistemine girdikten sonra sağlık raporunun alınması için sağlık hizmetleri bölümüne giriş yapılması gerekir.
İşe giriş sağlık raporu Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri olan OSGB firmalarından alınabilir. Ayrıca az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için Aile Hekimliği de tercih edilebilir.
İşe girişlerde sağlık raporunun alınabileceği yerler ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan bir tanesi iş yeri hekimi bir diğeri ise aile hekimleridir. Ancak unutulmamalıdır ki, eğer girilecek olan iş az tehlikeli kategorisinde ise aile hekimlerinin sağlık raporu verme yetkisi bulunur.
Özel hekim ve özel hastane raporları geçerli değildir.
Sağlık raporu almak için özel polikliniklere, özel muayenehanelere, özel hastanelere, özel tıp merkezlerine, aile sağlık merkezlerine ve devlet hastanelerine başvurabilirsiniz.
Aile Sağlık Merkezleri ya da eski adıyla Sağlık Ocağı aracılığıyla da temin edilebilen sağlık raporu, belirli koşullar altında verilebiliyor.
Özel hastane ya da devlet hastanesi olması durumu değiştirmez.
İşveren, çalışanın iş pozisyonuna uygunluğunu değerlendirmek ve iş sağlığı güvenliği standartlarına uygunluğunu sağlamakla yükümlüdür. Bu nedenle, işveren işe alınacak olan çalışanın sağlık raporunu talep eder ve bu raporu ücretini karşılar.
11) Sağlık raporunda kişinin durumuna özgü daha kısa sürelerde kontrol muayenesi öngörülmemişse düzenlenen sağlık raporu düzenlendiği tarihinden itibaren iki (2) yıl süreyle geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri