Parasetamol içeren ve ağrı kesici, ateş düşürücü, grip ve nezle semptomlarını giderici ya da uykuya yardımcı ilaçlar ile birlikte kullanmayınız. hastalarda seyrek olarak hemoliz (kırmızı kan hücrelerinin yıkımı) görülebilir.
Ciddi karaciğer hastalığı olanlarda PAROL kullanılmaz. Alkol alan kişilerde karaciğer zehirlenmesi (hepatotoksisite) riski nedeniyle günlük alınan parasetamol dozunun 2000 mg'ı aşmaması gerekir. Eğer çocuğunuzda karaciğer veya böbrekleri ilgilendiren bozukluklar varsa, doktorunuza danışmadan PAROL kullanmayınız.
Kontrendikasyonları İleri derecede böbrek ve karaciğer rahatsızlığı olan hastalarda kullanılmamalıdır. Parasetamole aşırı duyarlılığı olanlarda ve daha önce Anemisi olanlarda kullanılması sakıncalıdır. Parasetemol kedilerde toksik özelliğe sahip olduğundan kullanılmamalıdır.
Her altı ile sekiz saatte bir verilebilir, günde üç defadan fazla verilmemelidir.
PAROL'ü 4 saatte birden daha sık aralıklarla kullanmayınız. Her bir 5 ml'lik ölçek, 120 mg parasetamol içerir. 6 saatte bir, her dozda vücut ağırlığına göre kg başına 10-15 mg olacak şekilde kullanınız. Eğer çocuğunuz 30 kg'ın üzerindeyse her dozda en çok 500 mg olacak şekilde kullanınız.
İlgili 35 soru bulundu
PAROL'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:
Parasetamol içeren başka ilaç alıyorsanız kullanmayınız. Parasetamol içeren başka ilaçlarla birlikte kullanımı doz aşımına neden olabilir.
Parasetamolün renal klerensi idrar akış hızına bağlıdır, fakat pH'ya bağlı değildir. Uygulanan ilacın %4'ten daha azı değişmemiş parasetamol halinde atılır. Sağlıklı bireylerde terapötik dozun yaklaşık %85-95'i 24 saat içinde idrar ile atılır.
Ağrı kesici ilaçları gerektiği miktardan çok kullanmak bağışıklık sistemini baskılamaktadır. Bunun yanında diğer organlar ve sistemlerde bu durumdan olumsuz şekilde etkilenmektedir. Fazla ağrı kesici kullanmak, mide olmak üzere sindirim sistemi ve öteki organlara da zarar verebilir.
Parol, analjezik ve antipiretik etkilerini 15-30 dakikada ve 3-4 saat süreyle gösterir. Parasetamol, çoğu vücut dokularına hızlı ve düzenli olarak dağılır.
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU:
12yaĢından büyük çocuklarda ve yetiĢkinlerde tavsiye edilen Parol Tablet dozajı, gerekli oldukça her 4-6 saatte bir 500 mg -1 gr (1 -2 tablet)'dır. Maksimum günlük doz 6 tablettir. ve 24 saatte toplam 4 dozdan daha fazla verilmemelidir.
Gerilim tipi baş ağrısında aspirin, parasetamol ve ibuprofen gibi ağrı ilaçları reçete edilebilir. Migrenin etkisini de azaltan bu ilaçlar geçmişte ağrıdan kurtulma sağlar. Reçeteli ilaçlar genellikle migren ve küme baş ağrısına yönelik olarak önerilmektedir. Triptanlar migren için en etkili ilaçtır.
Parol vb. ilaçlar soğuk algınlığına iyi gelir mi? Parol (parasetamol) gibi ateş düşürücü ve ağrı kesici ilaçlar soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu tür ilaçlar, ateşi düşürerek ateşli durumu kontrol altına alabilir ve baş ağrısı, boğaz ağrısı gibi semptomların şiddetini azaltabilir.
1 – Arveles Diş Ağrısı İçin Kullanılır mı? Hafif düzeydeki ve orta şiddetteki çeşitli ağrıların semptomatik tedavisinde kullanılan Arveles; diş ağrısı için tercih edilen bir ilaçtır.
ARVELES, steroidal olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ'ler) (iltihap giderici) olarak adlandırılan ilaç grubundan bir ağrı kesicidir. romatizma) belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti (gut hastalığına bağlı ağrılı eklem iltihabı), akut kas iskelet sistemi ağrıları (örn.
COX-2 inhibitörleri ile kas ve eklem tedavisinde kullanılan diğer ilaçları birlikte kullanmayınız.
Ağrı kesici kullanılacaksa parasetamol içerenler (Parol®, Vermidon® vb.) tercih edilmelidir. Özellikle, NSAII olarak bilinen diğer çoğu ağrı kesici ilaçlar (Apranax®, Majezik®, Arveles® vb.) mide dokusunu zayıflatarak kan sulandırıcılara bağlı mide kanama riskini artırırlar ve bu nedenle kullanılmaları önerilmez.
Zonklayan bir diş ağrınız olduğundan tuzlu ve ılık bir suyla çalkalama yapabilir, dişte olan ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda diş etinizde şişlik varsa tuzlu su yatıştırıcı görevi görür. Diş ağrınız çok şiddetli zonkluyorsa ağrı kesici alabilir ya da uzman diş hekimine görünebilirsiniz.
Birçok ağrıda olduğu gibi parol da diş eti ağrısının önüne geçmek konusunda etkili olabilir. Ancak ilaç kullanımı hassas bir konu olduğundan doktor kontrolünde alınması daha sağlıklı olacaktır.
Ağrı kesiciler, diş ağrısını hafifletmek için sıklıkla kullanılan ilaçlardır. Ağrı kesiciler, ağrıyı azaltarak rahatlama sağlarlar. En yaygın olarak kullanılan ağrı kesiciler arasında parasetamol, ibuprofen ve asetaminofen bulunur.
Opioidler (narkotik analzezikler): En güçlü ağrı kesiciler bu gruba dahil olmaktadır. Kodein, tramadol ve morfin bu gruptandır. Bu tür ağrı kesiciler beyindeki ağrı mesajlarını değiştirme etkisine sahiptir.
Doktorunuz önerdiği sürece ağrı kesici ve antibiyotiğin birlikte kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Hamilelikte hekiminizin önerisiyle penisilin (Augmentin) ve sefalosporin türevi antibiyotikler, ağrı kesici olarak parasetamol (Parol) güvenle kullanılabilir.
Ağrı kesici hap ne kadar sürede etki eder. Etkisini ortalama 15-30 dakika içinde gösterir. Ağrı kesici ne kadar sürede kana karışır. Parasetamol ağızdan alındığında Sık ağrı kesici kullanımında vücutta ağrı kesiciye karşı duyarsızlaşma gelişebilir fakat bu etki kalıcı değildir.
İlaçların vücuttan atılması
Birçok ilacın ve metabolitinin vücuttan atılması böbrekler aracılığıyla olur. Bazı ilaçlar ve metabolitleri ise karaciğerden safra yolu ile bağırsağa atılır. Gazların ve uçucu sıvıların, örneğin genel anesteziklerin, vücuttan atılmasında akciğerlerin katkısı belirgindir.
Dağılabilir tabletler çözünebilir tabletler ile karıştırılmamalıdır. İlacı uygulayan kişi suya attığında tabletlerin suyun içinde eşit oranda dağıldığını düşünmemelidir. Dolayısıyla dağılabilir tabletler su ile karıştırıldıktan sonra sıvının miktarına göre ilacın dozlaması yapılmamalıdır.
PAROL PLUS nedir ve ne için kullanılır? PAROL PLUS, her biri 250 mg parasetamol, 150 mg propifenazon ve 50 mg kafein içeren beyaz renkli yuvarlak tablet şeklinde bir üründür. PAROL PLUS hafif ve orta şiddetli ağrıların tedavisinde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri