Satış stratejisi, bir işletmenin satış hedeflerine ulaşılmasını sağlayacak somut eylem planıdır. Bu stratejinin temel amacı, işletmenin ürün ve hizmetlerini müşterilere sunarak gelir elde etmek ve pazar payını artırmaktır.
Satış fiyat politikası; bir işletmenin her şeyden önce, piyasaya sunmak istediği ürünle neyi gerçekleştirmek istediğine karar vermesi ve fiyatlandırmayı belirlemesine denir. Firma yönetimine gelerek hangi firma için satış fiyat politikası belirlemek isterseniz o firma kartının içine girmeniz gerekmektedir.
Pazarlama stratejisi, kuruluşun mevcut kaynaklara odaklanmasını ve satışları artırmak ve rakipler üzerinde kaldıraç elde etmek için bunları mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlayan sistematik planlama sürecine verilen isimdir.
İlgili 22 soru bulundu
Strateji kelimesi dilimize Fransızcadan geçmiştir ve orijinali ''strategie'' şeklinde yazılır. Ayrıntılı plan anlamına gelen strateji sözcüğü, pazarlama, reklam ve halkla ilişkiler gibi farklı alanlarda proje hazırlama ve geliştirme manasında kullanılır.
SATIŞ' ın ilk kuralı; doğru zamanda, doğru kişiye, doğru fiyatla, doğru ürünü satmak demektir. İnsanlar ne zaman satın alırlar? Bir şeye ihtiyaçları olduğu zaman satın alırlar. Bir şeye ihtiyaçları olabileceğini düşündükleri zaman satın alırlar.
Pazarlama, ürün ve hizmetlerin yaratılması, üretilmesi, dağıtılması ve fiyatlandırılması gibi birçok faktörü içerir. Satış ise, tüketici ihtiyaçlarını karşılamak için ürün ve hizmetlerin tanıtılmasını, satılmasını ve teslim edilmesini sağlar.
Satış yönetimi, bir şirketin pazarlama ve satış faaliyetlerinin etkin bir şekilde yönetilmesi için tasarlanmış bir süreçtir. Bu süreçte, şirketler müşterilerinin ihtiyaçlarını anlamak, doğru ürün ve hizmetleri sunmak, müşteri tabanlarını genişletmek ve karlılık elde etmek için çeşitli stratejiler geliştirirler.
Sıcak satış müşteri ile birebir ilişkiler gerektirdiğinden süreklilik arz eden bir satış yöntemidir. Dolayısıyla sıcak satışta müşteriler ile iletişim kesilmemektedir. Şirket merkezinde yer alan yöneticilerin belirlediği rut planı doğrultusunda, sıcak satış elemanı müşterileri düzenli olarak ziyaret eder.
Yumuşak satış ise uzun vadeli bir ilişki kurmak için de daha elverişli bir yöntem. Ürün yerine müşteriye önem vererek, insanları markanız için değerli ve önemli hissettiriyor. Konuşmayı ürününüzle ilgili gerçekleri ve rakamları anlatarak başlatmayın. Bunun yerine konuşmanın diğer tarafındaki kişiyi tanıyın.
Satış elemanı ile kurulacak sözlü ve sözsüz iletişimin yanında, müşterinin görsel iletişimini de sağlamak ve müşterinin ürüne ilgisini çekebilmek için satış mekânında görsel düzenlemeler de yapmak gerekir. Ürünün, satış ekibi veya satış elemanı olmaksızın müşterinin ilgisini çekme yöntemine sessiz satış tekniği denir.
| Soğuk Satış Nasıl Yapılır? Soğuk satış, ürün teslimatının anında gerçekleşmediği bir satış yöntemidir. Saha satış ekiplerinin müşteri ziyaretlerini gerçekleştirip, ardından müşterinin ihtiyaçlarına göre ürünü hazır hale getirerek, sonradan teslimin gerçekleştiği bir satıştır.
Alternatif ve Çoklu Satış
Bu satış tekniğinde müşteriye aradığı ürünün dışında başka bir ürün daha satılmaya çalışılır. Bu noktada alıcı, aradığı ürünü bulmuşsa ve almaya niyetliyse, aldığı ürünü tamamlayabilecek ürünler satılmalıdır.
Öfkeyle başa çıkma yöntemlerini de anlatan Sirkeci, “Öfkeyle baş etmek için '4D Kuralı' önemli. Bu kurala göre öfke anında kişi, durmalı, duygularını fark etmeli, düşünmeli ve davranmalı” şeklinde konuştu.
1) Agresif Satış: Bu satış tipinin en altında, beklenti yürürse satışın kaybedilmesi söz konusudur. Bu bir "hayır" cevabını almayacak olan satış elemanıdır. 2) İşlemsel Satış: Bu yaklaşım hızlı satışlar yapmaya odaklanır; müşteri ile uzun vadeli bir ilişki kurma girişimi yoktur.
Strateji bir planlama işi değil, bir geleceği inşaa etme işidir. Geleceği şekillendirme işidir. Strateji değişime uyum sağlamak değil, değişime yön verme işidir. Strateji kızıl okyanuslarda rekabet etmek değil, mavi okyanuslar bulmak ve rekabetten çıkmak işidir.
Stratejik planlama, şirketin uzun vadeli hedeflerine ve amaçlarına ulaşmak için önceden saptanmış bir planlama süreci olarak tanımlanır. Stratejik planlama, bir şirketin mevcut durumunu değerlendirerek, gelecekteki başarısını sağlamak için gerekli stratejileri, hedefleri ve araçları belirlemek için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri