Bar, pavyon, gece kulübü gibi alkollü yerlere de silahla girmek yasak. Alışveriş merkezlerine silahla girme konusunda yetki valiliklere bırakıldı. Uyuşturucu kullanan kişinin yanında silahı varsa 600 lira ceza verilecek.
5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde kişilerin can güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeni ve esenliğinin sağlanması amacıyla; düğün, nişan, eğlence ve benzeri organizasyonlar sırasında, ateşli silahla havaya ve çevreye ateş edilmesine müsaade edilmemesi önem arz ...
Taşıma ruhsatlı da olsa silah taşınamayacak yerler şöyle: "Duruşmalarda, mahkeme salonlarında, hastanelerin psikiyatri bölümlerinde, akıl hastanelerinde, ceza ve tutukevleri ile her türlü ıslah ve infaz kurumlarında veya bunların eklentilerinde, öğrencilerin toplu olarak oturdukları yurtlarda.
Eğitim ve öğretim kurumlarında, siyasi partilerin açık hava ve kapalı yer toplantılarında, izinli veya izinsiz yapılan toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, sendikalarda, derneklerde veya bunlara yönetim ve yapı olarak doğrudan doğruya bağlantılı olan yerlerde veya bunların toplantı ve kongrelerinde silah taşınamaz.
Ancak kanunda, ağırlıklı olarak genç delikanlıların eğlence mekânlarının başında gelen “Barlara silah sokmak yasaktır” diye bir kanun yok!
İlgili 35 soru bulundu
Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, emniyet personelinin planlı ve rutin uygulamalar dışında bar, pavyon, disko ve benzeri yerler ile oyun ve eğlence mekanlarına gitmesini yasakladı. Uzunkaya, yasağın izindeki personeli de kapsadığını vurguladı.
Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 28. Maddesine göre Özel Güvenlik Silah Taşıma/Bulundurma Belgesi düzenlenmesi gerekmektedir. Özel güvenlik firmaları bünyesinde silahlı çalışan kişiler, özel güvenlik kimlik kartı ile beraber bu belgeyi taşımak zorundadır.
Yasanın 7.maddesinin 4 numaralı bendine avukatlarda dahildir.Bu nedenle avukatlar adliyelerde durışmalarda silah taşıyabilirler.
Taşıma ruhsatlı silahla alışveriş merkezilerine otellere girilebiliyor. Ama bulundurma ruhsatıyla silah yalnızca evde ya da işyerinde tutulabiliyor.
Bu silahı kullanan çoğu polis memurunun aklındaki soru: “adımıza kayıtlı başka bir silahla göreve çıkabilir miyiz, başka silahı yanımızda taşıyabilir miyiz?” şeklindedir. EVET, ikinci silahınızla göreve de çıkabilirsiniz, bu silahı yanınızda da taşıyabilirsiniz. Bu durum için herhangi bir yaptırım maddesi yoktur.
TÜRKİYE'deki alışveriş merkezlerinin çoğu, belinde ruhsatlı silahı olan müşterilerinin girişine izin veriyor. İstanbul'daki Kanyon, Cevahir ve Galleria, ruhsatı olsa dahi müşterilerini silahla içeri almıyor.
2.1 İstasyonlara ve ücretli alana, ruhsatlı silah haricinde, silahla veya delici / kesici aletlerle girilemez ve yolculuk yapılamaz.
Ateşli Silahlar: 6136 sayılı kanun uyarınca, taşıma ruhsatlı olanlar ve yivsiz av tüfek ruhsatnamesi bulunanlar haricinde her türlü ateşli silah ile istasyon ve araçlara girmek yasaktır.
6136 sayılı kanunda eğitim ve öğretim kurumlarına da ateşli silahlarla girmenin yasak olduğu belirtilmiştir.
1. Silah yasasının güncel metninde belirtilen anlamdaki silahların okula, okul arazisine veya okul etkinliklerine getirilmesi veya kişinin üzerinde bulundurması yasaktır.
Feyzioğlu: Zaafın nedeni zihniyetin keyfi işlemesi. Mevcut yasalar çerçevesinde ne avukatların ne hakim ne de savcıların adliye binalarına silah sokma yetkisi bulunuyor.
Uçuşlarında silah taşıma ihtiyacı olan misafirlerimizin, havalimanı girişindeki güvenlik kontrolü öncesindeki silah teslim noktalarına gitmeleri gerekmektedir. Bundan sonra kontuara geldiklerinde hizmet ücretini ödeyecek olan misafirler ödemelerini kredi kartı ya da nakit ödemeyle gerçekleştirebilirler.
Silah Taşıma ruhsat işlemlerinde, meslek grubu olarak geçen yönetmeliğin D bendinde yer alan Kuyumcular silah taşıma ruhsatı alır.
THY'den yapılan açıklamada "Ruhsatlı ateşli silah, tüfek ve/veya mühimmatların taşınması hizmeti karşılığında (muaf listesinde yer almayan) yolcularımızdan 1 Mart 2018 tarihinden itibaren 20 TL ücret talep edilecektir" denildi.
ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren bir suça ilişkin suçüstü yapılması durumları dışında avukatın üstü aranamaz. ama gbt yapılabilir, bunun önünde yasal bir engel yoktur. kişiler masumdur, hangi birey olursa olsun hukuksuz yani kanuna uygun idari bir karar olmadan gbt yapilamaz.
hükmü yer almıştır. 2802 sayılı Hakimler ve savcılar kanununun Yakalama ve sorgu usulü: başlıklı 88. Maddesinde, "Ağır ceza mahkemesinin görevine giren suçüstü hâlleri dışında suç işlediği ileri sürülen hakim ve savcılar yakalanamaz, üzerleri ve konutları aranamaz, sorguya çekilemez.
MADDE 5 – (1) Hâkim ve savcılar, mülki idare amirliğinden alacakları bireysel satın alma yetki belgesiyle Başkanlığa başvurarak, Başkanlıktan verilecek EK-1'de yer alan zati silah satın alma belgesiyle doğrudan MKE'den tabanca satın alabilirler.
eleman.net verilerine göre, Güvenlik Görevlisi 2023 yılında ortalama 17.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Güvenlik Görevlisi , Ocak 2023 yılında ortalama 13.200 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.272 TL maaş alıyordu.
Mülki idare amirleri görev bölgelerinde kamu düzeninin sağlanması amacıyla gerektiğinde askeri birliklerden yardım isteme yetkisine sahip oldukları gibi, özel güvenlik birimlerine emir verebilme yetkisine de sahiptirler[16].
İhtar sonucunda kişi uyarıları dikkate almıyor ve eylemine devam ediyor ise kademeli ve ölçülü olarak zor kullanabilirler. Özel güvenlik görevlisi, sadece kişinin uyguladığı direnci kırmak için cop, kelepçe, biber gazı v.b kullanabilir. Zor kullanmanın ölçüsü, duruma göre farklılık gösterebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri