Varsayılan Ağ Geçidi IP adresinizi öğrenmek için Başlat – Çalıştır – CMD adımlarını takip ederek açılan komut penceresine ipconfig komutunu girin. Ekranda karşınıza çıkan bilgilerde Varsayılan Ağ Geçidi'nin IP adresini görebilirsiniz. İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) Seçeneğine Tıklayın.
İşletim sistemine göre değişmekle birlikte görev çubuğundan BAŞLAT' a tıklayarak Arama çubuğu kısmına cmd yazılarak enter tuşuna basılmalıdır. 2. Açılan komut ekranında ipconfig komutu yazılarak enter tuşuna basılmalıdır. 3. Ekranda IPv4 Adresi yazan satır bilgisayarınızın IP adresini göstermektedir.
İnternette IP adresim diye arat çıkan IP adresini kayıt et. Modemi kapatıp aç eğer IP aynı ise statiktir.
İlgili 31 soru bulundu
İnternete bağlandığınız cihazın gizli IP adresini ise kullandığınız platforma bağlı olarak öğrenebilirsiniz. Windows kullanıcıları Komut İstemi sistemine ''ipconfig'' yazarak hem cihazın hem de internet bağlantısı modeminin IP adresini kolaylıkla bulabilir.
10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Statik IP hizmetinin fiyatı vergiler dahil aylık 81,15 TL'dir.
Pratik olarak “ip adresi nedir?” sorusu şöyle de cevaplanabilir: IP; İnternete bağlı cihazların kimlik numarasıdır. İnternete bağlı olan her cihaz; bilgisayar, telefon, tablet bir IP'ye sahiptir. Böylece, ağ üzerinde birbirlerinden ayrılabilirler ve birbirleri ile IP aracılığıyla iletişim kurabilirler.
Sırasıyla “Başlat ” > ” Ayarlar ” > “Ağ ve internet ” >” Wi-Fi “seçeneğine tıklayın. Bağlı olduğunuz ağı seçin. “Özellikler”e tıklayın. Pencerenin en altına gidin, IP'niz “IPv4 adresi”nin yanında gösterilecektir.
IPv4içinde, 255.255.255.0 alt ağ maskesi 32 bittir ve dört adet 8 bitlik sekizer bitlik otetlerden oluşur. 255.255.255.0 alt ağ maskesine sahip 10.10.10.0 adresi, alt ağın 10.10.10.0-10.10.10.255 aralığındaki bir IP adresi aralığı anlamına gelir.
TCP/IP, yapı olarak iki katmanlı bir haberleşme protokolüdür. Üst Katman TCP(Transmission Control Protocol) verinin iletimden önce paketlere ayrılmasını ve karşı tarafta bu paketlerin yeniden düzgün bir şekilde birleştirilmesini sağlar.
TCP ve IP protokollerinin birleştirilmesiyle meydana gelen TCP/IP, internet üzerindeki bir iletişim yöntemidir. İnternete bağlanan tüm cihazlar bu yöntem sayesinde birbirleri ile haberleşebilir. Bir ağa bağlanan bilgisayarlar kendi aralarında veri almak ve iletmek için TCP/IP protokolü ile haberleşmektedir.
Yani, aynı modemin internet bağlantısına aynı anda bağlı bulunan cihazların tamamının IP adresi aynı olacaktır. Dolayısıyla, bu IP adresi ile yapılan internet çıkışının hangi cihaz tarafından gerçekleştirildiğinin tespitinin, yalnızca IP adresine bakılarak bulunması mümkün değildir.
Windows + R tuşlarına aynı anda basınız. Açılan yere "CMD" yazın ve "Enter" tuşuna basınız. "ipconfig" yazarak "Enter" tuşuna basın. Böylelikle bilgisayarınızdaki tüm ağ bağlantılarının bilgisini görebilirsiniz.
Network üzerinde bulunan aygıtların DNS isim karşılığına Hostname adı verilir. Full Qualified Domain Name ( FQDN ) ise DNS sunucusundaki bir nesnenin tam adıdır. Network üzerinde bulunan bilgisayarlar hostname ile iletişim saglarken, mutlaka bir DNS server içinde bu hostname karşılık gelen IP adresi bulunur.
Sunucular Nerede Bulunur? Sunucular veri merkezi denilen çok yüksek hızlı internet bağlantısının ve üst düzey güvenlik önlemlerinin olduğu merkezlerde bulunur. Bu merkezin büyüklüğüne göre aynı anda birden fazla sunucu çalışabilir. Kendilerine tanımlanan görevler için kullanılırlar.
Dosya tüm işletim sistemlerinin içerisinde bulunur. Android ve iOS gibi mobil işletim sistemleri içerisinde de hosts dosyası bulunmaktadır. Windows işletim sistemlerinde C:\ Windows\System32\drivers\etc adresinde hosts bölümünden bu dosyaya bulabilirsiniz.
İnternet etkinliğiniz ISP'den geçer ve ISP de IP adresinizi kullanarak bunu size geri yönlendirir. İnternete erişiminizi sağladığı için cihazınıza bir IP adresi atamak ISP'nin görevidir. Ancak IP adresiniz değişebilir. Örneğin modeminizi veya yönlendiricinizi açıp kapatmak IP adresini değiştirebilir.
Yani dünyada toplam 126 tane A sınıfı IP adresi vardır ve her adres 16.777.214 IP adresi (Host ID) içerebilir. Bir A sınıfında kullanılabilecek ilk IP adresi u.v.y.1, son IP adresi ise u.v.y.254'dür. İlk numara olan 0 (Network ID) ile son numara olan 255 (Broadcast) kullanılmaz.
IP adresiniz internete nereden bağlandığınıza göre değişebilir ve modeminizi açıp kapattığınızda cihazınıza genellikle farklı bir IP atanır. Elbette evinizdeki tüm cihazlar, aynı router'dan internete bağlandığı sürece, aynı herkese açık IP adresini kullanacaktır.
Statik IP değişmeyen IP'dir Dinamik IP değişir. Telekomdan aldığınız IP Modemi veya Gateway olarak kullandığınız cihazı resetlediğinizde değişmiyorsa Statiktir. Değişiyorsa Dinamiktir. Ayrıca Statik IP'ler için Telekoma başvurmanız ve her ay belli bir ücret ödemeniz gerekiyor.
IP adresleri, bölgesel internet kurumları tarafından yönetilen ve devredilen kamu kaynaklarıdır. Ancak VPN kullanımınız için ayrılmış, statik bir IP adresine ihtiyacınız varsa NordVPN üzerinden ayrılmış IP siparişi verebilirsiniz.
Sabit IP hizmeti almadan port açamazsınız (açarsınız da ISS tarafından size yönlendirilme yapılmadığı için bir işe yaramaz).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri