Hızlı bir şekilde silin, kuvvetlice havalandırın, kurumaya bırakın. Devrilmiş su bardağı veya temizleme kovası gibi küçük arızalarda, sıvıyı bir toplayıcı ile hemen ve tamamen çıkarmak yeterli olabilir. Özellikle vernikli parke ile bu kadar sıvıyı giderebilirsiniz.
Şişen parkeniz için genel olarak geçerli sebep altından suyun geçmesidir. Eğer kaynağa inilip o kısım temizlenirse ve daha sonrasında, firmamızdan alabileceğiniz nem kurutma makinesi ile parkelerin altında kalan nem ve sudan kurtulmuş olursunuz.
Öncelikle yapmanız gereken duvar tarafındaki parke süpürgeliklerini sökünüz. Duvar tarafına değen parke levhalarınızı kesici bir alet ile kestikten sonra, duvardan uzaklaşmasını sağlayın. Açılan parkelerinizi kabaran bölümlerini yenisi ile değiştirirek, aynı işlemi geriye yaparak, parkenizin kapatın.
Bu nedenle nem oranı çok fazla olan yerlerde parke yerine diğer zemin kaplama seçenekleri tercih edilmesi daha doğrudur. Ancak yüksek nem oranına sahip yerlerde parke kullanılacaksa, kabarma meydana gelmemesi için bir nem alma cihazı ya da farklı seçeneklerle ortamdaki nem oranı %50-60 seviyesinde tutulmalıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Halk arasında böyle bir inanış olsa da tamamen yanlış bir bilgidir. Parkeye kesinlikle ütü vurulmaz. Vurulsa da bunun kabarmaya bir etkisi olmaz. Aksine, sağlam olan parkelerin de deforme olmasına sebep olabilirsiniz.
Laminat parke döşenirken kenarlarda yeterli boşluk bırakılmaması veya nem ve rutubetten dolayı yapılan malzemenin aşırı uzama yapmasıyla duvara temas eden parkeler kabarır ve yukarı dogru şişkinlik yapar.
Bu nedenle kurutma makinesini parkenin birkaç milimetre yukarısında bir konuma yerleştirin. Bu yöntem parkenin altındaki suyun çıkması için sıcak buhar kullanır ve böylece kalıpların mikropların ve diğer kirleticilerin büyümesini önlemeye yardımcı olur.
Laminat parkeyi geniş bir alana kurmak, birleştirme bölümü arasında bir boşluk gerektirir. Ekstra geniş alan kurulumu sırasında boşluk bırakılmazsa, kurulum sırasında hava laminat parkenizin altına hapsedebilir ve bu da yüzeyin şişmesine neden olur.
Sudan etkilenen parkeyse maalesef hepsi şişer. Bizim mutfakta damla damla akmış tesisattan.
Sileceğiniz bezin ıslak değil nemli olmasına dikkat etmeli ve iyice sıkmalısınız.Parke temizliğinde deterjan kullanırken kesinlikle fayans temizleyici, çamaşır suyu, bulaşık detarjanı gibi kimyasallar kullanmamalısınız.
Piyasada parke temizleyici olarak satıla ürünler yerine arap sabunu veya sirke de kullanarak, bez ile parke yüzeylerini temizlemeniz mümkün. Parke siliminde mikrofiber bez tercih etmeniz yararlı olacaktır. Su ile çok fazla temas eden parke, uzun süre ıslak kalırsa kabarma ve bel verme olayları ile karşılaşabilir.
Zemin döşeme ürünleri her ne kadar üst düzey teknoloji ve kaliteli malzemelerden üretilmiş olsalar da yüksek neme bağlı olarak parke esnemesi meydana gelir. Genleşme ya da boşluk oluşması olarak da ifade edilen bir durumdur. Nemin aksine kuru havalar da bu ürünlerin büzüşmesine yol açar.
Materyal kalitesi zayıf olduğunda en ufak bir sıçramasında dahi şişmeler meydana gelebiliyor. İyi bir ürün ise uzun süre nem ile mücadele edebiliyor. Fakat hiçbir parke %100 olarak suya karşı dirençli değildir. En iyisi dahi uzun süre suya ve neme maruz kalırsa şişmesi kaçınılmaz olacaktır.
Laminat parke, yüzde 80 ahşaptan oluştuğundan, diğer ahşap ürünler gibi emniyetli bir şekilde yakılabilir.
Özellikle parke olan kısımlarda yani odaların içinde normal şebeke suyu borusu bulunmaz. Genelde kalorifer tesisatları odalarda bulunurlar. Yerden ısıtma veya petekli ısıtma sistemleri boruları kaçırabilir. Bu durumda üzerindeki parkenin su emmesi ve renginin değişmesi kabarmalar yaşanması doğaldır.
Parke zeminler doğal olarak kaygan değildir, ancak bir cila veya cila kaplaması uygulandıktan sonra veya özellikle zeminin yüzeyi kirliyse kaygan olabilir. Ahşap zemininizde kayma riskini azaltmanın en iyi yolu temiz ve kuru tutmaktır.
Uzun ömürlüdür: laminat parkenin oturma odasında kullanım ömrü, 15 ila 20 yıldır.
Sıvı temasının çok hafif olduğu hallerde su geçirmez laminat parkede herhangi bir şişme ya da kabarma olmaz. Ancak sıvı temasının çok yoğun olması halinde laminat parkenin şişmesi kaçınılmazdır.
1.Parkelerin süpürgelikleri sökülür. 2.Duvarla temas halinde olan parkenin fazla kısmı 15-16 mm kalacak şekilde yeniden şekillendirilir. 3.Laminat parkenin zeminle teması tüm noktalardan sağlanır ve kurumaya bırakılır. 4.Boşlukların bırakıldığından emin olduktan sonra süpürgelikler monte edilir.
Kuru suyun üretimi de oldukça kolaydır: hidrofobik (sudan korkan) silika nanoparçacıkları ile su, dakikada 19.000 defa dönebilen bir motor ile 90 saniye boyunca iyice karıştırılır ve bu işlemin sonunda nanoparçacıklar, su moleküllerini tamamen kaplarlar.
Eğer boya kurumuşsa sıcak su ve sabun ya da deterjan kullanabilirsiniz.
Standart bir reçine içerikli panel, hiç şişmeden suya 3 saat maruz kalabilir. Suya dayanıklı parke modelleri, reçine içeriği diğerlerine nazaran birkaç kat daha yüksek olan paneldir. Bu tür laminatlar, uzun ömürlü ve şişme olmaksızın yaklaşık 6 saat neme maruz kalmaya dayanır.
Parke boyamak için yağlı boya, epoksi boya gibi pek çok alternatif önerilse de hem kolay ulaşmanız hem de pratik bir uygulama yapabilmeniz açısından su bazlı ahşap boya tercih etmenizi öneririz.
Suya dayanıklı parkeler genellikle lamine parkelerdir. Lamine parkeler, doğal ahşap görünümünü taklit eden bir yüzeye sahiptirler ve genellikle dayanıklıdırlar. Ayrıca, laminat parkeler de benzer şekilde dayanıklıdırlar ve suya dayanıklı kaplama tabakaları sayesinde daha uzun ömürlüdürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri