Gizli yazılar: Sadece ilgili ya da yetkili kişiler tarafından okunabilen yazılardır. Gizli yazılarda, kağıdın alt ve üst bölümlerine kırmızı renkli yazı veya mühürle gizlilik ifadesi konulur. Gizli yazılar dört başlık altında ele alınır. Bunlar; gizli, çok gizli, özel ve hizmete özeldir.
Özel yazı; eş, dost, akraba veya arkadaşların kendi aralarında yazdıkları yazılardır. Öz geçmiş, kutlama, davetiye, baş sağlığı ve geçmiş olsun yazıları bunlar arasındadır.
Hizmete Özel belge ile ilgili işlemler, EBYS'nin günlük raporlarında kayıt altına alınır.
Madde 14- İlgi, yazılan yazının önceki bir yazıya ek ya da karşılık olduğunu veya bazı belgelere başvurulması gerektiğini belirten bölümdür. “İlgi:” yan başlığı, gönderilen makam bölümünün iki aralık altına ve yazı alanının soluna küçük harflerle yazılır.
İlgili 44 soru bulundu
p) Üstveri: Bir belgeyi tanımlayan gönderici, konu, tarih, sayı ve benzeri tüm bilgileri, Page 3 r) Üst yazı: Belgenin, varsa ek veya ekleri hariç kısmını, s) Yetkili makam: Mevzuatta belirtilen görevleri yerine getirme hususunda yürütme ve karar verme yetkisine sahip görevlileri, ş) Zaman damgası: Bir elektronik ...
Ad, Soyad ve İmza:
İmza ismin üstündeki boşluğa atılır.
Yazı türleri, edebiyatta bulunan metin türleri olarak da ifade edilebilir. Edebiyatta bulunan diğer yazı türleri; masal, hikaye, roman, fıkra, röportaj, sohbet, destan, efsane, anı, makale, deneme, haber, otobiyografi, günlük, gezi yazısı ve tiyatro olarak sayılabilir.
Resmi Yazışma Nedir ? İdarelerin kendi içlerinde, birbirleriyle veya gerçek ya da tüzel kişiler ile iletişim sağlamak amacıyla güvenli elektronik imza kullanarak elektronik ortamda ve zorunlu hâllerde veya olağanüstü durumlarda el yazısıyla atılan imza ile fiziksel ortamda yürüttükleri süreci ifade eder.
Gizlilik dereceli yazı, doküman ve malzeme: Yazılar, tercümeler, basılı kağıtlar, telefon, telsiz görüşmeleri, resim, kroki, grafik, plan harita, fotoğraf filmleri, fotokopiler, ses bantları, mumlu kağıtlar ve diploma kağıtlarıdır.
Gizlilik dereceli bilgi, belge, proje veya malzemeye nüfuz edebilmeyi ve/veya bunların bulunduğu yer ve tesislere giriş iznini sağlayan belgeyi ifade eder.
Özel belge: Resmi olmayan ve resmi belgelerin özelliklerini taşımayan belgelerdir. Kişilerin yazılı belgeleri ve memurların görev ve yetkileri dışında düzenledikleri belgelerdir (kira sözleşmesi).
Hukuki, idari ve resmi işlerin düzenlenmesinde resmi yazışma kullanılmaktadır. Bireysellikten uzak olarak hazırlanan, belirlenmiş olan kalıp cümleler kullanılarak yapılan yazışmalara idari yazışma adı verilmektedir.
Dilekçe, bir isteği ya da şikâyeti bildirmek için resmi bir kuruluşa yazılan yazıdır.
Resmi bir kurum, makam ya da kuruluş tarafından herhangi bir durumda ilgililere bir şey duyurmak ve bildirmek için yazılan yazılara bildiri denir.
Times New Roman, Verdana, Comic Sans, Monaco, Calibri yazı fontları; en iyi ve en çok tercih edilen yazı fontları arasında yer almaktadır.
Tüm yazı tipleri C:\ Windows\Fonts klasöründe depolanır. Ayıklanmış dosyalardaki yazı tipi dosyalarını doğrudan bu klasöre sürükleyerek de yazı tipi ekleyebilirsiniz. Windows bunları otomatik olarak yükler.
1454-1455 yıllarında basılan İncil'de Gutenberg'in 1282 sayfalık İncil için yaklaşık olarak 300 farklı harf biçimi döküldüğü düşünülmektedir. Roman fontu olarak anılan bu karakter ile basılı materyallerde kullanılan ilk font olarak kabul edilmektedir.
Kaligrafi sanatını icra eden sanatçıya, kaligraf denir. Bu sanat dalının çağdaş bir tanımı ise "işaretlere anlamlı, ahenkli ve hünerli bir şekilde biçim verilmesi sanatı" şeklindedir. Belirli bir yazı stili, yazı tipi, hat türü, el veya alfabe gibi tanımlanabilir. Hat sanatı kaligrafi sanatı ile karıştırılmaktadır.
Öğretici metinler, bir konuda bilgi vermek, düşündürmek, yönlendirmek, uyarmak, düşünceleri değiştirmek, bir şeyleri haber etmek veya tanıtmak gibi amaçlar güdülerek yazılmış metinlerdir. Öğretici metinler ele alındıkları türlere göre farklılık göstermektedir. Öğretici metinlerde dil, göndergesel işlevindedir.
TCK'da yazılı olmayan fiil ve davranışlar suç kapsamında değerlendirilemez. Bu işin hukuki boyutudur. Ancak gün içinde farklı yerlere farklı imza atma gibi bir alışkanlığınız varsa hayatınızın bir döneminde imza sahteciliği suçu ile karşı karşıya kaldığında haklılığının ispat noktasında sıkıntılar yaşayabilir.
İmzasını değiştirmek isteyen şahsın yapması gereken nedir? İmzanın şekli mevzuatımızda,;kişinin adı soyadı yahut soyadının elle yazılması olarak tarif edilmiştir. Bu itibarla kişinin elinden sadır olan ve bu tanıma uyan imzanın hareketi, yazılışı ve figürleri değiştirilebilir.
2525 sayılı Soyadı Kanunu 2. Maddesi “Söyleyişte, yazışta, imzada öz ad önde, soy adı sonda kullanılır” düzenlemesinden ise imzanın ad ve soyadı içermesi gerektiğini anlamaktayız. Kimi durumlarda adın yalnızca ilk harfinin kullanılmasıyla da yetinilmektedir çünkü söz konusu hüküm emredici nitelikte değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri