Birkaç damla limon suyu ve bir miktar tuzu karıştırarak bir macun oluşturun. Bu macunu lekenin üzerine sürün ve nazikçe ovun. Ardından temiz bir bezle silin. Eğer yağ lekesi hala çıkmazsa, özel ahşap temizleyici ürünlerden kullanabilirsiniz.
Sprey sıkma özelliği olan şişiye ılık su ve beyaz sirke karıştırabilirsiniz. Bu karışımı yağ üzerine sprey ile sıkarak ( çok fazla değil ) 5 dakika kadar bekletin ve bir bez ile silin.
Halının üzerindeki zeytinyağı lekesini çıkarmak için önce karbonat döktükten sonra dikkatli bir şekilde ovalamak gerekir. Daha sonra bir süre fırçalamak yeterlidir. Son olarak lekenin bulaştığı bölgeyi tinerli veya benzinli bir bez ile yavaşça silmek lekeyi çıkarır.
Kaliteli bir sıvı bulaşık deterjanı, yağ lekelerini çıkarmada oldukça etkilidir. Bir miktar bulaşık deterjanını, kumaştaki lekeli bölgeye sürüp, ovalayınız. Daha sonra ovaladığınız bölgeyi, bol su ile durulayınız. Bu aşamada deterjanın tamamen durulandığından emin olmalısınız.
İlgili 45 soru bulundu
Bal ve sirke gibi net bir tüketim tarihi olmayan zeytinyağları, uzun süreli tüketime uygundur. Ancak zeytinyağı beklerse ve bu bekleme süresi uzarsa, içeriğindeki zengin vitamin değerlerinde azalma görülür. Bu da tüketimi esnasında herhangi bir fayda almamanıza sebep olur.
Yağ dökülen bölgeye karbonat dökün ardından diş fırçası yardımıyla bu yüzeyi hafifçe fırçalayın. Salçalı yağ lekesi ise karbonatla beraber bulaşık deterjanını karıştırıp yüzeye dökebilirsiniz. Nişasta sadece yünlü yüzeyler için kullanılmaktadır. Yemek yağı lekesini çıkarmak için nişasta kullanabilirsiniz.
Doğanın mucizesi zeytinyağı karaciğeri temizler, sindirimi kolaylaştırır, metabolizmayı hızlandırır. Aynı zamanda cildi güzelleştirir, saç bakımına olumlu etkileriyle bilinir, diyabete iyi gelir, kan basıncını düzenler ve stresi azaltması gibi daha birçok yararı vardır.
Zeytinyağı E vitamini bakımından oldukça zengin olduğundan; yara izlerinin geçmesinde çok etkilidir.
Yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve ıslak diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın. Eğer yağ lekesi salçalıysa, bulaşık deterjanı ve karbonatı karıştırarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca küçük parçalı kıyafetleri, karbonatlı su karışımının içinde bekleterek de lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Sıvı bulaşık deterjanlı bir karışım yeterli olur. Sadece köpükleri parkeye yayın zira su parkeye zarar verecektir. Bir ovma fırçasıyla kuvvetli bir şekilde fırçalayın. Kurumuş bir yağ lekesiyle uğraşıyorsanız, tiner gibi içerikler, ahşap zeminlerinizi eski haline getirmek için harikalar yaratabilir.
Eski yağ lekelerini çıkarmak için genelde karbonat kullanımı çok yaygındır. İlgili bölgeye bir miktar karbonat döktükten sonra bir süre beklenir. Daha sonra kurması ile beraber yağ lekesi ılık su eşliğinde çıkarılabilir. Ayrıca diş fırçasını kullanmak suretiyle de eski yağ lekesini giysiden kolayca çıkarmak mümkün.
Daha inatçı yapıdaki yağlı boyaları temizlemek için ilk başta parke boya lekesi üzerine pudra dökmelisin. Etere batırdığın bir bezi kullanarak temizleyebilir, eterin yanıcılığı deneniyle soğuk su ile iyice durulamaya özen göstermelisin. Çıkmayan parke boya lekesi için amonyak kullanabilirsin.
Evinizdeki ahşap yüzeylerde oluşan yağ lekeleri ile başa çıkmak için doğal ve etkili bir çözüm var: Sirke ve karbonat! Yağın ahşaptan çıkarılmasına yardımcı olan asidik özellikleri sayesinde, lekeleri hızla ve etkili bir şekilde gideriyor. Sirke, aynı zamanda ahşabın doğal parlaklığını da geri kazandırıyor.
Yağlı Lekeleri Amonyak ile Ovalamak
İhtiyacınız olan tek şey biraz soğuk su ve çok az amonyak ile hazırlanan karışımdır. Bir bezi hazırlayacağınız karışımla ıslatın. Daha sonra bu bezi kullanarak lekeyi ovalayın. Böylece ahşap yüzey göz açıp kapayıncaya kadar yeni gibi olacaktır.
Geniş bir kap içinde bir miktar bulaşık deterjanı ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırın. Kullanacağınız alana göre üzerine su ekleyin ve yeniden karıştırın. Hazırladığınız bu temizlik suyunu bir sünger ile alın ve kirlenmiş dolap kapaklarını ya da raflarını ovalayarak temizleyin.
Yanlış. Sadece zeytinyağı değil tüm yağlar ısı, ışık, yabancı madde ve havayı sevmez. Serin, karanlık ve kuru bir ortamda cam veya teneke ambalajda ağzı kapalı şekilde zeytinyağı muhafaza edilirse raf ömrü süresince kendisini korur. Çünkü zeytinyağının yapısı son derece dayanıklıdır.
Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır. Zeytinyağı onarıcı bir etkiye sahip olduğundan, sürülen bölgenin peçeteyle kurulanması yeterli olacaktır.
Zeytinyağı, cildinizi yumuşak, pürüzsüz ve nemli tutmaya yardımcı olan nemlendirici özelliklere sahiptir. Cildin derinliklerine kolayca nüfuz eder ve uzun süreli sonuçlar verir. Kuru cilde sahip olanlar için oldukça faydalıdır. Ayrıca zeytinyağındaki doğal lipidler sebum üretimine katkıda bulunur.
Duvarda uzun süre kalan ve yerleşen yağ lekeleri saç spreyi kullanarak çıkarabilirsiniz. Bunun için saç spreyini yağlanmış olan yüzeye bolca sıkarak kurumasını beklemeniz gerekir. Kuruduktan sonra bir ıslak bezle silerek kuruttuktan sonra yağların çıkmış olduğunu göreceksiniz.
Zeytinyağı içeriğinde E vitamini barındırırken limon ise sitrik asit bakımından zengindir. Bu iki maddenin karışımı ise vücutta biriken atık haline gelen toksitleri atar. Bunun yanı sıra limon temizlik yaparken zeytinyağı ise hücrelerin hızla yenilenmesini destekler.
Zeytinyağının içeriğindeki e vitamini ve biofenoller, limonda bulunan c vitamini ile birleştiğinde cilt için harika bir karışım ortaya çıkar. Bu karışımı cildinize sürerseniz, cildiniz neme doyar ve kırışıklıklar azalır. Daha genç görünmek için bu karışımı cildinize sürmeyi ihmal etmeyin.
Tuz, özellikle yağ lekesi yeni oluştuğunda hemen uygulanması gerekilen yöntemlerden biridir. Lekenin üstünü sofra tuzuyla kaplayın ve 10 dakika boyunca bekletin Daha sonra ılık suyla tuzu nazikçe çıkarın. Lekenin üzerine Peros Matik Toz Deterjanı dökün ve 10 dakika daha bu şekilde bekletin.
En etkili yöntemlerden biri yağ lekesine tuz serpmektir. Biraz bekledikten sonra bulaşık deterjanıyla yıkayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise karbonat dökerek diş fırçası ile fırçalamanız olacaktır. Sonrasında lekenin üzerine leke çıkarıcı uygulayın ve 1-2 dakika kadar bekletin.
Boş bir sprey şişesine üç yemek kaşığı karbonat koyun, ardından üzerini suyla doldurun ve tüm karbonat eriyene kadar güzelce karıştırın. Fırının kapalı ve soğuk olduğundan emin olun. Donmuş yağı çıkarmak için, fırının üst ve yan tarafındaki birikmiş bölgelere püskürtün. Gece boyunca işlemesi için bırakın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri