Entegre Pazarlama İletişimi, organizasyonların kendi markalarını hedef kitleleri arasında iyi bir şekilde tanıtmak, sadece rakipleri geride bırakmakla kalmayıp aynı zamanda uzun vadede de hayatta kalmasını sağlama stratejilerinden birisidir.
Bütünleşik pazarlama iletişimi araçları farklı kaynaklarda şu şekilde sıralamaktadır: Bunlar, kişisel satış, satış geliştirme, doğrudan pazarlama, satın alma noktası iletişimi (P.O.P. ), reklam, halkla ilişkiler, sponsorluk ve müşteri ilişkileri yönetimi (CRM)'dir.
Entegre Pazarlama İletişimi araçları, reklam, çevrimiçi pazarlama, halkla ilişkiler faaliyetleri, doğrudan pazarlama, markaların tanıtımı için satış kampanyaları gibi çeşitli pazarlama araçlarının entegre edilmesini ve böylece benzer mesajların daha geniş bir kitleye ulaşmasını ifade eder.
Entegrasyon en yalın hali ile 'bütünleşmek, uyum sağlamak' anlamına gelmektedir. Fakat teknik anlamda teknolojilerin, yazılımların, sistemlerin birbirleriyle uyumlu, birbirlerine bağlı ve anlaşılır bir halde otomatik olarak haberleşmesi, veri alışverişi (Data Exchange) yapabilmesi demektir.
Sözlükte entegrasyon; bütünleşme, uyum anlamlarına gelmektedir. e-Ticaret yazılımlarındaki ürünler, siparişler ve üyeler gibi verilerin ile ticari yazılımlardaki sipariş, ürün, stok, ödeme, faturalama gibi işlemlerin karşılıklı olarak veri alışverişi ile güncel tutulması şeklinde tanımlayabiliriz.
İlgili 42 soru bulundu
Pazaryeri entegrasyonu ise ürünlerini satmak için kullandığınız platformları birbirine bağlamak demektir. Özetlemek gerekirse, kullanılan farklı uygulamalar arasındaki iletişimi sağlayan ve veri alışverişi yapan yazılımların sunduğu hizmet olarak tanımlanabilir.
Entegrasyon, birbirleriyle ilişkili birden çok sistem veya uygulama arasındaki etkileşimlerin sağlanması ve veri alışverişi yapılması sürecidir. Bu süreçte farklı yazılım veya sistemlerin birbirleriyle uyumlu hale getirilmesi, birlikte çalışabilmesi ve veri alışverişi yapabilmesi hedeflenir.
Entegrasyon : Fransızca integration. Son zamanlarda insanların bir toplumla bütünleşmesini, uyumunu anlatmak için sık kullanılan bu söz için teklif edilen karşılıklar: bütünleşme, uyum. Örnek: Türk işçilerinin alman toplumuyla bütünleşmesi (uyumu) kolay olmuyor.
e-Ticaret entegrasyonu; satışlarınızı gerçekleştirdiğiniz pazaryerleri veya e-ticaret sitenizdeki verileri, kullandığınız diğer uygulamalara aktaran ve tüm bu sistemlerin uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlayan bağlantıya verilen isimdir.
Entegrasyon, basitçe, bir firmanın mevcut faaliyeti ile ilgili faaliyetlerin birleştirilmesi anlamına gelir. Şirketler birleştiklerinde her şeyi yerine koymak çok güçleşebilir, çünkü bazı durumlarda zarar geri döndürülemez olabilir. Bütünleşme stratejisinin resme geldiği yer burasıdır.
Bütünleşik pazarlama, var olan her alanda müşteriye ulaşımı ve reklam kampanyalarını yönetirken markanızda var olan her pazarlama aracının bu yönde kullanılmasını öngören bir pazarlama biçimidir.
Pazarlama iletişimi stratejisi nedir? Pazarlama iletişimi stratejisi ise, farklı kanallar üzerinde markanın tanıtımını yapmak için ne tür pazarlama faaliyetlerinin yapılacağının belirlenerek, bir plana oturtulmasıdır.
Jerome McCarthy, "pazarlama karmasını" pazarlamanın 4P'sinde şekillendirdi ve "pazarlama karmasının, 4P adı verilen dört bileşenden ürün (product), kanallar ve kurumlar olarak yer (place), promosyon (promotion) ve fiyattan (price) oluştuğunu," belirtti.
Pazarlama iletişimi amaçlarını gerçekleştirmek ise çeşitli kitle iletişim araçlarıyla sağlanır. Tercih edebileceğiniz araçlar arasında televizyon, radyo, internet siteleri, sosyal medya kanalları, basılı yayınlar ve billboardlar sayılabilir.
Holistik pazarlama yaklaşımı, pazarlamayı bütünsel olarak ele alan ve inceleyen çağdaş bir pazarlama yaklaşımıdır. İlişkisel pazarlama, içsel pazarlama, bütünleşik pazarlama ve performans pazarlaması, holistik pazarlama yaklaşımının unsurlarını oluşturmaktadır.
Entegrasyon Türleri Nelerdir? Entegrasyon türleri 5'e ayrılır. Entegrasyon türleri şunlardır: pazar yeri entegrasyonları, muhasebe entegrasyonları, ödeme sistemi entegrasyonları, geliştirici araç entegrasyonları ve son olarak kargo ve lojistik entegrasyonlarıdır.
Ekonomik bütünleşme sürecinin aşamaları şu şekilde sıralanabilir: Serbest Ticaret Bölgesi-Gümrük Birliği-Ortak Pazar-İktisadi Birlik-Ekonomik ve Parasal Birlik(Siyasi Birlik).
Pazaryeri entegrasyonu, bazı yazılımlar aracılığı ile birden fazla pazaryerindeki iletişimi sağlayan ve satışını yaptığınız ürünleri sergilemenize olanak tanıyan bir hizmettir.
API Entegrasyonu, firmaların API servisleri aracılığıyla Trendyol mağazalarını kendi e-ticaret sistemlerine bağlayarak ürün aktarımı, stok ve fiyat güncellemesi, sipariş işlemleri, fatura gönderimi, müşteri soruları ve muhasebe işlemleri gibi bir çok işlemi yapmasına olanak sağlayan entegrasyon biçimidir.
Entegre olmak bütünleşmek ve uyum sağlamak olarak tanımlanabilir. Entegre etmek ise birleştirmektir. Entegrasyon işleminin yapılması entegre edilmesi olurken işlemin kendisine entegre olmak denilebilir. Farklı sistemlerin bir arada çalışması entegre olmak terimine örnek olabilir.
Kurumsal entegrasyon, tüm uygulamalar gerçek zamanlı olarak birlikte çalışmak için ortak bir veri modeli kullanan bu bağlı olmayan bileşenleri konsolide eder. Bu model bütünsel olarak entegrasyona yaklaşır ve her ölçekten işletmeye hizmet edebilir.
Günlük yaşamda en yaygın kabul gören ifade ile entegrasyon; “azınlıkların çoğunluk içindeki yaşamını, kendi özünden uzaklaştırmadan veya değiştirmeden, o toplum içinde uyumlu yaşamasını sağlamak. “ olarak açıklanmaktadır.
Entegrasyon yönetimi, proje hedeflerine ulaşmanın en uygun yolunu belirler ve süreç grupları içindeki çeşitli süreçler ve proje yönetimi faaliyetleri arasındaki karşılıklı bağımlılıkları yönetmek için sistemler kurar.
Etno-kültürel ve dinsel açılardan farklı grupların bir arada yaşadığı toplumlarda bütünleşme sürecini ifade eder. Göç çalışmalarında ise göçmenlerin hem birey hem grup olarak toplumun bir parçası olarak kabul edildiği süreci karşılamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri