Asidik bir özellik içeren limon suyu, pas sorununu kökünden çözmeye yetecektir. Lekeli bölgenin üzerine limon suyu sıkın ve 10 dakika kadar bekletin. Ardından sert bir fırça ile paslı bölgenin üzerini fırçalamaya başlayın. Bu işlemi leke tamamen kaybolana kadar uygulamaya devam edin.
Pas lekesi olan bölgeye, limon sıkarak kumaşın limonu emmesini bekleyebilirsiniz. Sonrasında ise güneşli bir alana limonlu kumaşı bırakarak lekenin hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Ardından soğuk su ile durulama yaparak, pas lekesini kolay bir şekilde çıkartabilirsiniz.
Kumaşta oluşan pas lekesini temizlemek için sirke ve limon uygulamasını deneyebilirsiniz. Bunun için pasın olduğu bölgeye limon ve sirke uygulayın ve bir süre bekletin. Ardından çitileyip durulayın ve çamaşır makinesinde tekrar yıkayın.
Pas lekesi olan bölgeye, limonu sıkarak elde edebileceğiniz veya marketlerde şişeyle satılan limon suyundan biraz dökün, limon suyunu kumaşın tamamen emmesini bekleyin. Sonra giysiyi veya tekstil ürününü güneşte kurumaya bırakın. Güneş ve limon suyu lekeyi hafifletir. Son olarak giysiyi veya kumaşı soğuk suyla yıkayın.
Yapılan ilk işlem genellikle lekenin üzerine limon suyu sıkmak ve biraz da tuz dökerek 5-10 dakika kadar bekletmektir. Bekledikten sonra hafifçe ovalayarak pas lekesinin hafiflemesi sağlanabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Asidik bir özellik içeren limon suyu, pas sorununu kökünden çözmeye yetecektir. Lekeli bölgenin üzerine limon suyu sıkın ve 10 dakika kadar bekletin. Ardından sert bir fırça ile paslı bölgenin üzerini fırçalamaya başlayın. Bu işlemi leke tamamen kaybolana kadar uygulamaya devam edin.
2. Sirke ve karbonat: Pas lekesinin üzerine beyaz sirke dökün ve üzerine karbonat serpin. Karışım kabarcıklandığında bir süre bekleyin ve kumaşı yıkayın. 3. Oksijenli su: Bir kova sıcak suya oksijenli su ekleyin ve pas lekeli kumaşı bu suda bekletin. Daha sonra kumaşı normal şekilde yıkayın.
İnatçı bir leke türü olan pas lekeleri kuru bezle silinerek çıkarılabilmektedir. Tel fırça ya da bulaşık teli kullanarak çıkarılabilmektedir. Pas sökücü sprey pas lekesinin her yanına uygulanarak biraz bekletildikten sonra temizlenerek çıkarılabilmektedir.
"Paslı küçük eşyalarınızı beyaz sirke dolu bir kavanoza birkaç dakika koyun. Ardından üzerindeki bozulan kaplama kısmının kolayca söküldüğünü göreceksiniz. Daha büyük bir metal nesnedeki pası çıkarmaya çalışıyorsanız, doğrudan paslı bölgeye beyaz sirke dökün, kuruması için zaman verin ve ardından bir bezle fırçalayın.
Sirke. Bu harika madde tüm inatçı pas lekelerine karşı birebirdir. Temizlemek istediğiniz aleti sirkeye batırıp bir gece bekletin. Ertesi gün aleti çıkarıp paslı alanı bulaşık süngeri veya tel fırçayla temizleyin.
Yine evde pas sökme yöntemleri arasında tuz ve limonu aynı anda tepkimeye sokmak gelir. Tuz paslı alana serpiştirilir ve ardından ilgili kısma limon sıkılarak silinir. Yine hafif paslı alanlarda pasın sökülebilmesini sağlayabilir. Bir kullanılan diğer yöntem ise diş macunu ile pasın sökülmesidir.
Beyaz sirke kullan.
Sirke, pasla tepkimeye girerek onu çözer ve metalden çıkarır. Kullanmak için, metali birkaç saat boyunca beyaz sirkede beklet, sonra pas tabakasını ovalayarak çıkar. Nesne doğrudan beyaz sirkeyle kaplayamayacağın kadar büyükse üstüne sirkeyi dök ve kurumasını bekle.
Pasın değdiği yere limon ve sirke uygulanıp bir süre bekledikten sonra durulama yöntemi yapılır. Pas lekesi temizliği için bir başka yöntem her evde mutlaka bulunan bulaşık deterjanıdır. Bir bardak su içerisine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatılıp sünger yardımı ile pasın bulunduğu bölge temizlenebilir.
Öncelikle pas lekesinin olduğu yere limonu sıkın ve iyice yedirin. Daha sonra pas lekesini güneş gören bir yere bırakın. 3-4 saat bekletin. Pas lekesinin çıktığını göreceksiniz.
Çamaşır makineniz genellikle pas lekelerini çıkaramaz ve çamaşır suyu ile çıkarma denemeleriniz, pas lekelerini kalıcı hale getirebilir. Leke tamamen çıkmadan giysinizi kurutucuya atarsanız, ısı lekeyi kalıcı olarak sabitleyebilir.
Limondan bi dilim kesin ve bunu tuza batırın. Daha sonra lekenin üstüne çitiler gibi bunu sürün. Limonu tuzuyla lekenin üstünde bırakın (1-2 saat kadar). Yaklaşık 4-5 saat beklettikten sonra çamaşır makinanızda ön yıkamalı bir program seçip 50 derecede yıkayın..
En iyi pas sökücü tavsiyelerine gelecek olursak; Biobellinda, Klora, 404, Selsil, Asperox, Best, Henkel, Farmasi Mr ve Porçöz parlak yüzey, kolay kullanım, hızlı temizleme, lekeleri sökme, anında temizleme, hızlı etki, kolay durulama, hızlı pas sökücü markaları olarak biliniyor.
Elbise, kazak, koltuk ya da halılarda oluşan pas ya da lekeleri anından çıkarmak için aseton kullanabilirsiniz. Lekenin üzerine direk olarak aseton dökün. İyice çitileyip suya tutun.
Forum Demirbaşı Pas yuzey kaplamasinin bozulmasi ile ortaya cikar. Yani pasi temizleseniz alt kaplamasi bozuldugundan tekrar olusma olasiligi yuksek. Mazot direkt temizlemez ama yardimci olur.
Ancak bundan önce nasıl çalıştığını açıklayalım: Coca Cola'nın içinde demir oksitle etkileşime giren ve pas çözebilen fosforik asit içermektedir. Diğer ticari temizleyicilerde aynı aktif madde olmasına rağmen, Coca-Cola'nın kolay bulunması, pası metal yüzeylerden çıkarmak için ideal bir yöntemdir.
Hidroklorik asit, pas giderici olarak kullanılmasının yanı sıra, organik bileşiklere etki ettirilerek klorlu ürünlerin (çözücüler, plastik maddeler) elde edilmesinde yararlanılır.
Paslı klozetlerin haftalık temizliği için klozete 1-2 bardak sirke ekleyin ve klozet fırçası ile ovun. Eskiden kalan lekeler için, klozetin suyunu boşaltın ve klozetin içine seyreltilmemiş sirke dökün ve en az iki saat bekletin (gece boyunca bekletmek daha iyi olacaktır). İyice ovalayın ve su ile durulayın.
Çamaşırlara pas lekesi paslanmış olan metallerle herhangi bir şekilde temas etmekten dolayı bulaşır. İşiniz gereği makineler içinde çalışıyorsanız; kolaylıkla bir yerden pas lekesi alabilirsiniz. Kimi zamanlarda ise kullanılan çamaşır makineleri paslanır ve yıkama esnasında da kıyafetleri pas lekesine bulaştırabilir.
Kuruyan ve evde ne yaparsanız yapın çıkmayan pas lekesinden kurtulmak için giysiyi kuru temizlemeye de götürebilirsiniz. Kuru temizlemeciler özel ilaçlarla bu lekelerin pek çoğunu yok edebiliyor.
Sıvı deterjan ve karbonatı iyice karıştırın, kurumuş çamur lekesinin üzerine sürün ve yaklaşık 10 dakika bekletin. Bu sırada hafifçe ovmak kirin çıkmasını kolaylaştıracaktır. Karbonat nispeten güvenli bir bileşendir. Bu nedenle çıplak elle dokunsanız dahi herhangi bir sorun yaşama ihtimaliniz çok azdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri