Oslo Üniversitesi'nden Hedvig Nordeng, sonuçları "Journal of Epidemiology" dergisinde yayımlanan araştırmanın gebelikte uzun süre parasetamol kullanmanın bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkilediğini gösterdiğini ancak kısa süreli kullanımın zararının bulunmadığını vurguladı.
Gebelikte her türlü ağrı için kullanımı uygundur.
Ağrı için parasetamol kullanılabilir. Gebelikte antibiyotik kullanımı çok özel bir durumdur ve ihtiyaç olmadıkça kullanılmamalıdır.
Gebelikte ateş düşürmek için Parasetamol alabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU:
ve 24 saatte toplam 4 dozdan daha fazla verilmemelidir.
Kullanmanız gerekenden daha fazla PAROL kullandıysanız:
Doz aşımında solgunluk, ishal, iştahsızlık, bulantı, kusma, mide krampları, aşırı terleme görülebilir. Kısa sürede yüksek dozda alındığında karaciğer hasarına, pankreas iltihabına, böbrek yetmezliğine, bütün kan hücrelerinde azalmaya (pansitopeni) neden olabilir.
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. PAROL'un hamilelikte kullanım güvenliliği ile ilgili zararlı etkiler bildirilmemiştir. Ancak, bu dönemde yine de hekim önerisi ile kullanılır. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Düşüğü hızlandırmak için ne yapabilirim sorusunu hastalarımızdan alıyoruz. Ancak biz hastalarımızın doktor kontrolü altında olmadan herhangi bir tedavi almasını önermiyoruz. Ancak doktoru önerdiyse istirahat sırasında bol sıvı tüketerek, ağrı kesiciler kullanarak evde düşüğün sonlanmasını bekleyebilir.
Uzmanlar, gebelik süresince hekim bilgisi olmadan ilaç kullanımından kaçınılması, parasetamol içerikli ağrı kesicilerin alınması, sentetik östrojenden uzak durulması, yüksek doz vitamin A, lityum, warfarin, fenitoin ve valproik asit içerikli ilaçların kullanılmaması gerektiği uyarısında bulunuyor.
Temiz hava, düzenli yürüyüş, sağlıklı beslenme ve bol su tüketimi en iyi tedavi yöntemleri olacaktır. Lavanta yağı: Alın bölgesine sürülen lavanta yağının baş ağrısını dindirdiği bilinmektedir. Fakat yine de bitkisel bir ürün olduğu için sormanız gereken ilk kişi doktorunuz olmalı.
Parasetamol, gebelik kategorisi olarak B grubu içindedir.
Parasetamol, dünya çapında birçok farklı marka adı altında satılmaktadır. Yaygın marka adları arasında Tylenol, Excedrin, Parol, Calpol ve Panadol bulunur.
kullanımına bağlı rinit ya da ürtiker geçiren hastalarda, • Peptik ülseri olan veya geçmişte bu hastalığı geçirmiş olan hastalarda, Gebelik ve emzirme döneminde kontrendikedir.
Hormonal Değişiklikler: Hamilelik sürecindeki hormonal değişiklikler baş ağrısına neden olabilir. Özellikle yükselen östrojen ve progesteron hormonları baş ağrısı şikayetlerini artırabilir. Gerilim Tipi Baş Ağrısı: Hamilelik döneminde stres, gerilim ve kas gerginliği artabilir.
*Boğazınızı rahatlatın: Ilık tuzlu suyla günde birkaç kez gargara yapmak ya da ballı ılık limon suyu içmek boğazınızı rahatlatacaktır. Öksürüğe de iyi gelecektir. *Tuzlu burun damlası kullanın: Burun akıntısına çare olsun diye tuzlu su içeren burun damlalarını kullanın.
Boş Gebelik Belirtileri Nelerdir? Göğüs ağrısı ve hassasiyeti, mide bulantısı ve kusma, kasık ağrısı, vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan şişlikler ve ödem, pozitif gebelik testi, yorgunluk ve halsizlik, düzensiz regl periyotları görülebilir.
PAROL PLUS, böbrek ve karaciğer fonksiyon bozukluğu olan kişilerde dikkatli kullanılmalıdır. Hafif ve orta şiddette böbrek ve karaciğer yetmezliğinde kullanılmamalıdır.
PAROL'ü 4 saatte birden daha sık aralıklarla kullanmayınız. Her bir 5 ml'lik ölçek, 120 mg parasetamol içerir. 6 saatte bir, her dozda vücut ağırlığına göre kg başına 10-15 mg olacak şekilde kullanınız.
Gebeliğin 1. ve 2. trimesterlerinde bu etken maddeyi içeren bir ağrı kesicinin kullanılması sonucunda anne ya da bebekte herhangi bir yan etki gözlenmemiştir. Ancak yine de 3. trimesterden doğuma kadar olan süreçte ibuprofen kullanımı tavsiye edilmez. Çünkü ibuprofenin doğum sırasında kanamayı artırma ihtimali vardır.
Fazla ağrı kesici kullanmak, mide olmak üzere sindirim sistemi ve öteki organlara da zarar verebilir. Mideyi türlü zararlara, virüs benzeri rahatsızlıklara ve dokunun zedelenmesine karşı korumakta olan mide mukozası, fazla oranda ağrı kesici tüketilmesi ile hasar alır ve midede kanama, ülser ve ağır ağrıların yol açar.
Genellikle Parol'ün etkisi yaklaşık 30 dakika ile 1 saat arasında başlar. Ancak herkesin vücut yapısı ve metabolizması farklı olduğu için etki süresi de kişilere göre değişebilmektedir. Ayrıca, Parol'ün etkisinin tam olarak hissedilmesi biraz daha uzun sürecektir.
Parol plus, calpol plus vs gibi formlarında 1 ölçekte 250 mg parasetamol vardır. 20 kiloya 1 ölçek şeklinde kullanılır. 6 saatte bir, günde 4 defa (maximum 6 defa) kullanılır. 30 dk içinde etkisi başlar. Yüksek dozda kullanılırsa karaciğer üzerinde zararlı etkisi vardır.
İngiliz Ekspres gazetesi, yaygın bir ağrı kesici olan parasetamolun aşırı derecede kullanılmasının mide bulantısı ve kusma gibi yan etkilere neden olabileceğini ve bir doz alındıktan sonraki saatler içinde ortaya çıkabilecek yan etkiyle karaciğer hasarına neden olabileceğini okuyucularına aktardı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri