'182 Hastane Randevu Merkezi'ni hattını arayan vatandaşlar, her arama için 4 lira telefon ücreti ödüyor. Bununla birlikte, birinci basamak sağlık hizmetlerinden faydalandığında 3 lira, kamu hastanelerinde 5 lira ve özel hastanelere gittiğinde 12 lira muayene parası alınıyor.
SGK, özel hastane muayene ücretlerinin sadece bir kısmını karşıladığı için kalan tutar için senin ödeme yapman gerekir. Özel hastane muayene ücreti, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) tarafından düzenleniyor olsa da belirlenen tutar, hastaneden hastaneye değişkenlik gösterebilir.
Özel hastaneler muayene tutarlarını Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre belirler. Bu tebliğe göre özel hastaneler en fazla yüzde 200 oranında ücret talep edebilir. Tüm Tahliller: 400 TL ile 500 TL arasındadır.
Özel hastaneleri kapsamayan MHRS sitemi, COVID-19 aşılarının dağıtımı ve uygulanması sürecinde revize edildi. Özel hastaneler de MHRS sistemine dâhil edildi.
Hızlı Randevu
Mobil uygulama, Web ve Alo182 Randevu hattından istediğiniz hekime anında randevu alabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Sağlık Bakanlığından hekimlere 'MHRS dışı hastalara da bakılması' talimatı Sağlık Bakanlığı, COVID nedeniyle uygulanan 'MHRS dışı hasta bakılmaması' uygulamasının sonlandırıldığını belirterek hekimlerin artık randevulu/randevusuz tüm hastalara poliklinik muayene hizmeti vereceğini belirtildi.
Mesai dışında verilen muayene hizmeti normal poliklinik hizmeti statüsünde olup ilave bir ücrete tabi değildir.
SGK'ya bağlı kişiler, SGK anlaşmalı özel hastanelerden fark ücretini ödeyerek yararlanabilirler. SGK'lıların fark ücreti ödemeden özel hastanelerden ücretsiz yararlanması ise tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) ile mümkün.
Sağlık Uygulama Tebliği'nin katılım payı alınmayacak sağlık hizmetleri ile ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerine ilişkin maddelerine göre Kurumla sözleşmeli veya sözleşmesiz sağlık hizmet sunucuları tarafından sunulan acil sağlık hizmetlerinden dolayı kişilerden katılım payı ve ilave ücret alınmamaktadır.
Hastanelerin acil servisine girildiğinde ilk olarak hastanın yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alanlardan hangisinde tedavi olacağı tespit edilir. Bu alanlardan “Yeşil alan muayenesi” adı altındaki tedaviler nedeniyle hastalardan ilave ücret alınamaz.
ÖZEL HASTANELERDEKİ ENJEKSİYONLAR BUGÜNDEN İTİBAREN ÜCRETSİZ.. Değerli halkımız, özellikle merkez hastanelerimizin acillerindeki yoğunlukları değerlendirdiğimizde enjeksiyon uygulamalarının da bunda önemli bir paya sahip olduğunu gözlemledik.
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 73 üncü maddesine göre ilave ücret alınmaktadır. Özel hastaneyi tercih etmenizden dolayı yapılacak ameliyatın Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) ve eklerinde yer alan Kuruma fatura edilen işlem bedelinin iki katına kadar ilave ücret alınabilir.
2023 Yılı Araç Muayene Ücretleri
2023 araç muayene ücreti traktör, motosiklet, motorlu bisikletler için 575,84 TL; otomobil, minibüs, kamyonet, römork, yarı römork, arazi taşıtı için 1130,44 TL; kamyon, tır, çekici, otobüs için ise 1528,10 TL olarak belirlenmiştir.
İşte güncel sigortasız muayene ücretleri! DEVLET HASTANESİ MUAYENE ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL 2022? SGK'lı olmayan fakat hastaneye giden vatandaşlar devlet hastanelerinde 50 ila 90 TL arasında muayene ücreti ödemektedir. Ek tahlil ve tetkik istenmesi durumunda bu ücretlerde bir artış görülebilmektedir.
Özel hastaneler ayrıca SGK'nin ödediği tedavi ücretinin iki katı kadar fark ücreti de talep edebilmektedir. Ancak siz yaptığınız ödemenin fazla olduğunu düşünüyorsanız, yaptığınız bu fazla ödemeyi geri alabilirsiniz.
SGK'lılar için özel hastanelerden fark ücreti ödemeden sağlık hizmeti almanın en kolay yolu tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmaktır. SGK'lılar, SGK ile anlaşması bulunan özel hastanelerdeki tüm muayene ve tedavi işlemlerini fark ücreti ödemeden gerçekleştirebiliyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dahilinde sağlık güvenceleri olan kişiler devlet hastanelerinde olduğu gibi anlaşmalı özel hastanelerde de SGK'nın sunduğu imkanlardan yararlanabilirler.
Yukarıda anılan kanun hükmü gereğince muayene ücreti, muayene süresi aşılan araçlardan geçirilen her ay için, muayene süresi tespit edilemeyen araçlardan ise Kanunun yürürlüğe girdiği 01.01.2005 tarihinden itibaren her ay için %5 fazlasıyla tahsil edilerek tamamı hazine payı olarak aktarılmaktadır.
Özel hastaneler muayene ücretinin yanı sıra katılım payı da alırlar. Sigortalı tüm hastalar sağlık hizmetlerinden yararlanacaklarında prim ücreti ödemek zorundadır. Özel hastaneler muayene tutarlarını Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre belirler.
Mesai dışı Muayene Başvuru
Mesai dışı saatlerde öğretim üyesi muayenesi için başvurdunuz, Bu uygulama, mesai içi saatlerde zaten verilmekte olan normal muayene hizmetinin dışında, sizin özel tercihinizi yerine getirmek için verilen, ücrete tabi ek bir hizmettir.
Saat 09:00'da hasta kabul etmeye başlayan devlet hastaneleri saat 16:00'ya kadar hastalarla ilgilenmektedir. Saat 16:00 olduğunda mesai saatleri sona ermektedir.
Artık randevusuna sadık kalmayanlara yaptırım uygulanacak. Randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacak. Bu yaptırımla karşılaşmamak için hastalar randevu saatine kadar iptal işlemi yapabilecek.
Bütün üniversite ve devlet hastanelerinde, aile hekimliklerinde, özel hastanelerde hastalara uygulanan bütün tahlil ve tetkikler e-nabız sistemi üzerinden görünebilir.
Sağlık Bakanlığı (MHRS) Merkezi Hekim Randevu sisteminin 182 nolu telefonundan, www.mhrs.gov.tr veya www.eyupdh.saglik.gov.tr web adreslerinden randevu alarak RANDEVULU MUAYENE olabilirsiniz. Hastanemiz ve bağlı semt polikliniklerinde bazı sınırlamalar hariç RANDEVUSUZ MAUAYENE olmanız da mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri