Tuzu bulaşık bezine bir miktar, ızgaraların üzerine bir miktar döktükten sonra bezin yumuşak yüzeyiyle ızgaralar silinir. Izgara temizlendikten sonra çok sıcak olmayan suyla yıkanmalı ve ardından muhakkak kurulanmalıdır. İkinci önerimiz sirke kullanımı olacaktır. Bu yöntem için elma sirkesi tavsiye edilmektedir.
Bir su bardağı sirkeyi sıcak su ile karıştırın. Daha sonra ızgarayı bu suyun içerisinde bekletin. Bu şekilde yarım saat beklettiğinizde ızgaraya yapışan kalıntılar ve yağlar yumuşayacaktır. Yumuşayan kalıntıları bir sünger yardımı ile rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
Mutfakların demirbaşları dökme demir tencere, tava ve ızgaraları yağ kalıntılarından arındırmak için en iyi yol kalın tuzla temizlemektir. Kalın tuz ve yumuşak bir süngerle dökme demir ürünününüzü ovalayarak silin.
Barbeküden, mangaldan sonra, geriye yağ içinde kalan mangal telini, Porçöz Yağ Çözücü ile kolayca temizleyebilirsiniz. Porçöz Yağ Çözücü, Çamaşır suyu katkılı formulüyle yanmış yağlara ve kalıntılara kısa sürede nüfuz ederek, kiri kolayca çıkarmanızı sağlıyor.
İlgili 36 soru bulundu
Bu yöntem için elma sirkesi tavsiye edilmektedir. Sıcak suyla karıştırdığınız (bir bardak yeterlidir) sirkenin içine ızgarayı koyun ve 30- 35 dakika kadar bekletin. Sirke kirli atıkları yumuşatacak ve sonrasında süngerle silmenizi kolaylaştıracaktır.
Sirke ve limon ızgaranın üzerinde bekledikten 15 dakika sonra yağ ve gıda artıklarını sert bir fırça yardımıyla çıkarıp ızgarayı yıkayabilirsiniz. Izgara temizliğinde kimyasal madde kullanılmaması, sağlığınız açısından büyük önem taşımaktadır.
Pas lekesini çıkarmak için ilk olarak pasın tozunu güzel bir şekilde süpürmek gerekmektedir. Süpürme işleminden sonra bulaşık deterjanı ve su karıştırılıp köpüklü su ve bir bez yardımı ile silinebilir. Bunun yanında pek çok yerde satılan pas sökücü spreyler de bu anlamda yardımcıdır.
Döküm tavalar, bulaşık makinesine konulmak için uygun değildir. Eğer kaplaması olan döküm tava kullanıyorsanız bulaşık deterjanı veya beyaz sabunla tava temizleme işlemi yapılması tavsiye edilmektedir. Kaplaması olmayan döküm tava için ise sadece su ve sünger ile temizlik yapılması önerilmektedir.
Yanmış tavanın içine su doldurduktan sonra sirkeyi ilave etmelisiniz. Kapağını kapatıp sirke ve su kaynayana kadar ocakta bırakmalısınız. Ardından ocaktan aldığınız tavaya karbonat eklemelisiniz. Tava ılıdıktan sonra sünger yardımıyla lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz.
Özellikle mangalı daha önce kullandıysanız soğan antiseptik özelliğiyle ızgaradaki mikropların kırılması için birebir. Yine patates gibi soğan da mangalda pişireceğiniz et gibi yiyeceklerin ızgaraya yapışmamasını sağlıyor.
Kaya tuzu ile ızgara temizliği yönteminde öncelikle ızgaranın tamamıyla kurumuş olduğundan emin olmanızı tavsiye ederiz. Daha sonrasında bu kaya tuzunu, bulaşık süngerinin üzerine dökünüz ve söz konusu elinizdeki ızgarayı bulaşık süngerinin yumuşak olan yüzü ile ovunuz.
Pas lekesi olan bölgeye, limon sıkarak kumaşın limonu emmesini bekleyebilirsiniz. Sonrasında ise güneşli bir alana limonlu kumaşı bırakarak lekenin hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Ardından soğuk su ile durulama yaparak, pas lekesini kolay bir şekilde çıkartabilirsiniz.
Demir yüzeyler üzerindeki hafif pasları temizlemek için bir limon suyu ve tuz karışımı kullanabilirsiniz. Karışımı paslı yüzeye sürün ve birkaç dakika bekleyin. Daha sonra fırça veya sünger kullanarak temizleyebilirsiniz. Ancak, ağır pas lekeleri için kimyasal temizleyiciler daha etkili olur.
Izgaranızda bıraktığınız yağ ve yemek kalıntıları zamanla küflenir, nemlenir ve bu sebeple de hızlıca paslanır. Bu sorunun önüne geçmek için ızgaranızı sıklıkla yağlayın.
Yağlı lekelere bolca bebek pudrası serpin ve ardından yumuşak hareketlerle ovalayın. Pudrayı yağı emmesi için lekenin üzerinde en az on dakika kadar bekletin; sonra lekenin üzerini fırçalayın. Son olarak, kıyafetinizin yıkama talimatlarını izleyerek çamaşır makinesinde yıkayın, sonucuna şaşıracaksınız.
Ilık tavaya 1 bardak tuz dökün ve ovmak için kağıt havlu kullanın. Kağıt havlu ile zorlanıyorsanız, sünger de kullanabilirsiniz. Bütün yağı içine çeken tuz, tavanızın yiyecek parçalarından arınmasını sağlar. Temizledikten sonra sıcak su ile yıkayın.
Kaynayan suyun içerisine karbonat eklemek lekenin inatçılığına göre etkili bir temizleme yöntemi olabilir. Bizlerin en etkili gördüğü temizleme yöntemi ise tavanızı veya tencerenizi içerisinde bir miktar sirke ve su kaynatarak temizlemeniz.
1 Litre Porçöz Pas ve Kireç Çözücü, ekstra güçlü formülü sayesinde her türlü kireç ve sarı pas lekelerini saniyeler içerisinde temizler. KULLANIM ALANLARI: Çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet ve küvetler, fayans ve seramik banyo yüzeyleri, cam eşya ve yüzeyler.
"Paslı küçük eşyalarınızı beyaz sirke dolu bir kavanoza birkaç dakika koyun. Ardından üzerindeki bozulan kaplama kısmının kolayca söküldüğünü göreceksiniz. Daha büyük bir metal nesnedeki pası çıkarmaya çalışıyorsanız, doğrudan paslı bölgeye beyaz sirke dökün, kuruması için zaman verin ve ardından bir bezle fırçalayın.
Metalden Pas Çıkarmak : Limon suyu ve tuz
Bu yöntem de hafif ve orta şiddetli paslarda kullanıldığında en iyi sonucu verir. Paslı alana bol miktarda tuz serpin. Pası çıkarmak için tuzla kaplı alana yarım limonun iç kısmını sürün. Arada limonu sıkarak suyunun yüzeye temas etmesini sağlayın.
Paslanmaz çelik parçalar için çelik temizleyiciyi püskürtün. Temizleme solüsyonunu kullanırken cimri olmaya gerek yok, bol miktarda püskürtün. Temizleyiciyi tüy bırakmayan bir bezle silin. Tüy bırakmayan bir bez kullandığınızdan emin olun, aksi takdirde kumaştaki tüyler, çelik temizleyici nedeniyle çeliğe yapışacaktır.
Döküm ocak demirlerinin temizliği bulaşık deterjanı ve yağ çözücüyle kısa süre içinde yapılabilir. İhtiyaçlara göre deterjanlı su içinde bekletilebilir. Ankastre ocak demirleri nasıl temizlenir sorusunun yanıtı da aslında aynıdır.
Yağlanmış pişirme ızgaralarını barbekünüzde 30-60 dakika kadar ısıtın. Yağın yanmaması için sıcaklığı 150-180 derece arasında tutun. Böylece yağ yanmadan döküm demir pişirme ızgaralarının üzerine yapışacaktır. İşte hazırız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri