Kütahya mutfağıyla özdeşleşen dolamber böreği, patatesli harç ile doldurulur. Hazırlanan börek dolanarak tepsi içine sarılır ve pişmeye bırakılır.
Kütahya nın meşhur patatesli Dolamber Böreği - YouTube.
Yemek:Su böreği
Has tereyağı kullanılarak hazırlanan börekler Erzurum ilinde rağbet görmektedir. Su böreğinin tarifine 1844 yılında Mehmet Kamil'in kaleme aldığı Aşçıların Sığınağı (Melceü't-Tabbâhîn) adlı kitapta da rastlanıyor.
Boşnak böreğinin 1450'li yıllardan beri Bosna Hersek'te yapıldığı düşünülmektedir. 93 Harbi sonrası Türkiye'nin kuzeybatısına göç eden Boşnaklar, Boşnak böreğini Bursa, Çanakkale ve Sakarya gibi yerlerde yapmaya başlamıştır. Boşnak böreği aynı zamanda Hırvatistan'daki Boşnaklar tarafından da yapılmaktadır.
Pülümür ile Kiğı sınırında yer alan ve bir Alevi-Kürt köyü olan Bileceli Kürtler tarafından İstanbul'da yaygınlaştırıldığı için "Kürt böreği" adıyla tanınmıştır.
İlgili 16 soru bulundu
Üretim yöntemi nesiller boyu börek ustalarının çırakları eğitmesi ile aktarılmıştır. Adana Kol Böreği Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
İzmir Tepecik'te efsane bir Kürt Böreği diğer adıyla Hamal Böreği - YouTube.
Laz böreği (Doğu Lazcası: Paponi); yufka, tereyağı, muhallebi ve şerbet ile yapılan bir tatlı çeşididir. Türkiye'de Doğu Karadeniz bölgesinde ve özellikle Lazların yaşadığı Artvin,Rize ve Trabzon illerinde yapılır.
Bosna Hersek'in milli yemekleri arasında yer alan çarşaf böreği, Türklere özgü bir lezzettir. Özellikle Trakya mutfağından eksik olmayan bu besin, Rumeli ve Balkan ülkelerinde de tüketilir.
Ancak gastronomi şehri Afyonkarahisar'ın patlıcan böreği ise içerisinde un barındırmayan bileşenlerinde soğan, yumurta ve kıymadan oluşan hafif bir sebze böreğidir.
Parçalara ayrılan (arzuya göre tüm) tavuk haşlanır. Haşlanan tavuğun suyu ile kuru yufkalar ıslatılır. Islatılan kuru yufkalardan bir tanesi yağlanılan tavaya yerleştirilir, iki tanesi parçalanarak tavaya dizilir.
Gaziantep Şekerli Peynir Böreği / Antep Şekerli Peynir Böreği, Gaziantep iline özgü üretim metodu ile peynir ve şekerin bir arada kullanıldığı, hazırlanmasında ustalık becerisinin önemli bir yer tuttuğu Gaziantep mutfağının en bilinen böreklerinden bir tanesidir.
Dolamber böreği Kütahya'nın yöresel lezzetleri arasında yer alıyor. İç harcında patates kullanılan dolamber böreğinin yapılış aşamalarını derledik. Dolamber Böreği Yapılışı: Un ve tuz beraber normal yumuşaklıkta yoğrulur.
Peki patatesli börek yanına ne gider hiç düşündünüz mü? Makarna salatası, patatesli böreğin en lezzetli eşlikçisidir. Yoğurt, turşu, bezelye, havuç, mısır gibi yararlı besinlerle hazırlanan bu salata ve patatesli parmak börek seçeneğini bir arada denemelisiniz!
Erzurum'a özgü su böreği için, yöresel civil peyniri salamura tuzu ile iyice tuzlayıp bir gece bekletiyoruz.
Sigara böreği veya diğer önerilen adıyla kalem böreği, Türk mutfağına özgü bir börek çeşididir.
Boğazın güzel ilçesi Sarıyer'in tarihi 19. yüzyılın sonuna dayanan böreği İstanbul'un en meşhur lezzetlerinden biridir. Sarıyer böreği, içine fıstık ve kuş üzümü koyulmasıyla benzerlerinden ayrılır ve insanı bir porsiyon börek için Sarıyer yollarına düşürecek güce sahiptir.
Cevizli Börek ( Bingöl Yöresine Ait Bir Tariftir)
Yaklaşık 6 asırdır Bosna Hersek sofralarının vazgeçilmezi olan ve ünü ülke sınırlarını aşan Boşnak böreği, hem Bosna Herseklilerin hem de ülkeyi ziyaret eden turistlerin en çok aradığı lezzet.
Bazı vatandaşların 'sade' börek, bazılarının 'Kürt' böreği, bazılarının da 'küt' böreği olarak bildiği Bingöl yöresine has börek çeşidi, Edirne'de ilgi görüyor.
Konya Karışık Börek
Kıyma, Bolu tulum peyniri ve 1. sınıf kaşarın özel olarak karıştırılarak oluşan hamur içini, özenle hazırlanan hamur bezelerinin içerisine yerleştirilir. Bu şekilde pişirilerek oluşan Konya'nın karışık böreği, Halk Etliekmek'te sizlerin beğenisi kazanmayı başarmıştır.
Sarıyer böreği veya Karaköy böreği, börekçilerde satılan bir börek türüdür. İlk olarak, 19. yüzyılın sonunda yapıldığı söylenir. Görüntü olarak kol böreğine benzer. Kıymalı, peynirli, patatesli veya ıspanaklı yapılabilir.
Şimdi size böreğin tarihçesi için bir yolculuğa çıkaracağız. 10 ila 11. yüzyıl arasında bir yerdeyiz. Yani Bizans İmparatorluğu'nun var olduğu yıllar. Tam tarih veremiyoruz çünkü börek, tam olarak hangi yılda icat edildi bilinmiyor. Kesin bir kaynak yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri