Travertenlerin tepesindeki düzlükte bir antik kent, antik havuz ve müze var. Tüm Pamukkale'yi bir kompleks olarak 3-4 saatte ziyaret edebilirsiniz. Pamukkale travertenlerin,
Tüm alanı gezmek için kafadan 4-5 saati gözden çıkarmalısınız. Ören alanının 3 girişi var ama biz oradayken sadece 2'si açıktı. Önce üst kapıdan (güney kapısı olarak biliniyor) girip, önce Hierapolis Antik Kenti'ni gezip, sonra Antik Havuz'da yüzüp, sonra travertenlere geçin deriz.
Bölgeye giderken yanınızda mutlaka güneş gözlüğü, şapka, ayakkabılarınızı elinizde taşımamanız için bir çanta bulundurun. Yazın öğlen çok sıcak olacağından dolayı ya sabah yada öğleden sonra 4 gibi ziyaret edilmesi daha uygun. Yanlızca travertenler için gidilmemeli.
Pamukkale Travertenleri giriş ücreti 2023 yılında 700 Türk Lirası'dır. 18 yaş altındaki öğrenciler için giriş ücretsizdir.
Termal havuzlara ya da antik havuzlara girmek isterseniz mayo ve bikini giymeniz gerekecek. Pamukkale'de yamaç paraşütü, balon turu ve trekking gibi aktiviteleri yapmak isteyenler ise mutlaka rahat spor ayakkabılar ve giysiler getirmelidirler.
İlgili 15 soru bulundu
Pamukkale Travertenlerine Ayakkabı ile Girilmesine İzin Verilmemektedir. Kaplıca teraslarında mineral zengini turkuaz suların olduğuna dikkat etmişsinizdir.
Doğanın mucizesi travertenler, Kutsal Kent olarak adlandırılan Hierapolis Antik Kenti'nin yanı sıra şifalı kaplıcaları ile binlerce turistin uğrak yeri olan Pamukkale'de keyifli vakit geçirmek için en uygun zaman yaz ayları.
Ogretmen veya öğrenci muze kartınız var ise %50 indirimden faydalanamiyorsunuz. Tam müze kartınız var ise ancak öyle indirimden yararlanabiliyorsunuz. Giriş ücreti 130 tl.
Pamukkale Travertenleri giriş ücreti = 400 TL. Antik Havuz giriş ücreti = 150 TL.
Pamukkale Travertenlerini her mevsim ziyaret edebilirsiniz. Kışın havanın soğuk olmasına rağmen Antik Havuzun içerisi her zaman 36 derece civarında oluyor. Bu sayede her mevsim rahatlıkla yüzebilirsiniz. İlkbahar ve sonbahar ayları, Pamukkale Travertenlerini ziyaret etmek için en ideal zamanlar olarak biliniyor.
Ülkemizin dünya çapında en çok tanınan yerlerinden biri Pamukkale'dir. Ülkemize gelen turistlerin büyük bir çoğunluğu İstanbul, Pamukkale ve Kapadokya üçgeninde vakit geçirmektedir. Böylesine kıymetli bir değer ise mutlaka ziyaret edilmelidir.
Pamukkale termal suyunun tedavi edici özelliği, çok eski çağlardan beri anlaşılmış, yüzyıllar sonra şifa niteliği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. UNESCO Kültür Miras Listesi'nde yer alarak, özenle korunan Pamukkale, şifalı termal suları ile ziyaretçilerine pek çok alternatifli tedavi olanakları sunmaktadır.
Traverten çok yönlü, çeşitli nedenlere ve ortamlara bağlı, kimyasal reaksiyon sonucu çökelme ile oluşan bir kayadır. Pamukkale termal kaynağını meydana getiren jeolojik olaylar geniş bir bölgeyi etkilemiştir. Bu bölgede sıcaklıkları 35-100 C arasında değişen 17 sıcak su alanı bulunmaktadır.
Pamukkale Travertenlerine giriş bazı kişiler için ücretsizdir. Ziyaret öncesi en çok merak edilen konulardan birisi olan ücretsiz giriş hakkı kimler için geçerlidir şöyle sıralayabiliriz; 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin Pamukkale Travertenlerine girişi ücretsizdir.
Pamukkale Travertenleri haftanın her günü ziyarete açık. Ören yerinde bulunan müze bölümü ise Pazartesi günleri kapalı. Çalışma saatleri: Yaz dönemi: 07:30 – 18:00.
Yerli misafirlerin 60 TL alabileceği Müze Kart ile yıl boyunca yurt genelindeki müze ve ören yerlerini sınırsız olarak gezebileceğini söyledi. 65 yaş ve üstü ile 18 yaş ve altı vatandaşlara müze yerlerinin ücretsiz olduğunu ifade eden DENTUROD Başkanı Şen, “Pamukkale ören yerine giriş ücreti 80 TL'den 110 TL'ye çıktı.
YAZ-KIŞ 36 DERECE SU SICAKLIĞINA SAHİP
Pamukkale'de bulunan Hierapolis Antik Kenti'nde, yaz-kış 36 derece su sıcaklığına sahip 2 bin 500 yıllık Kleopatra antik termal havuz da kış mevsimi ve soğuk havaya rağmen bölgeye gelen turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.
Termal suların yapısı sodalı olduğundan bölgedeki suyun kalp damar hastalıkları, romatizma, deri ve sinir hastalıklarına iyi geldiği belirtilir. Termal suların yanında antik havuz suyu da benzer şifalandırıcı özellik gösterir.
Müze kart sahipleri ücretsiz giriş yapabilir. Türkiye'nin batısında Denizli ilinde bulunan doğal bir oluşumdur. Bu beyaz renkli, kireçtaşı tabakaları, binlerce yıldır süregelen bir doğal sürecin sonucudur.
Şen, antik havuz suyunun, kalp damar hastalıkları, romatizma, deri, felç ve sinir hastalıklarına, içildiğinde de mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanıldığı için talep gördüğünü ifade etti.
Kleopatra Havuzu Hakkında Bilgi
Roma İmparatorluğu döneminden beri Antik Havuzun suyunun bazı cilt ve dolaşım sorunlarına iyi geldiği düşünülmektedir. Mısır kraliçesi Kleopatra'nın da bu havuzda yüzdüğü rivayet edildiğinden Kleopatra Havuzu olarak anılmaktadır.
Kış ayları bir çok insan için kaplıcalara gitmek daha çekici gelmektedir. Ziyaretçiler sadece travertenler ve antik kent ile ilgileniyorsa bahar ve yaz ayları daha ideal bir zaman dilimidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri