Parfüm içeriği tahriş edici olabilir ve kızarıklık, kaşıntılı cilt ve bazen kurdeşenlere yol açan enflamatuar aracıların salınmasını tetikleyebilir. Bu neden ile temiz içerikli ürünleri kullanmak hem cildiniz hem de sağlığınız açısından oldukça önemlidir.
3 - Parfüm
Özellikle nemlendirici ve şampuanlarda kullanılarak hoş bir koku sağlayan parfüm içeriğinin doğal yağlardan elde edilmediği sürece sağlığa zarar verdiği biliniyor. Kozmetik ürünlerinin içine koyulan bu yapay kokular, cilt alerjilerine ve solunum problemlerine yol açabilir.
Doğaya zarar veren içerik cilde de zarar veren ortak etken maddeleridir. Bunlar; paraben, vazelin, sodyum sülfat, silikon, triklosan, talk pudrası, dioksin, setil alkol, SLS, SLES, PG, DEA gibi içeriklerdir.
Aqua, cildin nem seviyesini düzenleme, cildin esnekliğini korumak ve cildin sağlıklı görünmesini sağlamak için kullanılır. Su, ciltteki yağ ve sebumun dengesini korur, cildi temizler ve cildin doğal pH dengesini korur. Aqua, her yaştaki insanlar tarafından kullanılabilir ve genellikle yan etkisi yoktur.
Paraben içeren ürünler, ciltte alerjik reaksiyonlara çok kısa bir sürede neden olur. Eğer bir ürün cildinizde bu tür bir cilt problemine neden olduysa o ürünü bir daha kullanmamalısınız. Kısa süre içerisinde meydana gelen zararları genellikle sivilce, tahriş vb. cilt hastalıkları ile kendini hissettirir.
İlgili 31 soru bulundu
Sivilce oluşumunu en fazla artıran gıdalar ve yiyecekler şunlardır; - Yoğun Yağ İçeriğine Sahip Besinler: Özellikle patates kızartması, kızarmış tavuk ve diğer fastfood ürünleri. - Yoğun Yağ Asitleri Barındıran Kuruyemişler: Ceviz, badem, gazlı ve asitli içecekler. - Yoğun Miktarda Şeker Olan Ürünler: Şekerlemeler.
Güneş kremleri; hem kış hem de yaz aylarında kullanılması gereken bir cilt bakım ürünüdür. Devamlı şekilde ciltle temas edecek olan bu tür ürünlerin tercihi; dikkatle seçilmelidir. Yanlış güneş kreminin tercih edilmesi, sivilce tarzı oluşumlarına neden olacaktır.
Silikonlar, cilt üzerinde tahriş yaratmaz. Aslında, tahrişi azaltır veya yok ederler, çünkü ürün uygulaması sırasında hammaddelerin yayılım ve dengelenmesini sağlamaktadır. Böylelikle, cilt üzerinde birikim azalır ve dolayısıyla potansiyel tahriş edici kozmetik ve ilaç hammaddelerinin minimize edilmesi sağlanır.
Cildimiz için en zararlı çevresel faktörlerden biri güneş ışınları. Güneşten gelen UVA ve UVB ışınlarının farklı zararları mevcut. UVA ışınları cildin alt katmanlarına kadar inerek derinin erken yaşlanmasına, kolajen yapısının ve elastikiyetinin zarar görmesine neden olur.
- Cilt için en önemlisi su tüketimidir. Günde en az 7-8 bardak su içmek gerekir. - Sigara kullanmamak, günde iki fincandan fazla kahve içmemek, günde 2 veya 3 fincan yeşil çay içmek cilt sağlığı için önemlidir. - Cilt sağlığını korumak için antioksidan özellikli önemli besin gruplarını tüketmekte fayda vardır.
Zencefil, zerdeçal, yeşil çay, soya filizinde antioksidan etki gösteren bitki özleri bulunur, bu nedenle sıklıkla tüketilmelidir. Karpuz ve domateste bulunan A vitamini türevleri, cildin hasar görmesini önlemeye yardımcı olur. C vitamini için taze maydanoz, yeşilbiber ve limon çok iyi kaynaklardır.
Dr. Neslihan Şendur, "Bazı parfümler güneşle beraber etkileşirse toksik reaksiyon dediğimiz bir reaksiyon gelişebiliyor. Bu bağlamda deride renkte değişiklikler görülebilir. Deri renginde koyulaşma ve kahverengi lekeler karşımıza çıkabilir.
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
Krem veya yağ bazlı parfümler, kuru ciltler için idealdir çünkü cildi nemlendirir ve parfümün kokusunun daha uzun süre kalmasına yardımcı olur. Ayrıca, oryantal veya odunsu notalar içeren parfümler kuru ciltlerle iyi uyum sağlar. Yağlı cilde sahip olanlar ise hafif ve taze kokulu parfümleri tercih etmelidir.
Toksinlerin vücutta birikmesi sonucu beden ve ruhta ciddi değişiklikler meydana gelir. Bedende görülen olumsuzluklar en çok da ciltte hissedilir. Toksine bağlı olarak ciltte döküntü, akne, egzama veya alerji gibi rahatsızlıklar oluşabilir. Dolayısıyla vücuttan ve ciltten toksinlerin atılması gerekir.
Kozmetik ürünler, şüphesiz ki günlük hayatın adeta vazgeçilmezlerinden biri haline gelmiştir. Makyaj malzemesi, traş losyonu, parfüm, oje ve şampuan gibi kozmetik ürünlerinde zararlı kimyasallar, insan sağlığını tehdit ederek olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Cilt gözeneklerinin derinlemesine temizliğinde kullanılan yüz temizleme cihazları, kuru ve hassas ciltlerde aksi sonuçlara yol açabilmektedir. Göz altı tabakası gibi ince ve hassas bir deri tipine sahip olan kişilerde bu ürünün kullanımı ciltte hasara ve deformasyona yol açacağı için kullanılması önerilmemektedir.
Kurumuş silikon elden nasıl çıkar diyenlerin imdadına sıcak su yetişir. Ellerinizi sıcak suda mümkünse deterjanlı suda bir süre bekletin. Ayrıca aseton da silikonu çözebilen bir malzemedir. Sonrasında elinizi kesmeyecek sert bir cisimle silikonu kazıyarak temizleyebilirsiniz.
SİLİKON KAPLAR KANSEROJEN MADDE İÇERMİYOR
İçerisinde insan sağlığı için zararlı maddeler yoktur. Esnek ve pratiktir. Çatlamaz, kırılmaz yıllar boyu kullanılabilir. Kendi yüzeyine dokunan malzemelere yapışmaz bu yüzden kullanırken yağa ihtiyaç duyulmaz bu da gereksiz kalori almamamızı sağlar.
Sivilce Üzerine Güneş Kremi Sürülür Mü? Sivilcenin üzerine güneş kremi sürülmesi önerilir. Akne güneşten gelen ışın ve ısıya maruz kaldığında daha da alevlendiği gibi cildi tahriş edebilir. Güneş kremi cilde doğrudan gelen zararlı ışınları ve ısıyı engeller.
Ayrıca terlemek, sivilcelerin artmasına neden olur.
Seçilen ürünler ya komedojeniktir yani ciltte gözenekleri tıkar ve sivilce oluşmasına neden olabilir ve bu durum akne eğilimli ciltler için hiç uygun değildir ya da özellikle fondöten ve pudra birlikte kullanıldığında ciltteki gözenekleri tıkar ve bu durum yine akne problemine neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri