Solaklar İyi Sürücülerdir Solakların daha iyi araba kullandığı araştırmalarla da ortaya konuldu. Solakların ilk denemede ehliyet sınavını geçme oranı %57'iken solak olmayanlarda bu oran %47.
Solaklar otomobil kullanmada da başarılı. Automobile Association Developments'ın yaptığı son araştırmaya göre ehliyet sınavlarında solaklar, sağ elini kullananlara göre yüzde 57 oranında daha başarılı.
-- Servis şoförlüğü için 26 yaş ile 66 yaş aralığında olunması gerekiyor. Servis şoförleri, psikoteknik raporu ve eğitimi aldıktan sonra işe başlıyor. -- SRC belgeli ticari araç şoförü olmak isteyenler için de 2021 yılında yaş sınırı 69 olarak belirlendi.
1“Ben kullanabilir miyim?” demeyin!
Unutmayın, araba kullanmak 18 yaşını geçen herkes için bir ihtiyaç ve herkes yeterli süreyi kendine tanırsa araba kullanmayı öğrenebilir. Yalnızca kendinize yeterli süreyi tanımanız, bol tekrar yapmanız ve en önemlisi deneyimli birinden ders almanız gerekiyor.
İlgili 21 soru bulundu
Zeka geriliği (IQ düzeyi 79 ve altı), bunama sorunu, duygu ve heyecanı düşünceyi bozan sürekli bir hastalığı olanlar sürücü belgesi alamayacak. Daha önce sürücü belgesi verilmesi uygun görülmeyen bazı kalp damar hastalarına, uzman doktor kanaatine göre sürücü belgesi verilebilecek.
Manuel vitesli araçla ortalama olarak 7 - 10 günde öğrencilerimiz trafiğe çıkabilecek düzeye geliyor. Ama bu süre bazı öğrencilerimizde biraz uzayabiliyor. Öğrencilerimizin o kadar çeşitli korkuları var ki, TEM, E-5, yaya, tünel, yokuş, park.... İşte bizi farklı yapan nedenlerden biri.
Trafik mevzuatına göre 18 yaş altına ehliyet verilmiyor ancak ileri yaş için herhangi bir üst sınır yok.
Ehliyet için herhangi bir üst yaş sınırı yoktur.
Solaklar, beyinlerinin sağ lobunu daha yoğun kullanıyorlar. Bu nedenle solakların zekası konusunda bilim dünyasında kabul gören iki farklı varsayım öne çıkıyor. Bunlardan birincisi “Bilişsel Kalabalık Kuramı”. Kuram, solakların mantık ve matematiksel becerilerde daha düşük performans sergilediklerini söylüyor.
Ocak, şubat, mart ve nisan aylarında yani havanın kuzey yarımkürede soğuk olduğu dönemde olan döllenmelerden daha az solak dünyaya geliyor. Solaklar sırasıyla en çok Başak, Koç, İkizler, Terazi, Aslan burçlarından çıkıyor.
13 Ağustos dünyada “Solaklar Günü” olarak kutlanıyor. Solaklık, en çok erkeklerde görülüyor. Türkiye'de erkeklerin yüzde 6,1'i, kadınların ise yüzde 4,4'ü solak. Uzmanlara göre, solaklar bazı mesleklerde daha başarılı oluyor.
Solak olmak sporda avantaj sağlıyor
Bunun temel sebebi insanın hareketlerini koordine eden ayna nöronların, alışkanlık olarak karşısındaki insanın da bir sağlak gibi hareket edeceği beklentisi içinde olmasıdır. Beyzbol ve kriket gibi sporlarda en iyi atıcıların solaklardan çıkması bu savı destekler niteliktedir.
Solaklık aileden kalıtılabiliyor (yani genetik). Bunun kanıtlarından biri, tek yumurta ikizlerinin aynı eli kullanıyor olma ihtimalinin çift yumurta ikizleri veya kardeşlerden daha yüksek olması.
Yapılan araştırmalar, insanların sadece %10 civarının solak olduğunu göstermektedir.
Forklift ehliyeti, G sınıfı ehliyete dahildir. G sınıfı ehliyet, yalnızca iş makinaları kullanabilmek adına alınan sürücü belgesine verilen isimdir. Forklift operatörü ehliyetini alan kişiler iş makinalarını, kapalı ya da açık alanlarda, şantiye ve depo içinde yasal olarak kullanabilme hakkına sahiptirler.
F Sınıfı Ehliyet
Traktör kullanma yetkisi verir. F sınıfı ehliyet alabilmek için yaş sınırı 18'dir. F sınıfı ehliyet ile M sınıfı araçlar kullanılabilir.
Yönetmeliğin iptalleri düzenleyen maddesinde yapılan değişikle ise mesleki yeterlilik belgeleri ölüm veya vatandaşlık kaydının silinmesi ve sürücüler için 63 yaşının doldurulması hallerinde iptal edilecek.
Bu araçlar otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 kilogram olan birleşik araçlar olarak sıralanır. B sınıfı ehliyet, ülkemizde en fazla sahip olunan ehliyet sınıfıdır. B sınıfı ehliyete sahip iseniz aşağıdaki sınıflara ait tüm araçları kullanma iznini elde edersiniz.
Sürücü belgelerinin ticari araç şoförlerinde 5 yılda bir, hususi araç kullananlarda ise 10 yılda bir sağlık raporu alınarak yenilendiğini aktaran Kutlu, “Ancak bu süre çok uzun. Örneğin, 65 yaşındaki biri, 75 yaşına kadar herhangi bir kontrolden geçmeden araç kullanabiliyor.
Park edildikten sonra vites N konumuna getirilmeli ve el freni çekilmeli. Sonrasında ayak frenden çekilip sadece el freni ile dururken P konumuna vites alınmalı.Böylece vites dişlileri zarar görmez ve şanzımana boşa yük binmez.
Özetlemek gerekirse düz vitesli araba aldığınızda otomatik vitese göre vites değişimlerinde daha hızlı hareket eder, daha az yakıt harcar, daha ucuza şanzıman ve yedek parça alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri