Kullanılan tüm ürünlerde olduğu gibi parfümlerin de son kullanma tarihi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak diğer ürünlere göre parfümlerin kullanım ömrü üretildikten sonra 3-5 yıl arasında değişmektedir. Kullanım ömürlerinin uzun olması, son kullanma tarihi gibi önemli bir konuyu göz ardı etmenize neden olabilir.
Çoğu parfüm çabuk bozulan bir yapıya ve kısa süreli bir son kullanma tarihine sahip değildir. Bazılarının süresi bir yıldan kısa bir süre içinde dolmaya başlarken ve diğerlerini 10 yıldan fazla süre kullanabilirsiniz. Genel bir yorum yapacak olursak ise, bir kokunun ortalama raf ömrü üç ila beş yıldır.
Koku Süresi: Parfümün kokusu normalde uzun süre kalıcı olmalıdır. Eğer kokusu daha hızla uçuyorsa veya cildinizde kalıcılığı daha az sürüyorsa, parfümün kalitesi azalmış olabilir. Tatlı veya Ekşi Koku: Parfümün kokusu tatlı veya ekşi bir nota sahipse, bozulmuş olabilir.
5-6 sıkmayla 30-40 gün civarında gider. 100 ml lik bir "eau de toilette" günde 3-4 sıkışla yaklaşık 1 yıl gider.
Parfümler oda sıcaklığında saklanmalı ve direkt güneş ışığında saklanmamalıdır. Parfümler daima orijinal şişelerinde ve hava almayacak şekilde muhafaza edilmelidir. Alkol en yoğun parfüm malzemesidir ve alkol oldukça uçucu bir maddedir. Parfüm şişesindeki alkol ve esanslar solunmaya bırakıldığında buharlaşacaktır.
İlgili 31 soru bulundu
Kullanılan tüm ürünlerde olduğu gibi parfümlerin de son kullanma tarihi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak diğer ürünlere göre parfümlerin kullanım ömrü üretildikten sonra 3-5 yıl arasında değişmektedir. Kullanım ömürlerinin uzun olması, son kullanma tarihi gibi önemli bir konuyu göz ardı etmenize neden olabilir.
TAZE NOTALARA SAHİP PARFÜMÜ SERİN TUTUN!
Bu nedenle, serinletici bir parfümü buzdolabında soğutmak sadece daha stabil kalmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda maksimum etki sağlar.
Parfümün ne kadar sıkılması gerektiği kişiden kişiye değişebilir. Ancak genel olarak, 3-4 fıs sıkmanız yeterlidir. Aşırı parfüm kullanımı, kokuya alerjik reaksiyonlar veya başka sorunların oluşmasına neden olabilir.
%20 ila %40 esans yoğunluğuna sahip parfümler yani ''perfume'' 6 ila 8 saat kadar kalıcıdır. Eau de toilette %7 ila %15 yoğunluğa sahip, 2-3 saat kadar kalıcı, hassas ciltler için uygun. Eğer cildiniz yağlıysa parfümünüz 6 saate kadar kalıcılığını korurken kuru cilde sahipseniz bu süre daha az olacaktır.
Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur sorusuna yanıt olarak kıyafetler verilebilir. Parfümlerin giysilerinizde uzun süre kalmasını istiyorsanız, kumaş pamuk gibi malzemelerden yapılmış olmalıdır. Parfüm kokusu diğer triko ve giysilerde kalıcı olmayabilir.
Perfume Lover
Genellikle tüm parfümlerde kullanım ömrü 24 ay olarak ibare vardır. Alışveriş yaptığınız site güvenilir ise, içiniz rahat olsun, kullanabilirsiniz. Parfümler, uygun koşullarda saklandığı sürece son kullanma tarihinin bir önemi yoktur. Değil 2 yıl, 60 yıl bile bozulmadan günümüze gelen parfümler var.
Her ürünün son kullanma tarihi markaya ve ürüne göre farklı alanlarda yer alabilmektedir. Satın aldığınız ürünün üzerini kontrol ederek son kullanma tarihini görebilirsiniz. Kapak açımı ibaresi; ürünün kapağı açıldıktan sonraki kullanım ömrünü ifade etmektedir ve ürünlerin kutusunda veya ambalajında yer almaktadır.
Parfümünüzdeki koku kalitesinde bir değişim varsa bu da bozulmaya başladığını gösteren bir işaret. Bununla birlikte parfüm kokusunu tamamen yitirmişse, ekşimsi bir havaya bürünmüşse ya da plastik kokuyorsa bu durumda parfümün yoğun bir bozulma evresinde olduğunu anlayabilirsiniz.
İlk Kullanıma Kadar Parfümün Orijinal Kapağını Açmayın
Şişedeki parfüm azalmaya başladığında içinde daha fazla oksijen ve daha az esans olacağı için kokunun seyrelmesi doğaldır. İlk kullanımdan sonra saat işlemeye başlar. Bu yüzden bir parfümü ne zaman kullanmaya başlayacağınız konusunda dikkatli olun.
Bu, parfümün kimyasal bileşimi genellikle süresi dolduktan sonra değiştiği için olur. Bu nedenle her zaman üretim tarihini kontrol ettiğinizden ve son kullanma tarihini onayladığınızdan emin olun. Ayrıca, orijinal bir parfüm seçtiğinizden emin olun.
Bu nedenle parfümlerinizi uzun yıllar saklamanıza gerek yoktur. Açılmamış bir parfümün ortalama ömrü 3 ile 5 yıl kadardır. Tabi bu süre zarfında parfümün saklama koşulu da oldukça önemlidir. Parfümler ısıya karşı duyarlı olduğu için parfümleri muhafaza ederken güneşten ve sıcak ortamlardan uzak tutmanız gerekmektedir.
Normalden daha sıcak, aydınlık, nemli veya güneş gören bir yerde parfümünü bırakırsan kokunun etkisi çok kısa sürede kaybolacak veya şekil değiştirecektir. Bu nedenle parfümünü mutlaka serin, karanlık ve kuru bir yerde saklamalısın.
Vücudumuzda nerelere parfüm sıkmalıyız? Saçlar kokuyu içine hapsederek kalıcılığı sağlamaktadır. Bu nedenle saçlarımıza sıktığımız parfümler oldukça kalıcı ve hoş kokmaktadır. Kulak arkası kulağın üst kısmına göre daha yağlı ve nemli bir bölge olduğu için parfümü sıkmak için ideal bölgelerden biridir.
Parfümü uygulamadan önce vazelini, ince bir tabaka halinde, özellikle bileklere ve boyun bölgesine, yani nabız bölgelerine sürüyorsun. Daha sonra buraya parfümünü sıkıyorsun. Vazelin makyajdaki baz gibi parfümün kokusunu kilitleyerek kalıcılığını ve etkisini artırıyor. Ayrıca kokuyu taze tutuyor.
Parfüm kullanımında en çok sorulan sorulardan bir tanesi de 100 ml parfüm ne kadar gider sorusudur. Parfüm miktarlarının ne kadar gideceği konusu kişiden kişiye değişmektedir. Lakin 100 ml bir parfüm eğer günde bir defa kullanılıyorsa 1 yıl boyunca kullanılabilir. Parfümler kullanma miktarınıza göre bitebilir.
Eau de Parfum kokunun daha kalıcı olmasını isteyenlerin tercihidir. Yüzde 8-15 oranındaki parfüm yağı sayesinde tüm gün kalıcılığını korur. Piyasada yaygın olarak satılan Eau de Toilette ve Eau de Cologne tipi kokular ise içlerinde en az parfüm yağı barındıran kokulardır. Günde iki ya da üç kez uygulamanız gerekir.
Parfüm Nereye Sıkılırsa Kalıcı Olur? Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Parfüm son kullanma tarihi olur mu sorusu sıklıkla karşılaştığımız hususlardan biridir. Özellikle uzun yıllar boyunca kullandığınız ya da sakladığınız parfümlerin zamanla etkisini kaybettiğini görebilirsiniz. Bu durum parfümlerin raf ömrünün olduğuna işarettir.
Karanlık ve kuru yerler, parfümleri muhafaza etmek için en iyi yerlerdir. Bu nedenle bir dolabın veya çekmecenin karanlık bir bölümü, parfüm şişesini saklamak için en ideal yerlerden biridir. Çok uzun süre kullanılmayacak parfümlerin buzdolabında saklanması da önerilir.
Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ürünleri, 100 ml'yi geçemez. Sıvı haldeki bebek maması gibi temel ihtiyaç ürünleri, kilitli poşetle kabin bagajı olarak taşınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri