Bir evliliğin yasal olabilmesi için, iki erkek veya bir erkek-iki kadın şeklindeki Müslüman şahitlerle beraber icap ve kabul yapılmalıdır. Teklif ve kabul, taraflar namına veli veya vekiller tarafından yapılabilir.
Erkeklerin birden fazla -en fazla dört- kadınla evlenmesine izin veren çok eşlilik Afganistan, Pakistan ve Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu bazı diğer ülkelerde halen yasal sayılıyor.
Resmi nikah işlemleri arasında; Fas, Suriye, Almanya, Amerika, Avusturya, Azerbaycan, Filipinler, Filistin, Hollanda, İngiltere, İran, Irak, İrlanda, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan, Kolombiya, Lübnan, Macaristan, Norveç ve Pakistan gibi yabancı ülke uyruklu vatandaşlar da bulunuyor.
Çok eşlilik (poligami/teaddüd-i zevcât), yani erkeğin aynı anda birden fazla kadınla evlenmesi insanlık tarihinde bilinen ve uygulanan bir kurumdur. İslâm hukuku da belirli şartların ve gerekçelerin bulunması halinde çok eşlilik kurumunu bir ruhsat hükmü olarak kabul etmiş ve bunun sayısını dört ile sınırlandırmıştır.
Niyma adındaki çok eşliliği kabul eden topluluk Nepal ile Tibet arasındaki Nyimba Vadisi'nde yaşıyor. Bir erkek ve bir kadın arasındaki evlilik, tarihten günümüze kadar bilinen standart evlilik. Ama bu topluluktaki gibi bir evlilik görülmedi. Bu topluluğun en ilginç özelliği kadınların birden fazla kocalarının olması.
İlgili 20 soru bulundu
Poligami Ortadoğu, Afrika, Güney Asya'da sık görülmekle birlikte, Amerika'da Mormonlar, Kanada'da yerli gruplar, Av- rupa'daki göçmen topluluklar ve Avustralya aborjinlerinde de bulunmaktadır (Zeitzen 2008, Bao 2008).
Dinin toplum yaşamında önemli bir etkiye sahip olduğu ülkede toplu taşımalarda bile kadın ve erkek olarak ayrı bölümler kullanılıyor. Pakistan'da alkol kullanımı Müslümanlar için yasak, gayrimüslimlerin ise alkol alabilmek için devletten özel bir izin belgesi almaları gerekiyor.
29 Mayıs 1988'de meclisi feshetti ve 15 Haziran 1988'de Şeriat Kanunu'nu uygulamaya koydu. Bu kanunla İslâm hukuku Pakistan'ın üst hukuku ve hukuk kaynağı ilân edildi.
Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Pakistan'a yapacakları, bir yıl içinde 90 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaftır.
Pakistan. Pakistan eski Başbakanı Benazir Butto, dupatta bir örtü giyerken. Pakistan'ın hijab'ı yasaklayan veya yürürlüğe koyan kanunları yoktur. Pakistan'da çoğu kadın, bacaklarını ve vücudunu örten tunik üst ve bol olan şortlu pantolon seti olan shalwar kameez giyiyor.
Çok eşlilik (poligami/teaddüd-i zevcât), yani erkeğin aynı anda birden fazla kadınla evlenmesi insanlık tarihinde bilinen ve uygulanan bir kurumdur. İslâm hukuku da belirli şartların ve gerekçelerin bulunması halinde çok eşlilik kurumunu bir ruhsat hükmü olarak kabul etmiş ve bunun sayısını dört ile sınırlandırmıştır.
1920'lerde, Pakistan müslümanları Türk Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu halkına hem maddi hem de manevi yönden yardımlarda bulundu. 1947'de Pakistan'ın bağımsızlığından sonra ikili ilişkiler resmî olarak başladı. Günümüze kadar iki ülke arasında askerî ve ekonomik alanda birçok anlaşma imzalandı.
Pakistan vizesi kalkmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus pasaport hamilleri Pakistan vize işlemlerini tamamlamaksızın ülkeye giriş yapamazlar.
Pakistan, Britanya Hindistanı'nın bölünmesini ve Müslüman nüfuslu bölgelerin bağımsızlığını talep eden Pakistan Hareketi'nin çabalarıyla 1947'de Hint Müslümanları için bir yurt olmak üzere bağımsızlığını kazanmıştır. Çeşitli dil ve etnik grupların yanı sıra coğrafya ve yaban yaşamı bakımından da zengin bir ülkedir.
Pakistan 1 yıldan az turistik vizesi ücreti: 37,5 $ Pakistan 1 yıldan fazla turistik vize ücreti: 50 $. Pakistan tek giriş aile, akraba, arkadaş ziyareti vize ücreti: 25 $. Pakistan 1 yıldan az aile, akraba, arkadaş ziyareti vize ücreti: 37.5 $.
11 Nisan 2022 tarihinde Ulusal Meclis'te Başbakanlık için yapılan oylama sonucunda PML (N) Lideri Şahbaz Şerif, Meclis oturumunda hazır bulunan 174 üyenin tamamının oyunu alarak Pakistan'ın 23. Başbakanı olarak seçilmiştir.
Pakistan ekonomisi, satınalma gücü paritesi bakımından 25. büyük ve nominal olarak dünyanın 38. büyük ekonomisidir. Pakistan gelişmekte olan bir ülke olup 21. yüzyılda dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma potansiyeline sahip sonraki 11 ülkelerinden biridir.
Hint Mutfağı, Pakistan Mutfağı'nın kalbi gibidir. Pakistan'ın diğer geleneksel yemekleri Hint Mutfağı ile benzerlik gösteren; Balti, Biryani, Mutton Karahi, Chicken Karachi, Tikka, Samosa, Pakora ve Dahi Phulkiyaan'dır. Tatlılarda ise Shahi Tukray'dan başka Havuç Helvası ve Cream Chaat öne çıkar.
Karaçi, Pakistan'ın Sindh eyaletinin başkentidir. Pakistan'ın en büyük şehri ve dünyanın en büyük yedinci şehridir. Nüfusu 15.7 milyondur.
Pakistan'da devlet dini olan İslam, Pakistan halkının yaklaşık %96'sının inancıdır. Din özgürlüğü, Pakistan Anayasası tarafından garanti altına alınmıştır. Pakistan anayasası, tüm Pakistan vatandaşlarının dinlerden bağımsız olarak eşit haklara sahip olduklarını temel bir hak olarak ifade eder.
Çok eşlilik veya poligami, bir kimsenin aynı esnada birden fazla kişiyle evli ya da birlikte olmasıdır. Terim çok karılılık (polijini), çok kocalılık (poliandri), eşcinsel çok eşlilik ve grup evliliği durumlarını kapsamakla birlikte -yaygın olması nedeniyle- genellikle polijini ile eşanlamlı olarak kullanılır.
Yurtdışında evlenmek isteyen iki Türk vatandaşı Türk konsolosluklarında evlenebilir. Evleneceklerden birinin yabancı uyruklu veya çifte uyruklu olması halinde, evlenme ilgili ülkenin makamında yapılır.
Tek eşle evlilik Türklerde yaygındır. Levirat tipi evlilikler gerekli durumlarda görülmektedir. Levirat, ölen kardeşin dul kalan eşi ile evlenme biçimidir. Eski Türklerde dul kalan kadınlar bu şekilde koruma altına alınmıştır.
PAKİSTAN: Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabi olup istizan gerekir. Ayrıca, geçerli bir Schengen, İngiltere veya ABD vizesi hamilleri 30 gün ikamet süreli tek giriş vizelerini www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak alabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri