Merhaba, Yönetmeliğe göre devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde özürlüye aktarım yapabilirsiniz. Bu durum okul inisiyatifinin durumunda bazı durumlarda yirmi güne kadar çıkabiliyor. Eğer ki bu belirtilen süre geçmişse okul idaresi devamsızlığınızı özürlüye aktarmama hakkına sahip.
Hastalık, ölüm veya öğrencinin eğitimini etkileyen herhangi bir neden olması durumunda veliler okul yönetimine devamsızlık sildirme dilekçesi verilebilir. Bu dilekçe kabul edilirse özürsüz devamsızlık hakkı özürlüye çevrilir.
Hectopat. Liselerde devamsızlık maksimum özürsüz 10, özürlü 20 şeklindedir. Özürsüz devamsızlığın bulunmadığı koşullarda özürlü devamsızlık toplam 30 gün olabilir.
Özürsüz devamsızlık sildirme okul idaresine veli tarafından başvurusu yapılmaktadır. Okul idaresinin özürlü devamsızlık sildirmesi inisiyatif göstermesine bağlıdır.
Devamsızlık, belgelendirilen bir özür sebebiyle gerçekleşirse özürlü, belgelendirilen herhangi bir özre dayanmaksızın gerçekleşirse özürsüz olarak adlandırılır. Tüm öğrenciler bir eğitim ve öğretim yılında belirli limitler dahilinde her iki tür devamsızlık hakkına da sahiptir.
İlgili 16 soru bulundu
Öncelikle devamsızlık sildiremezsiniz, yönetmeliğe göre yasal değil. Devamsızlık yapıldığı tarihten itibaren beş iş günü içerisinde özürlü devamsızlığa aktarılabilir.
Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür. Ayrıca devamsızlık müfredatında 30 gün devamsızlık aşıldığında ne olduğu da belirtilmiştir. Belirtilenlere göre öğrenciler başarısız sayılacaktır. Dolayısıyla öğrenciler 31. gün okula gitmeme durumunda sınıfta kalmaktadır.
Devamsızlık kaç gün lise öğrencileri için çok önemlidir. Çünkü devamsızlık lise öğrencileri için sınıf tekrarı demek olabilir. raporlu yani özürlü gün olarak izin alabilmektedir. Ayrıca büyük sağlık sorunları bulunan öğrenciler heyet raporu alarak devamsızlıklarını uzatabilirler.
Devamsızlık süresi özürsüz yani raporsuz olarak 10 gün, özürlü yani raporlu olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür. Lisede 30 gün devamsızlığı olan bir öğrenci, sınıf tekrarı yapabilir.
Lisede özürsüz devamsızlık hakkı hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
Hayır. Özürsüz devamsızlık etkilemez. Özürsüz devamsızlıklarınızı velinizin okul idaresine vereceği dilekçe ile özürlü devamsızlığa geçirebilirsiniz.
Özürlü ve özürsüz devamsızlığın toplamı 30 günü aşamaz. Mazeret kağıdı ve/veya rapor getirilmesi durumunda öğrenci özürlü devamsızlık yapmış sayılır. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Hayır, kalmıyorsunuz. Özürsüz devamsızlığınız 10 günü geçmemeli ve toplamda da 30 günden fazla devamsızlık yapmamalısınız. İstisnalar ile bu süre uzayabiliyor fakat 20 günden fazla izinli devamsızlığınız var diye asla sınıfta kalmazsınız.
İşte, yayımlanan o değişiklik; Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Evet. Mazeretli geçirilen süreler devamsızlıktan sayılır. Yani bu sürelerde öğrenci devam zorunluluğunu yerine getirmemiş sayılır.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e sorulan sorular arasında bu soru da yer alıyordu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, soruyu şu şekilde yanıtladı; "12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, öğrencilerimizin hiçbir kaygısı olmasın." Açıklamalarında bulundu.
Özürsüz 10 gün, toplamda da 30 gün devamsızlık hakkınız var. Özürlü 20 günü geçerse kalmazsınız fakat toplam devamsızlığınız 30 günü aşarsa kalırsınız. Aynı şekilde özürsüz devamsızlığınız da 10 günü aşmamalı. Bu ikisinden birisi yarım gün aşarsa sınıfta kalırsın.
Özürlü 10 gün, toplam 30 gün hakkınız var. Özürsüz 10 günü aşmamışsınız, toplam devamsızlığınız da 27.5 gün etmiş. Sadece özürsüz devamsızlığın 5 günü aştığı için belge alamayacaksın. İzinli 20 gün devamsızlık hakkın var diyenlere aldırıs etme, kalmazsın.
Heyet raporu alan sınıfta kalmayacak.
İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder.
Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli dilekçesi, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.
Doğrulanmış Cevap. Merhabalar, Liselerde devamsızlık sildirmek diye bir şey yoktur. Raporsuz yani özürsüz olarak yaptığınız devamsızlıklar velinizin dilekçe vermesi takdirinde özürsüz devamsızlıklarınız özürlü devamsızlığa çevirilebilir.
Kilopat. Özürlü devamsızlıkta sorun olmaz Özürsüz devamsızlık 5 günü geçerse belge alamazsınız.
45 günlük devamsızlık süreniz özürsüz devamsızlıksa bu 7 günlük rapor geçerlidir. Ancak, lise son sınıf öğrencisi iseniz ve sınavlara hazırlanıyorsanız ailenizin bilgisi olması durumunda izinli olarak okula devam etmeyebiliyorsunuz.
9.sinif özürlü devamsizlik 20 gün ve özürsüz 9.5 gün olursa sinifta kalir miyim? Bilgi verir misiniz? Hayır kalınmıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri