Özel Sağlık Sigortası, devlet hastaneleri dâhil özel hastane ve üniversite hastanelerinde alacağın sağlık hizmetlerinin tümü karşılar. Üstelik, SGK ile anlaşmalı hastane şartı aranmaz Ayrıca özel sağlık sigortasından faydalanmak için SGK'lı olma zorunluluğu da yoktur.
Özel sağlık sigortası, hastalık veya herhangi bir sağlık sorunun ortaya çıkması durumunda devreye girip teminatlar kapsamında tüm ödemeleri karşılar.
Özel sağlık sigortası sağlık sorunları yaşandığında en iyi hastanelerde tedavi olma imkânı tanır. Genel özellikleriyle poliçe kapsamında bulunan muayene, tahlil, ameliyat, ayakta ya da yatarak tedavi, check-up gibi hizmetlere anlaşma karşılığı olarak daha uygun masraflarla ulaşılabilir.
Özel sağlık sigortalarının birçoğunda ayakta tedavi için verilen ilaçlar, sigorta kapsamında karşılanır. Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olmayan ilaçlar özel sağlık sigortası tarafından karşılanmaz. Standart sigortalama hizmeti devlet tarafından çalışanlar ve emekliler adına sunulan sistemlerden biridir.
İlgili 36 soru bulundu
Özel sağlık sigortaları, genellikle isteğe bağlı gerçekleştirilen operasyonları ve bu operasyonlardan doğabilecek komplikasyonları karşılamıyor. Ek olarak poliçe tarihinden önceki durumlar ve anlaşmalı olmayan kurumlardan yaptırılan işlemler de yine kapsam dışı kalıyor.
Özel Sağlık Sigortası, devlet hastaneleri dâhil özel hastane ve üniversite hastanelerinde alacağın sağlık hizmetlerinin tümü karşılar. Üstelik, SGK ile anlaşmalı hastane şartı aranmaz Ayrıca özel sağlık sigortasından faydalanmak için SGK'lı olma zorunluluğu da yoktur.
Özel sağlık sigortaları genel olarak özel hastanelerde ayakta tedavi masraflarını %80 oranında karşılanır. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında ise tedavi giderlerinin tamamının karşılanması sağlanır.
Kaza nedenli hasarlarda dişlere yönelik tıbbi ve cerrahi işlemler, standart olarak özel sağlık sigortasının kapsamında yer alır. Ancak sıkça rastlanmasa bile bazı sigorta şirketleri bu gibi durumları da kapsam dışında tutabilir.
Ameliyat tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından limitsiz olarak kapsam altındadır. Özel hastanede ameliyat olmak için gerekli işlemleri ve ameliyat sonrasında da hastanede yatış masrafları limitsiz olarak TSS tarafından ödenir. Aynı zamanda refaketçi masrafları da TSS kapsamındadır.
Geliri brüt asgari ücretin üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken genel sağlık sigortası prim tutarı brüt asgari ücretin %3'ü tutarındadır. Bu kapsamdaki genel sağlık sigortalılarının 2023 yılı temmuz ayı ve sonrası için ödemesi gereken genel sağlık sigortası prim tutarı aylık 402,44 TL'dir.
Katılım payı yoktur ve tüm hastane masraflarınız SGK desteği ile %100 karşılanır.
Özel hastanede muayene, tedavi, MR vb ileri tanı yada ameliyat, doğum gibi olası daha yüksek maliyetli sağlık harcamalarınızı bütçe hesabı yapmadan karşılayabilmek için özel sağlık sigortanız olmalı. Özel sağlık sigortası yaptırmak mevcutta bir rahatsızlığınız olsa da yaşınız çok genç olmasa da size avantaj sağlayacak.
Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar ve Kimler Yaptırabilir? Sağlık masraflarını poliçedeki limitler dahilinde karşılayan bir sigorta türüdür. Bu sigorta türünde SGK'lı olmak zorunlu değildir. Muayene, fizik tedavi gibi ayakta tedavi teminatlarını karşılar.
Psikolog hizmetinde olduğu gibi psikiyatri muayenesi de sigorta şirketleri tarafından sunulan bir avantajdır. Psikiyatri hizmeti, özel sağlık sigortası kapsamındah bir kereye masus olmak üzere sigorta şirketi tarafından karşılanır yani psikiyatri muayenesine gittiğinde ilk seans için ödeme yapmana gerek yoktur.
Özel sağlık sigortası kapsamı içinde yer alan ayakta tedavi teminatı; doktor muayenesi, ilaç, fizik tedavi, röntgen, laboratuvar tetkikleri ve ileri tanı yöntemlerini kapsar.
Diş beyazlatma işlemi özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yer almaz.
Aile sağlık sigortası, özel ya da tamamlayıcı sağlık sigortası poliçelerini aile içerisindeki bireylerin birlikte yaptırmasıdır. Yani özel sağlık sigortası (ÖSS) ya da tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) yaptırdığında aile üyelerin de bu sigortalardan yararlanabilir.
Hayır, estetik ameliyatlar SGK kapsamında yer almaz. SGK kapsamında yer almayan bir ameliyat, tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamında da yer almaz. Haliyle tamamlayıcı sağlık sigortası estetik masraflarını karşılamaz. Standart özel sağlık sigortalarında da estetik operasyonlar teminat dışıdır.
Özel sağlık sigortası fiyatları için net bir şey söylemek mümkün olmamakla birlikte ortalama 15.000 TL ile 60.000 TL arası değişkenlik gösterir. Fiyat aralığının bu kadar geniş olmasının sebebi ise özel sağlık sigortası fiyatlarını belirleyen birçok faktörün olmasıdır.
Tam Kapsamlı Sağlık Sigortası Kapsamı
Tam kapsamlı sağlık sigortası bulunan kullanıcılar, hastalandığında veya herhangi bir kaza durumuyla karşı karşıya kaldığında ortaya çıkan masrafları kontrol altında tutar. Sağlık giderlerini minimum maliyetle veya ücretsiz olarak karşılayabilme olanağı sağlar.
SGK'ya bağlı kişiler, SGK anlaşmalı özel hastanelerden fark ücretini ödeyerek yararlanabilirler. SGK'lıların fark ücreti ödemeden özel hastanelerden ücretsiz yararlanması ise tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) ile mümkün.
Dolayısıyla “özel sağlık sigortası göz çizdirmeyi karşılar mı?” sorusuna “hayır” olarak cevap verebiliriz.
SGK tarafından anlaşmalı her hastanede poliçeye dahil edilen teminatların hepsinden yararlanma hakkına sigortalı kişi sahiptir. Dolayısıyla ayakta veya yatarak gerçekleşen, ameliyatla sonuçlanan, ek olarak ameliyat öncesi ve sonrasındaki tüm masraflar anlaşmalı özel hastanelerin hepsinde devreye girer.
Özel Sağlık Sigortası
Sağlık Sigortaları, yatarak ve ayakta tedavi hizmetlerinin yanı sıra acil durum halleri, PSA ve mamografi, ambulans, geniş asistans seçenekleri ve check-up gibi ek sağlık hizmetlerini de karşılar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri