Taş devri (paleo) diyetini, avcılık-toplayıcılık ilkesine uygun düşük karbonhidrat içeriğine sahip beslenme planı olarak tanımlayabiliriz. Bu beslenme planını uygulayacaksanız ilk yapmanız gereken işlenmiş hazır gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmak. Taş devri (paleo) diyetinin temelinde et tüketimi yer alıyor.
Kilo verme süreci veya hızı kişinin metabolizmasının çalışma hızına, beslenme alışkanlıklarına ve fiziksel aktivite durumuna göre değişir. Paleo diyetini uygulayanların haftada ortalama 1-1,5 kg ağırlık verdiği görülmektedir.
Taş devri diyetinde temel olarak et tüketimi söz konusudur. Ancak elbette tüm gıda gruplarına odaklanmak da oldukça önemlidir. Et, balık, yumurta, sebze, meyve, kuruyemiş ve tohum yemeye odaklanın. Ekmek, makarna, tahıl ve diğer paketlenmiş gıdalar gibi işlenmiş gıdalardan kaçının.
Kırmızı et, balık ve kümes hayvanları (tavuk vb.) etleri 2 porsiyon günde, katı ve sıvı yağlar 2-3 porsiyon gün içinde alınması önerilir. Tüm besin grupları arasında belirli bir denge kurulan dash diyeti, kilo vermek ve hastalıklardan uzak kalmak isteyenlerin deneyebileceği bir diyet programıdır.
İlgili 44 soru bulundu
Yüksek tansiyonun tedavi edilmesine yardımcı olmak için uygulanan bir diyet türüdür. DASH (Dietary Aproaches to Stop Hypertension) ilk olarak 1996'da Amerikan Kalp Derneği'nin bir toplantısında tanıtılmış ve 1997'de New England Journal of Medicine' da yayınlanmıştır.
Hollywood diyetinde et, şeker, alkol, unlu gıdalar, baklagil yasaktır. Uzmanlar, bu diyet yönteminin aşırı düşük kalori alımını ve yetersiz beslenmeyi içermesi nedeniyle birçok sağlık sorununa yol açabileceğine dikkat çekiyor.
Taş Devri olarak da bilinen Paleo diyetiyle ayda ortalama 6-7 kilo verebilirsiniz. Çok hızlı kilo verdirmese de bu diyet hem sağlıklı bir yaşam sürdürmeyi hem vücudu zorlamadan zayıflamayı sağlıyor. Paleo diyeti, mağara adamı diyeti, Taş Devri diyeti isimleriyle de bilinmektedir.
Anti inflamatuar diyet nedir? Anti-inflamatuar diyet, vücut sağlığını en iyi derecede tutmayla ilgili bilimsel bilgiye dayanarak, gıdaları seçme ve hazırlama yoludur. İnflasmayonu (iltihap) etkilemesinin yanı sıra, bu diyet vücuda enerji, vitamin, mineral, yağ asitleri ve koruyucu bitkisel besinleri sağlar.
Amerikan Diyet Akademisi'nin (eatright.org'un) önerisi; aylık hedef olarak mevcut kilonun %5'ini belirlenmesidir. Örneğin 80 kilo bir birey 1 ayda 4 kilo, haftada 1 kilo vermesi sağlıklı olarak kabul edilirken, 50 kilo olan bir bireyin ayda 2,5 kilo haftada ortalama 500 gr vermesi sağlıklı olarak kabul edilir.
80/20 bir diyet programı değildir. Alışkanlıklarınızın %80'nin sağlıklı seçimlerden oluşması, geriye kalan 20'lik bölümde yemek tercihlerinizde rahat davranmanız demektir. 80/20 kuralını uyguladığınız zaman sağlıksız bir şey yediğinizde onu 20'lik bölüme sayıp kalan 80'lik bölümde sağlıklı beslenerek dengelersiniz.
Uzmanlar kalıcı ve sağlıklı kilo vermek için haftada 1-2 kilo vermeyi öneriyorlar. Bununla birlikte sıkı bir egzersiz planı ve diyetle 1 ayda 8 -10 kilo vermeniz mümkün olabilir.
Yapılan bazı bilimsel çalışmada naneli sakız çiğneyen bireylerin uzun süre tokluk hissiyatı yaşadığı dolaysıyla gün içerisinde daha az abur cubur tükettiğini göstermiştir. Eğer sürekli açlık hissiyatınız var ise naneli sakızı denemelisiniz. Ne yaparsanız yapın akşam 8'den sonra besin tüketirseniz kilo veremezsiniz.
Kilo Kaybı – Dr. Suat GÜNSEL Girne Üniversitesi Hastanesi. Share: İstemsiz olarak ayda 3 kilodan fazla ya da son 6 ay içinde vücut ağırlığının yüzde 10'undan fazla kilo kaybedilmesi ,anormal ve bir doktor ile görüşülmesi gereken bir durumdur.
Sağlıklı bir zayıflama için kişinin 1 haftada 0.5 kg ile 1 kg vermesi gerekir. Bu oran, 1 aylık bir zaman diliminde 5-6 kilograma kadar çıkabilir. Ne kadar kilo verileceği, bireyin beslenme düzenine uymasına ve aksatmadan spor yapmasına bağlıdır.
21 GÜN ŞEKERSİZ DİYET LİSTESİ KAÇ KİLO VERDİRİR? Bu zayıflama programında 21 günün sonuna gelindiğinde; minimum dört (4) maksimum yedi (7) kilo verdirmektedir. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki, vereceğiniz bu kilo tamamen yağdan gideceği için kalıcı zayıflamayı beraberinde getirmektedir.
Aristo diyeti, kimyasal katkı maddeleri içermeyen, genetiği değiştirilmemiş ürünleri önermektedir. Böylece vücuda zarar veren toksinlerden uzak durulması amaçlanır. Aristo diyetinde protein kaynağı olarak genellikle tavuk, balık ve yumurta gibi doğal hayvansal ürünler tercih edilir.
Bu konuda azimli ve kararlıysanız İsveç diyetini deneyebilirsiniz. Kısa sürede hızlı kilo kaybı yaşamak isteyenler, İsveç diyetini tercih ediyorlar. 13 gün boyunca çok sıkı bir diyet programının uygulanması sonucunda 7 ile 20 kg arasında kilo kaybı yaşandığı vurgulanıyor.
Tehlike saçan diyetlerden bir diğeri de aslan diyetidir. Bu diyetin başlıca sorunlarından biri; meyve, sebze, kepekli tahıllar, kuruyemişler ve tohumlar dahil olmak üzere pek çok sağlıklı besinin tüketilmesinin yasak olmasıdır. Aslan diyeti uygulayan kişiler, pek çok vitamin ve mineralden yoksun kalmaktadır.
Bu beslenme planında kan basıncını düşürmek için glisemik indeksi düşük tam tahıllar, süt ve süt ürünleri, sebze ve meyveler, protein kaynağı olarak da kümes hayvanları ve balık tercih ediliyor. Dash diyeti ile kalp ve damar sağlığını korumak amaçlanıyor.
Normal diyet, hastanın kısıtlama olmadan tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli almasını sağlayan beslenme programıdır. Rejim III (R-III) olarak da adlandırılır.
Bu diyette fermente edilmiş gıdalar, yaşlanmış peynirler, alkol, konserve balık, işlenmiş etler, kırmızı meyveler ve sebzelerle birlikte bazı süt ürünleri gibi histamin seviyesi yüksek gıdaların tüketimini sınırlandırmanız veya tamamen kesmeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri