Çözüm SİRKE! Sirke ve suyu eşit miktarda karıştırıp, nazik hareketlerle parkeleri deformeye uğratmadan silin. Bilmemiz gereken durum şu ki sirke asidik bir yapıya sahip olduğu için KESİNLİKLE tek başına parkelere uygulamamalısınız. Su ile seyreltmelisiniz.
En İyi Cevap. Parkede iz kalmasını istemiyorsan çok ıslak bir bezle veya mopla silmemen lazım yani suyunu iyi çektirmelisin ve pencereler açık olmalı ki su çabuk kurusun, geç kurursa da iz kalır. Ben bazen, özellikle kış aylarında yerleri sıcak suyla mopluyorum, o zaman asla iz kalmıyor.
Yeni yapılmış olan ve eskimemiş olan parkeleri parlatmak için bir kova suyun içerisine sirke veya arap sabunu katılması gerekmektedir. Ardından mikrofiber bir bez yardımı ile birlikte parkelerin silinmesi gerekli görülmektedir. Oldukça başarılı sonuçlar elde edilmekte olan bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.
1 litre suyun içine birkaç damla zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu eklenmelidir. Temizlik maddesini hazırlamak için karıştırılması çok önemlidir. Yerlerin bu karışım ile hafta bir defa silinmesi sağlıklı parke temizliği için yeterlidir. Ayrıca uygulamadan sonra parkelerin parladığı hemen görebilirsiniz.
Parkelerin Parlaması İçin Ne İle Silinmelidir? Temizleme yöntemi olarak ılık suya 1-2 ölçek parkelerin yapısına uygun olan temizlik deterjanından eklenmesi suretiyle laminat parke yumuşak yapılı bez yardımı ile temizlenebilir. Kuru bir bez aracılığıyla kurulamanın unutulmaması gerekir.
İlgili 40 soru bulundu
Yumuşak paspas veya mop kullanarak ıslaklık bırakmadan silin. Islak kalırsa kuru bir havlu ile zeminin üzerinden tekrar geçin. Temizleyici ürün kullanmak istiyorsanız 5 litre kadar suya 1 kapak sıvı temizleyici katabilir veya beyaz sirke ile doğal temizlik yapabilirsiniz. Sirkenin kokusundan endişe etmeyin.
Mümkünse sıradan bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Eğer yerlerinizi doğal bir temizleyici ile temizlemek istiyorsanız 1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 bardak karbonatı ve limon suyunu sıcak suda karıştırabilirsiniz ya da temizleme suyuna bir bardak elma sirkesi ve birkaç güzel kokulu bir yağ dökebilirsiniz.
Parkenizi silerken deterjan kullandığınız için, iz kalması mümkündür. Bu nedenle silme işini tamamladıktan sonra temiz, kuru bir bez ile kurulama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Ayrıca parkenin ıslak kalması, parkenin kabarmasına neden olabilir bu nedenle parkeyi ıslak tutmamalısınız.
Vileda İle Parke Temizliği
Her türlü zemin döşemelerinde bu aracın yardımına başvururuz. Çünkü pratikliği ve hijyeni öne çıkarır.
Fayans, laminat parke, ahşap temizliğinde…
Beyaz sirke tüm bu yüzeylerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir.
Sileceğiniz bezin ıslak değil nemli olmasına dikkat etmeli ve iyice sıkmalısınız.Parke temizliğinde deterjan kullanırken kesinlikle fayans temizleyici, çamaşır suyu, bulaşık detarjanı gibi kimyasallar kullanmamalısınız.
Yapışmayan kirler, nemli bez veya elektrik süpürgesi ile kolayca giderilebilir. Ayak izleri ve yoğun kirlenme de aynı şekilde hızlı ve kolay şekilde temizlenebilir: Krono Original® olarak nemli bezle silinmesini öneririz. Bezin suyunun iyice sıkılmış olduğundan emin olunuz.
Laminat parke aşındırıcı kimyasallar yerine ahşap temizleyici veya sıvı bulaşık deterjanı ile temizlenmelidir. Ilık suya 1-2 ölçek eklenir. Yumuşak bir bezle ıslak kalmayacak şekilde silinir.
Doğal Ahşap Yüzey Temizleyicisi
Gereken malzemeler:- 2 su bardağı sirke- 1 su bardağı sıcak su- 1 yemek kaşığı rendelenmiş zeytinyağlı sabun- Birkaç damla biberiye ya da çam yağıDoğal zeytinyağlı sabunu rendeleyin. Kaynamış suya ekleyip köpürtün. Sonra diğer malzemelerle karıştırıp parkelerinizi bu suyla silin.
Ahşap zemin temizliğinde etkili sonuçlar almak için doğru ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Parkelerin çizilmesini ve yıpranmasını önlemek için sıvı arap sabunu, beyaz temizlik sirkesinin yanı sıra ahşap zeminler için özel olarak üretilmiş sıvı veya jel yüzey temizleyiciler kullanılabilir.
Çiziği ıslatın. Üzerine kağıt havluyu ıslatarak bastırın. Ütüyü yüksek derecede ısıtın ve yuvarlak hareketler yaparak yüzeye uygulayın. Oluşan buhar sayesinde parke genleşecek ve çöküntüler yok olacaktır.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
11 CEVAP. Beyaz sirke, hoş kokulu bir yağ Yasemin,portakal,nane yağı olabilir. Mesela nane yağının mikrop öldürme özelliği falan zaten var. Ekstra olarak biraz karbonat koyabilirsiniz emin olun temizlik için bunlar yeterli.
Bunun için hazırladığınız temizlik suyu ile yıkamış olduğunuz sünger yardımıyla süpürgeliği ıslatarak silin. Parkelerinize zarar vermemek için bu işlemin fazla sulu olmamasına özen gösterin. Eğer fazla ıslanan yerler varsa bu yerleri kuru bir bezle silin.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Leke kurumuşsa biraz tiner uygulaması yapılarak lekeler çıkar ve olduğu yerden temizlenir. Tiner boyalar konusunda işe yaramazsa temizlik ürünleri satan nalburdan özel spreyler alarak uygulama yapabilirsiniz. Plastik boyaların lekelerine erken şekilde müdahale edilirse kolay şekilde çıkar.
Mat laminat parkeyi parlatmak için parke cilası kullanabilirsiniz. Su bazlı ve aynı zamanda zımpara gerektirmeyen cila çeşitleri önerilir. Ayrıca parkeyi temizlerken yapısı yumuşak olan ürünler kullanmanız tavsiye edilir.
Temizlik paketi içerisindeki ürünleri banyo, tuvalet, lavabo, yerler, çamaşırlar ve bulaşıklarda kullanılabilir.
Tüm yüzeylerde kullanım kolaylığı sağlayan Vileda Mikrofiber Bezleri; mutfak, banyo, yerler, fayans, pencere, halı ve koltuk temizliğinde kullanabilirsiniz.
YER TEMİZLİĞİ
Yüzeyleri temizlemek için hazırladığınız suya da yumuşatıcı karıştırdığınızda harika bir sonuç alacaksınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri