Parfüm en etkili nereye sıkılır? Parfüm vücuda, özellikle bileklerin, boynun ve göğsün arkasına, kulak arkasına, omuzlara ve saçların arkasına sıkılabilir. Bilek, parfüm sıkılan en yaygın yerlerden biridir. Parfümün saçta kalıcılığı kadınlar için özel bir avantajdır.
Parfüm Nereye Sıkılırsa Kalıcı Olur? Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Parfüm Tene Mi, Kıyafete Mi Sıkılır? Parfümü sadece cildinize uygulamalısınız.
Yoğun parfümlerden 1-2 fıs, hafif parfümlerden 3-4 fıs sıkmak genel bir öneridir. Parfümün cilde yedirilmesi için ovmaktan kaçınılmalıdır. Aşırı parfüm kullanımı, boğucu bir kokuya neden olabilir.
Parfümün Nasıl Sıkılmalı? Odanıza parfüm sıkar ve ardından içinden geçerseniz, bu parfümünüzün boşa gitmesine neden olur. Kokunun daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamak için doğrudan vücudunuza püskürtmek daha iyidir. Bileklerimizi birbirine sürtmeden önce parfüm sıkmak, kokunun hızla etkisini kaybetmesine yol açar.
İlgili 39 soru bulundu
%20 ila %40 esans yoğunluğuna sahip parfümler yani ''perfume'' 6 ila 8 saat kadar kalıcıdır. Eau de toilette %7 ila %15 yoğunluğa sahip, 2-3 saat kadar kalıcı, hassas ciltler için uygun. Eğer cildiniz yağlıysa parfümünüz 6 saate kadar kalıcılığını korurken kuru cilde sahipseniz bu süre daha az olacaktır.
Eau de Parfum kokunun daha kalıcı olmasını isteyenlerin tercihidir. Yüzde 8-15 oranındaki parfüm yağı sayesinde tüm gün kalıcılığını korur. Piyasada yaygın olarak satılan Eau de Toilette ve Eau de Cologne tipi kokular ise içlerinde en az parfüm yağı barındıran kokulardır. Günde iki ya da üç kez uygulamanız gerekir.
Parfüm vücutta nerelere sıkılırsa daha uzun süre dayanır? Parfümü kullanan kişi kısa saçlı ve saçları topluysa parfümü boyun bölgesine kullanması daha iyi bir sonuç verecektir. İş görüşmesine ya da iş toplantısına gidiliyorsa, omuz kısmına sürülmesi faydalıdır.
Eğer baloncuklar 10-15 saniye içerisinde kayboluyorsa, o parfüm orijinaldir. Orijinal parfümleri ayırt etmenin bir diğer yolu da parfümün kokusunun kalıcılığıdır. Orijinal parfümler, kıyafetlere sıkıldığında 2-3 saat boyunca etkisini korur. Öte yandan sahte parfümlerin kokusu ise 1 saat içerisinde kaybolur.
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
Parfümler genellikle yüksek oranda alkol içerir ve bu, saçın kurumasına ve kırılmasına neden olabilir. Ancak, parfümün direkt olarak saç dökülmesine neden olduğuna dair bilimsel bir kanıt yoktur. Yine de her türlü kimyasal ürünün kullanımında ölçülü olmak önemlidir.
Parfümü çok uzaktan ya da çok yakından sıkmayın. 10-15 cm parfüm sıkmak için ideal uzaklıktır. Kuru cilt yerine nemli ya da yağlı bir ciltte parfüm daha kalıcı olur. Bu sebeple parfüm sıkmadan önce o bölgeyi nemlendirebilirsiniz.
Koltuk altınıza sıkmayın
Koltuk altlarındaki ter bezleri parfümle reaksiyona girerek yanma hissi ve kaşıntıya neden olabilir. Bu yüzden o bölgeye sakın parfüm sıkmayın.
Parfüm içeriğindeki alkol ısıya maruz kaldığında buharlaştığı için parfümü asla sıcak bir ortamda saklamamalısınız. Bu yüzden parfümlerinizi kendi kutularında, kapağı kapalı bir şekilde buzdolabında saklamak, herhangi bir ısıya maruz bırakmadığından dolayı daha uzun süreli kullanım deneyimi sunacaktır.
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
bir parfümün kalıcılığını artıran madde ispermeçet balinası kumuğudur. ambergris denilen bu madde altın kadar değerlidir. balina yediği şeylerin sindiremeyeceği kısımlarını kusar.
Cilt yapısına göre mi? Parfüm seçiminde en önemli faktör cildinizin rengi değil, cilt yapınızın en uyumlu olduğu parfüm türüdür. Kalın cilde sahip kişiler baharatlı kokulardan kaçınmalıdır. Çiçek kokuları daha kuru ve ince ciltlerde daha uzun süre dayanır.
EAU DE PARFUM (EDP)
Bir parfümde EDP kısaltması varsa, o parfümün, piyasadaki standart ürünler arasında esans yoğunluğu en fazla olan kokulardan biri olduğunu anlayabiliriz. Çünkü EDP'lerde esans yoğunluğu yüzde 10 ile 20 arasında değişiyor.
Erkeklerde parfüm boyun, bilekler ve göğüs kısmına sıkılmalıdır. Kadınlar da ise parfüm, kulağın arka kısmına, boyun ve göğüs bölgesine sıkılmalıdır. Bu bölgelere sıkacağınız birer fıs gün boyunca kokunuzun üzerinizde kalmasını sağlayacaktır.
Bu, spreyin eşit şekilde dağılmasını ve cildin nemlenmesini sağlar. Spreyi direk olarak koltuk altlarına veya diğer hassas bölgelere sıkmamak önemlidir. Vücut spreyleri genellikle daha hafif kokulu ve kısa süreli kullanım için uygundur. Parfümler ise daha yoğun kokulu ve daha kalıcıdır.
Çünkü deodorant ile istenmeyen kokuları etkili bir şekilde önlerken, sonrasında kullanacağın bir parfüm ile de imza kokunu kusursuzca yansıtabilirsin!
Evet, vazelin veya vazelin benzeri bir ürün, parfüm kalıcılığını arttırabilir. Parfümü sıkmadan önce nabız noktalarınıza vazelin uygulandığınızda ciltte bir bariyer oluşturur ve bu bariyer parfümün buharlaşmasını engeller veya vazelin benzeri bir ürünle uygulamak kokunun daha uzun süre kalmasına yardımcı olabilir.
Parfümü kullanırken veya sıkarken cildinize 15 veya 20 santimetre uzaktan sıkılması gerekmektedir. Bu sayede parfüm cildinize eşit dağılarak kısa sürede üzerinizde kuruması sağlanır.
Parfümün kalıcı olabilmesi için sıkılan noktalar da önemli. Bu bilgiyi de paylaşalım. Özellikle boynun sağ ve sol kısımlarına mutlaka 20-30 cm mesafeden sıkınız. Parfümü çok yakından sıkmak kalıcılığını azaltır Bir de gün boyu koksun istiyorsanız alnınızın hemen üstünde saçınıza sıkın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri