Yalıtımın çok seçeneği var. En etkili olanı ise duvarlara ve zemine yapılandır. Parke altı ses yalıtımı ise bu ihtiyacı %60 oranında karşılar. Alandaki desibelin dışarıya çıkmasını büyük oranda düşürür.
Parke altı ses yalıtımı, üst kattaki gürültülerin zemin aracılığıyla alt kata ulaşmasını önleyen bir uygulamadır. Ayrıca bu uygulama, darbelerden kaynaklanan titreşimli seslere de engel olur.
Mevcut parkelerin sökümünden sonra beton zemine 5mm akustik şilte + 3 mm EPDM ses yalıtım bariyeri + 4 mm ses yalıtım membranı uygulaması yapılarak üzerine parke uygulaması ile sonlandırın. Bu uygulama ile mevcut seslerde : 40 db azalma sağlanacaktır.
Laminat parke ürünü montajı yapılırken, parke altına şilte ürünü serilmesi gerekmektedir. Şilte ürünü betondaki rutubet ve nemin üst tarafa geçmesine engeller. Fakat tek başına şilte, ısı ve ses yalıtımı sağlayamaz. Beton soğukluğunun laminat parke ürününe hemen geçmesi kapron ürünün tercih edilmesine neden olmuştur.
Bir apartmanda yada çalışma alanlarında yürüme sesleri yada hava oluşumlu gürültülerin alt kata gitmesine engel olabilmek için ses yalıtım uygulaması yapılmaktadır. Zeminlerde parke yada şap altı ses yalıtımı uygulamaları yapılabilir. Titreşim kaynaklı sesler yada darbe nedeniyle oluşan gürültüler engellenir.
İlgili 19 soru bulundu
Zemin ses yalıtımı alt kata giden sesleri azaltmak amacıyla yapılan bir ses yalıtımıdır. Zemin ses izolasyonu yapılırken amaç titreşim ve yürüme seslerini engellemektir. Şap ya da parke altına uygulanabilir.
Daha iyi verim sağlanması için kalın şilte kullanılması tercih edilmelidir. Şilte parkenin zemine tutunması ve kaymasını engellemektedir. Parke firmalarının önerdiği standart parke altı döşemesidir. Parke firmaları sadece şilte kullanımında parke garantisi vermektedir.
Parke üzerine dökülen su ve diğer sıvılar da kısa süre içerisinde silinerek parke kurulanmalıdır. Banyo gibi ıslak zeminlerde ise parke kullanılmamalı ya da suya dayanıklı modeller tercih edilmelidir. Ortamdaki nem seviyesinin çok yüksek olması da parkelerin kabarmasına sebep olabilir.
Genellikle parke altı döşemelerinde kullanılırlar. Binalarda iç ve dış duvarların rutubet, küflenme ve boya kabarmalarını önlemek amacıyla , Duvar ve tavan döşemelerinde ise nem, ses ve ısı izolasyonunu sağlamak amacıyla kullanılır.
5-) Odadaki eşyaların yumuşak ve pürüzlü yüzeye sahip olması sesi dağınık yansımaya uğrattığı için sesin daha fazla soğrulmasını sağlar. 6-) Parke, cam gibi yüzeyler sesin büyük bir kısmını yansıtırken halı, perde, koltuk gibi eşyalar ses dalgalarının büyük bir kısmını soğurur.
Çelik profil ile yaklaşık 5 cm kadar hava boşluğu oluşturulduktan sonra yüzey alçıpan ile kapatılır. Daha sonra ses bariyeri alçıpanın üzerine uygulanır ve daha sonra tekrar üzeri alçıpan ile kapatılır. Böyle bir uygulama ile yüksek oranda ses yalıtımı sağlamak mümkündür.
Hemen detaylı bir şekilde anlatalım. Parke zeminleri maalesef kullanıldıkça, zaman geçtikçe yapısında gevşemeler olacaktır ve bu gevşemelerden kaynaklanan “gıcırtı” diye tabir edilen ses meydana gelecektir. Parkelerin üstünün güzelliği kadar alt yapısının da güzel olması çok önemli!
⇒Ses yalıtımı için yumuşak ve gözenekli malzemeler kullanılmalıdır. gibi malzemeler ses yalıtımında kullanılır. Fakat alüminyüm ses yalıtımında kullanımaz.Çünkü sesi iyi engellemez iyi iletir.
Strafor Özellikleri
Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın yalıtımı sağlar.
Buhar makineleri parkenin altındaki suyu hızlı ve etkili bir şekilde kurutur. Nem alıcılar suyu havadan emerek parkenin altındaki suyu kurutmaya yardımcı olur. Bu yöntem aynı zamanda evin nem oranını da düşürür ve böylece kalıp küf ve diğer enfeksiyonların büyümesini önlemeye yardımcı olur.
Su geçirmez parke laminat özellikli olarak ifade edilse de tam anlamıyla ahşap yapıya sahip değildir. Zira ahşap ne kadar güçlü olursa olsun su ile temas durumunda şişme refleksi gösterir. Bu nedenle de AGT, Çamsan ve Floorpan gibi markalar su geçirmez laminat parke üretir.
Parke altında su sızıntısı kendisine bir yol bulur ve zamanla bütün parkelerin şişmesine sebep olabilir. Parkelerin kabarması su sızıntısının boyutuna göre değişiklik gösterebilir. Tesisatın içerisinde zamanla oluşan su kaçağından dolayı, parkeler arasında boşluk oluşabilir.
Parke Altı Strafor 2 cm
6-8 mm laminat levhalarında tercih edilmektedir. Zeminde parke kaymasını önler ses yalıtımı için harika sonuçlar doğurur.
Şilte yerine daha kalın 3mm ya da 5mm kapron da tercih edebilirsiniz. Bunlar dışında üzerinde ince bir folyo kaplı 5 mm kalınlığında folyolu şilteler de kullanılabilir. Bu ürünler laminat parkenin altına döşenir ve bu sayede ısı ve ses yalıtımı için yardımcı olurlar.
Folyolu şilte laminat parke altı montajı yapılacak zemin üzerine yalıtım oluşturmak amacıyla kullanılmaktadır. Şilte nem ve rutubet yalıtımı sağlamaktadır. Laminat parkeye esneklik ve dayanıklılık kazandırmaktadır. Şilte zemine sağladığı esneklik ile oluşabilecek zemin seslerini azaltmaktadır.
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
Düşük seviyede ısı yalıtımı için piramit, yumurta, melamin süngerler kullanılır. Ses şiddeti yüksek ise süngerpan adı verilen rebonded bondex süngerler kullanılır. Ses yalıtımı yapılması planlanan alan stüdyo, konser alanı, sinema gibi ortamlar ise bariyerli süngerlerin kullanılması uygundur.
Ses yalıtımına hastanelerde, ofislerde, sinema&tiyatro salonlarında, öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için okul çevresinde, müzik stüdyolarında, apartman çevrelerinde, hava alanlarında, fabrika çevrelerinde ve yaşamın olduğu her alanda ihtiyaç duyulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri