Paraşüt kumaşlar endüstride sıklıkla kullanılır. Kesilme, delinme, parçalanma gibi eylemlere karşı dayanıklı olduğu için askeri alanlarda kullanılır. Dayanıklılığa ihtiyaç duyulan sektörlerin tamamı paraşüt kumaşlardan yararlanabilir. Ayrıca avcılık ve kamp alanlarında da tercih edilen bir kumaş türüdür.
Paraşüt kumaş genel olarak dış giyimde kullanılır, kışlık bir kumaş olarak bilinir ve bu yüzden terleme yapmaz. Kullanımı rahat ve görünümü şık bir kumaş türüdür. Giyim sektöründe kullanımıyla bilinen paraşüt kumaş çanta yapımında da kullanılır.
Oldukça hafif bir kumaştır. Çoğunluğu su geçirmez özelliktedir. Piyasada satılan su geçirmez montların üretiminde paraşüt kumaş kullanılır. Tercihe göre kumaşa yanmazlık, hava geçirmezlik, antistatik özellikler eklenebilmektedir.
Her mevsim kullanılan bir kumaştır. Soru: yazın deniz sonrası araç koltugu ıslanmasın diye konulurmu kullanılabilirmi?? su geçirgenliği nasıldır?? Cevap: Merhaba. Ürünün su itici özelliği vardır.
Paraşüt kumaş, kaban, parka, yağmurluk, asker ve polis üniformalarında kullanılır. Paraşüt kumaş haşema modellerinde sıklıkla kullanılır. Kumaş %100 Polyesterdir. Paraşüt kumaş, uyku tulumlarında, kamplarda kullanılan çadırlarda, motorsiklet koltuk kılıflarında, yelkenlerde, paraşüt ve balonlarda kullanıma uygundur.
İlgili 33 soru bulundu
Paraşüt Kumaş Özellikleri
Kolay şekil aldığı için farklı alanlarda kullanımı kolaydır. Yırtılması zor ve dayanıklı kumaşlar arasında yer alır.
Paraşüt kumaş, uyku tulumlarında, kamplarda kullanılan çadırlarda, motorsiklet koltuk kılıflarında, yelkenlerde, paraşüt ve balonlarda kullanıma uygundur. Diğer kumaşlardan ayıran en önemli özelliği dayanıklılığıdır. Su itici özelliktedir. Su geçirir.
Paraşüt Kumaş Özellikleri Nelerdir? Leke tutmama özelliği ile dikkat çeken paraşüt kumaş, ince bir kumaş türü olmasına rağmen kışlık kıyafet olarak kullanılabilir. Hafif olduğu için taşıması kolaydır. Yırtılması zor ve dayanıklı kumaşlar arasında yer alır ve kolay şekil aldığı için farklı alanlarda kullanımı kolaydır.
Çadır, paraşüt, kaplama malzemeleri, inşaatlarda kullanılan membran türü kumaşlar gibi pek çok alanda su geçirmez kaplama kumaşlar bulmak mümkündür. Su geçirmeyen kumaş, su ile nüfuz etmeye ve ıslanmaya karşı dirençli olan kumaştır.
Likrasız - Hızlı Kurur. Haşema, Deniz Şortu, Kaban Ceketlerin içine astar, Çanta astarı, Spor Kıyafetler dikebilirsiniz.
Paraşüt kumaşları giyim sektöründe özellikle kışlık kıyafetler için kullanılır. Dış giyim ağırlıklı üretildiği için terletme yapan kumaşlardan değildir.
Oldukça hafif bir kumaştır. Çoğunluğu su geçirmez özelliktedir. Piyasada satılan su geçirmez montların üretiminde paraşüt kumaş kullanılır. Tercihe göre kumaşa yanmazlık, hava geçirmezlik, antistatik özellikler eklenebilmektedir.
Kamp çadırı ve güneşliği için uygundur. Hava ve su geçirmeyen özel dokuma kumaştır. Oldukça ince ve hafiftir.
Kubbe (Paraşüt)
Yamaç paraşütü kanatları (paraşüt) genelde ripstop nylon, polyester veya mylar türü kumaşlardan üretilir. Çok ince sentetik iplerden dokunan bu kumaşlar daha sonra, ısı ve basınç altında işlenerek hava geçirmezlik, esnemezlik ve dayanıklılıklarını sağlayan kimyasal maddeler emdirilerek geliştirilir.
Gore-Tex: Gore-Tex, mikro delikli yapıya sahip bir membran kumaştır. Bu membran, suyu dışarıda tutarken nefes alabilirliği sağlar, böylece terleme ve nem birikimini azaltır. Gore-Tex, yüksek kaliteli ve dayanıklı bir yağmurluk için tercih edilen bir seçenektir.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Su Geçirmez Kumaşın Adı Nedir? Su geçirmeyen kumaşın halk arasındaki ismi poşet kumaşıdır. Bazı kesimler bu kumaşa su geçirmez kumaş ismi vermişlerdir. İngilizce'de Waterproof Fabric adı ile kullanılır.
Raşel kumaşlar, bayraklar, özellikle de Türk bayrağı üretiminde en çok tercih edilen kumaş türüdür.
Haşema yapımında dokuma ve likralı kumaşlar kullanılır.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Bu tür kumaşlar genellikle naylon, polyester veya spandex gibi sentetik elyaflardan yapılmaktadır. Mayo kumaşları, yüzme esnasında rahatlık ve hareket özgürlüğü sağlamak için esneklik sunar. Ayrıca, suyun içindeyken hafif hissetmenizi sağlar ve vücutta suyu tutmadığı için çabuk kurur.
Kış aylarında birçok giyim ürününde ve mont ürünlerinde polyester vardır. Özelikle son dönemlerde çok moda olan ince şişme tarzı montlar polyester ürünüdür. Markaların çok önem verdiği bir kumaş modeli olan polyester kışında çok yoğun ilgiyle kullanılıyor.
Scuba kumaş kalın yapıya sahip ve astar gerektirmeyen bir kumaş türüdür. Sentetik ve nefes alan bir kumaş olan scuba kumaş, pek çok kişinin kıyafet seçiminde tercih ettiği kumaşlar arasında yer alır. Scuba Kumaş Nedir? Scuba ya da bilinen adıyla dalgıç kumaş; dayanıklı yapıda ve vücuda oturan bir görünüme sahiptir.
Viskon kumaş selüloz kullanılarak üretilen ve oldukça yüksek bir emiş gücüne sahip olan tekstil ürünleri arasında bulunur. Konforlu bir kullanım sunması ve hava geçirgen yapıya sahip olması giysilerinde rahatlık isteyen kişilerin tercih etmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri