Motor seçeneklerine baktığımızda selefinden ayrılmadığını görüyoruz. 1,2 lt 84 HP benzinli manuel, 1,4 lt 100 HP benzinli manuel ve otomatik seçenekleriyle sunulurken, 90 HP'lik 1,4 lt turbo dizel de sadece manuel şanzımanla alınabiliyor.
Beraberinde enjeksiyon kısmındaki bir özellik bu motoru öne çıkarmaktadır. Öne çıkan kısım 1.0 mpi motor özellikleri ile tanımlanacak şekildedir. Bu rakamdan ziyade 1.2, 1.4 MPI motor özellikleri de vardır. Bunların ortak alanı MPI motor turbo mu olduğudur.
1.4MPI motorlarda Turbo mevcut ancak hacim ve Turbo oranları bence orantısız. Bu sebepten ötürü rakiplerinden daha fazla yakıyor.
YAKIT TÜKETİMİ & EMİSYON
Şehir İçi Tüketim (100 km) 7.8 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 5.1 lt. Karma Tüketim (100 km) 6.1 lt.
MPI motor çok noktadan yakıt enjeksiyon sistemine sahip motorlara denir. Aracın emme manifoltuna bağlı olan 4 adet yakıt enjektörü, ECU'dan gelen sinyallere göre yakıtı emme manifoltuna gönderir.
İlgili 19 soru bulundu
Master Painters Institute (MPI), boya uygulaması ve kalitesi için standartlar oluşturur. Bu standartlar, boyama denetimi, performansa dayalı standartlar ve laboratuvar testleri yoluyla mükemmelliği garanti eder.
Turbo motorlar, atmosferik motorlarla aynı silindir hacmine sahip otomobillerde bile yüksek performans elde edilmesini sağlıyor. Silindir hacminin küçülmesi, motorlarda kullanılan metal parça sayısının ve ağırlığının azalması, tüm aksamların daha az enerji kullanarak hareket etmesine yardımcı oluyor.
Motorun normal haliyle emebildiğinden daha fazla havayı emmesini sağlayan turbo, bunu yüksek basınçlı silindirlere göndererek aracın daha fazla hava ve basınç ile temasını, bu sayede de motorun daha güçlü çalışmasını sağlıyor.
Her dizel araçta turbo yok. Turbosuz dizeller de var. Benzinli araca turbo ise firmanın kendisine kalmış bir şey.
B Segmenti: Uzunluk olarak 370 cm ve 400 cm arasında olan araçlardır. A segmenti araçlardan bir diğer farkı ise motor hacminin daha yüksek olmasıdır. Bu segmentteki araçlara örnek olarak; Hyundai i20, Opel Corsa, Volkswagen Polo, Toyota Yaris, Seat Ibıza, Renault Clio olarak verilebilir.
Yeni i20'nin en üst donanım seviyesi olan ve dizel motor seçeneği ile tercih edilemeyen Elite paketinde ise, yan ve perde hava yastıkları, acil durum fren sinyali (ESS), stop start sistemi (1.2 benzinli), deri direksiyon ve vites topuzu, 7" ekranlı radyo, cd, dvd ve mp3 çalar (rds özellikli), navigasyon programı ve ...
Hyundai'nin İzmit'te üretilen i10 ve i20 modelleri, global üretim merkezleriyle aynı seviyede üretim kalitesini taşıyor.
Mpi cok noktadan enjeksiyon anlamina gelmekte.Su zamana gore siradan bir motor. Cvvt ise degisken subap zamanlamasi demektir ki bir cok parametreye gore subaplarin acuk kalma zamanlamasini degistiren bir sistemdir. Hem yakit tuketimine hemde performansa olumlu katkisi vardir.
Hyundai i20 Style 1.4 MPI 6 İleri Otomatik AT (Benzinli) Özellikleri.
Turbo motorlar genellikle küçük yapılı olduğu için yüksek yakıt verimliliği sağlar. Turbo motorlar daha az yakıt tükettiği için doğal olarak daha az karbon salınımı yapar. Yüksek süratlerde genellikle atmosferik araçlara göre daha yüksek performans yakalar.
Turbo motor, motorun daha fazla güç elde etmesini ve daha yüksek torka ulaşmasını sağlayan bir sistemdir. Turbo sisteminde egzoz manifoldundan araca giren gazlar, turbo motorun içerisindeki türbini çevirir ve bu türbin, hava pompasını çalıştırmaya yardımcı olur.
Turbo motorlu araçlar arızalandığında bazı belirtiler sürücüler tarafından fark edilebilir. Örneğin; araç yakıt tüketimi artar, turbodan ıslık sesi yükselir, rampalarda performans düşüklükleri meydana gelir. Bu belirtilerin dışında araçta arıza ışığı yanar ve yağ dumanı oluşur.
Bazı ülkelerde, Hyundai'niz kurşunlu benzin kullanımına uygun olarak dizayn edilmiştir. Kurşunlu benzin kullanacağınız zaman, HYUNDAI yetkili servisine başvurmanızı öneririz. Kurşunlu benzinin oktan oranı kurşunsuz benzinin oktan oranı ile aynıdır.
Yakıt Kapasitesi 50 lt. Şehir İçi Tüketim (100 km) 6.0 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 4.1 lt. Karma Tüketim (100 km) 4.8 lt.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri