Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
İlham Sabuncu, açık havaya çıkarken cilde parfüm sıkmanın, ciltte kalıcı lekelere yol açabileceği uyarısında bulundu. Prof. Dr. Sabuncu, parfümün doğrudan tene sıkılmaması gerektiğini ve içeriğindeki maddelerin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.
Vücudunuzda Hangi Bölgelere Parfüm Sıkmalısınız? Parfüm en etkili nereye sıkılır? Parfüm vücuda, özellikle bileklerin, boynun ve göğsün arkasına, kulak arkasına, omuzlara ve saçların arkasına sıkılabilir. Bilek, parfüm sıkılan en yaygın yerlerden biridir.
Öncelikle parfüm nasıl kullanılmalı şeklinde gelen soruların ilk yanıtı olarak; parfüm sıkılacak yerin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Çünkü parfüm kokusu ten ile karıştıktan sonra koku bırakmaktadır. Bu yüzden temiz ve kuru bölge parfüm kokusunu tam anlamı ile ortaya çıkaracaktır.
cilde sıkılırsa, koku maksimum iki saat durabilir. ondan sonra yok olur. elbiseye sıkılırsa, iki, hatta üç gün kokusu kalır. en güzel formül ikisine de sıkmaktır. özellikle kıyafetin ense kısmına ve kendi ensenize ve kulak arkanıza sıkarsanız, hem kokunuz kalıcı olur hem de etrafa konunuz yayılır.
İlgili 15 soru bulundu
Parfüm kaç fıs sıkılır? Parfümün kaç fıs sıkılacağı tamamen tercihe göre değişir ama çok boğucu olmayan, eşit ve abartılı olmayan bir koku için ortalama 3-4 fıs sıkılabilir.
Kokunun daha uzun süre kalıcı olmasını sağlamak için doğrudan vücudunuza püskürtmek daha iyidir. Bileklerimizi birbirine sürtmeden önce parfüm sıkmak, kokunun hızla etkisini kaybetmesine yol açar. Eğer bileklerinizdeki kokuyu yaymak istiyorsanız, bileklerinizi birbirine sürtmek yerine ovalayın.
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
Genel olarak kaliteli bir parfüm cilt tipinize ve diğer faktörlere bağlı olarak genellikle 4 ila 8 saat arasında kalabilir. Ancak bu süre kişiden kişiye değişebilir ve her parfüm farklıdır.
Parfüm Nereye Sıkılırsa Kalıcı Olur? Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur.
- Parfüm, vücudun her yerine uygulanabiliyor. En güzel kokuyu en yoğun şekilde vermesi için ise özellikle nabız bölgelerine sıkılması öneriliyor. Ancak deodorantın yüksek terleme yapan bölgelerde kullanılması çok daha iyi sonç veriyor. Özellikle de koltuk altlarına.
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
Tester parfümler
Parfümün has kokusunu anlayabilmek için sıktıktan sonra yaklaşık 30 dakika beklemek gerekir. Denediğiniz ve beğendiğiniz koku için satıcılardan tester parfüm temin edebilirsiniz. Seçtiğiniz kokunun tester şeklinde olması sizleri yanılgıya düşürmesin. Koku olarak aralarında bir fark olmayacaktır.
Kullanmadan önce cildiniz temiz olmalı. Unutmayın ki bu kokular, asla ter gibi kötü kokuları yok etmek için uygun değil. Terlemiş bölgeye parfümlü bir ürün sürdüğünüzde istenmeyen kokuyu bastırmak yerine, daha kötü bir şekilde yayılmasına yol açarsınız.
Parfümü kullanırken veya sıkarken cildinize 15 veya 20 santimetre uzaktan sıkılması gerekmektedir. Bu sayede parfüm cildinize eşit dağılarak kısa sürede üzerinizde kuruması sağlanır.
Toker, bunları şöyle açıkladı: "Öncelikle parfüm kullanmadan önce teniniz mutlaka temiz olmalıdır. Terliyken parfüm kullanmayın ve hatta ter kokusunu gidermek için parfüm kullanma hatasına sakın düşmeyin. Parfümü cildinize 20 cm uzaklıktan sıkın.
Çoğu parfüm çabuk bozulan bir yapıya ve kısa süreli bir son kullanma tarihine sahip değildir. Bazılarının süresi bir yıldan kısa bir süre içinde dolmaya başlarken ve diğerlerini 10 yıldan fazla süre kullanabilirsiniz. Genel bir yorum yapacak olursak ise, bir kokunun ortalama raf ömrü üç ila beş yıldır.
Parfümü uygulamadan önce vazelini, ince bir tabaka halinde, özellikle bileklere ve boyun bölgesine, yani nabız bölgelerine sürüyorsun. Daha sonra buraya parfümünü sıkıyorsun. Vazelin makyajdaki baz gibi parfümün kokusunu kilitleyerek kalıcılığını ve etkisini artırıyor. Ayrıca kokuyu taze tutuyor.
Duş jeli, vücut losyonu veya parfümün aynı kokulu diğer ürünlerini kullanarak kokuyu daha uzun süre tutabilirsiniz. Önce duş jeli veya vücut losyonu ile cildinizi nemlendirin, ardından parfümü uygulayın. Doğru Depolama: Parfümü doğru bir şekilde depolamak, kokunun kalıcılığını korumasına yardımcı olur.
Bargello Parfüm Çeşitleri Kalıcı mıdır? Birbirinden çeşitli içeriklere ve farklı notalara sahip olan Bargello parfümleri son derece kalıcıdır.
Parfümün en kalıcı olduğu noktalar boyun, dirsek içi, dizlerinizin arkası ve bilekleriniz diyebiliriz. Bu noktalar vücudun en sıcak ve kan akışının fazla olduğu bölgeler olduğu için daha uzun süre kokuyu tutmaktadır.
2. Parfümü Sıkmadan Önce Cildinizin Yeterince Nemlendiğinden Emin Olun. Parfümünüzü sıkmadan önce kokusuz losyon veya krem sürmek cildinizi nemlendirecek ve bu sayede parfümün daha uzun süre etkisini göstermesini sağlayacaktır.
Nasıl ki parfüm deodorantın yerini tutmazsa, aynı şekilde deodorant da parfümün yerini tutmaz. Gün boyu güzel kokmak istiyorsanız, temiz teninize deodorant uyguladıktan sonra parfümünüzü sıkabilirsiniz.
Parfümlerde üç farklı kalıcılık derecesi bulunmaktadır. Bu dereceler; EDP, EDT ve EDC olarak ortaya çıkmaktadır. Bir parfümün üzerinde Eau De Parfume ya da kısada EDP yazısı varsa o parfümün kalıcılık derecesi çok yüksektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri