Nasıl ki parfüm deodorantın yerini tutmazsa, aynı şekilde deodorant da parfümün yerini tutmaz. Gün boyu güzel kokmak istiyorsanız, temiz teninize deodorant uyguladıktan sonra parfümünüzü sıkabilirsiniz.
- Bu nedenle güzel kokuyu herhangi bir başka koku engellenmesin diye parfümün her zaman temiz cilde sıkılması öneriliyor. Ancak deodorant her zaman kullanılabiliyor. - Parfüm çıplak tene uygulanabildiği gibi kıyafetlerin üzerine de uygulanabilirken, deodorant sadece çıplak tene uygulanıyor.
Direkt koltuk altına uygulamalısınız. Ne zaman: Duştan hemen sonra koltuk altına sıkılabilir.
Roll-On ve Parfüm Aynı Anda Kullanılır mı? İnsanlar roll-on ve deodorantları parfüm gibi kullansa da aslında bu ürünler güzel koku yaymak amacıyla yapılmamıştır. Bu nedenle güzel kokmak istiyorsanız parfümler ile kombinlemenizi tavsiye ederiz.
Temiz ve Kuru Cilde Uygulama Yapın
Uygulama için en doğru zamanın duş sonrası olduğunu söylemek yanlış olmaz. Terlemiş koltuk altlarını antiperspirant içeriklerle buluşturmak, sanıldığının aksine ter kokusunu gidermiyor, daha kötü bir kokunun yükselmesine sebep oluyor.
İlgili 33 soru bulundu
Deodorant uygulaması, sıklıkla koltuk altına yapılır. Koltuk altına deodorant uygulamadan önce bu bölgenin temiz ve kuru olduğundan emin olmalısınız. Gün içerisinde tekrar kullanıma ihtiyaç duyarsanız bir ıslak mendil ile koltuk altını temizleyip deodorant uygulayabilirsiniz.
Deodorant Kıyafete Sıkılır mı? Deodorantı kıyafetlere veya terli olan bölgeye sıkmaktan kaçınmak gerekiyor.
Parfümü uygulamadan önce vazelini, ince bir tabaka halinde, özellikle bileklere ve boyun bölgesine, yani nabız bölgelerine sürüyorsun. Daha sonra buraya parfümünü sıkıyorsun. Vazelin makyajdaki baz gibi parfümün kokusunu kilitleyerek kalıcılığını ve etkisini artırıyor. Ayrıca kokuyu taze tutuyor.
Etkili bir kullanım için temiz vücuda uygulanmaları tavsiye edilen parfüm çeşitleri, deodorantlara göre daha yoğun esans içerir. Deodorantlar, parfümlerden farklı olarak özellikle koltuk altı gibi sık ve yoğun şekilde ter üreten bölgelerde meydana gelebilecek vücut kokularını önlemek amacıyla kullanılır.
Kokunun daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamak için doğrudan vücudunuza püskürtmek daha iyidir. Bileklerimizi birbirine sürtmeden önce parfüm sıkmak, kokunun hızla etkisini kaybetmesine yol açar. Eğer bileklerinizdeki kokuyu yaymak istiyorsanız, bileklerinizi birbirine sürtmek yerine ovalayın.
Parfüm kaç fıs sıkılır? Parfümün kaç fıs sıkılacağı tamamen tercihe göre değişir ama çok boğucu olmayan, eşit ve abartılı olmayan bir koku için ortalama 3-4 fıs sıkılabilir.
Parfümünüzü kıyafetlerle örtmeyin, bilekler ve boyun gibi açıkta kalan nabız noktalarınıza parfümü sıkın. Ancak burada dikkat etmeniz gereken küçük bir nokta var: Eğer sıcak bir iklimdeyseniz cildinizin yüksek ısısı parfümün esansını bozabileceğinden parfümü saçlarınıza, bir fulara veya scrunchienize sürebilirsiniz.
Her gün deodorant kullanımı gözenekleri tıkar ve çeşitli hastalıklara sebep olur. Deodorant kullanmadan önce koltuk altı su ve sabunla iyice yıkanmalıdır.
Koltuk altı lazer epilasyonundan sonra en az 24 saat boyunca deodorant kullanılmamalıdır. Aksi halde ciltte tahriş meydana gelebilir. Lazer epilasyondan önce de kesinlikle deodorant kullanımından kaçınılmalıdır. Deodorant kullanılmışsa koltuk yıkanmalı, temizlenmeli ve deodorant kalıntılarından iyice arındırılmalıdır.
Tüm deodorantlarda olduğu gibi, doğal deodorantlar içinde en uygun zaman duştan sonra temiz ve kuru cilde uygulama yapmaktır. Bundan sonrası için gün içerisinde dilediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz sıklıkta uygulayabilirsiniz.
Hem roll-on hem de stick deodorantın kendine göre avantaj ve dezavantajları olduğu için bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Roll-on deodorantın uygulanması genellikle daha kolaydır ve deodoranttan daha az dağınıktır. Bununla birlikte, deodorant kötü kokuları kontrol etmede daha etkili olabilir.
Kullanım Önerileri: El, Ayak, Koltuk Altı, Meme Altı, Sırt, Kasık Bölgesi Gibi Bölgesel Terlemeler İçindir. Uygulama: Yatmadan Önce Ya Da Güne Başlamadan Önce Temiz Ve Kuru Cilde Sıkınız. Sıkılan Spreyin El İle Cilde İyice Yedirilmesine Özen Gösterilmelidir.
Şampuan, saç spreyi, deodorant, parfüm, oda spreyi, temizleme spreyleri, çamaşır deterjanı, dezenfeksiyon mendilleri, el dezenfektan, yapıştırıcı, boya gibi günlük ürünler hava kirliliğine neden olan uçucu organik bileşikleri (VOC) yayarlar.
Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Özellikle sıcak yaz aylarında parfümünüzü taze tutmanın en iyi yolu buzdolabında saklamaktır. Güneş ışığı, radyatörlerden gelen ısı ve sıcaklık değişiklikleri parfümü zamanla yok edebilir, ancak serin, karanlık buzdolabında saklandığında yıllarca dayanabilir. TAZE NOTALARA SAHİP PARFÜMÜ SERİN TUTUN!
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
Vajinal duş yapmak için özel olarak tasarlanmış bir cihaz kullanılabilir. Bu cihaz, suyun vajina içine verilmesini sağlar ve daha sonra bu su tekrar cihaz yardımıyla dışarı alınır. Vajinal duş yaparken, doğru sıvının kullanılması ve cihazın temizliği de önemlidir. Duş yapmadan önce doktorunuza danışmanız önerilir.
Deodorantınızı Parfüm Gibi Kullanmayın
Duşunuzu yaptıktan sonra terleyen bölgelerinize sürmeniz gerekir. Amacı bakterilerin koku yapmasını engellemektir. İdeal olan önce deodorant kullanmak sonra da parfümü uygulamaktır.
Deodorantların vücudumuza zararları nelerdir? Doğal olmayan deodorant ve antiperspirant ürünler, doğrudan deri ile temas ettiğinden cilt kanseri riskini arttırmaktadır. İçerisinde barındırdığı kimyasallar nedeni ile vücut üzerinde yanma, kaşıntı, tahriş, kabarma ve yara oluşumu gibi sonuçlar doğurabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri