RAM'in DDR kaç olduğunu öğrenmenin en basit yollarından biri aslında
Sonuç olarak, DDR4 RAM'ler, daha yüksek hızlar, daha düşük gecikme süreleri, daha fazla kapasite ve daha düşük güç tüketimi sunarak, DDR3 RAM'lerden birçok açıdan avantajlıdır. Özellikle yüksek performans gerektiren işlemler yapmak isteyen kullanıcılar için DDR4 RAM tercih edilmelidir.
RAM bellek modelini öğrenmek için öncelikle bilgisayarınızı açmanız gerekir. Daha sonra görev yöneticisini açarak performans sekmesine tıklayabilirsiniz. Solda yer alan sütundan belleği seçin ve sağ üstte yer alan bilgiye göz atın. Bu alanda size belleğinizin türünü ve kaç GB olduğunu gösterir.
Ram boyutunu öğrenme yöntemlerinin bir tanesi farenizi 'bilgisayarım' simgesinin üstüne getirip sağ tık yaparak başlar. Sağ tık yaptıktan sonra karşınıza çıkan 'özellikler' bölümüne gelmeniz gerekir. Belirtilen işlemleri gerçekleştirmenizin ardından kapasitenizi 'yüklü RAM kapasitesi' alanında görebilirsiniz.
DDR3 SDRAM (ya da double data rate type three synchronous dynamic random access memory), bir bilgisayarın veya başka bir sayısal elektronik aletin çalıştığı verileri yüksek hızlı biçimde saklamasında kullanılan bir RAM teknolojisidir.
İlgili 28 soru bulundu
DDR4 RAM ve DDR3 anakartlar birbirleriyle uyumlu değildir.
Bunu yine bilgisayarınızın kapağını sökerek anakart üzerine kodlanan model numarasından öğrenebilirsiniz ya da eğer anakartınızın kutusu duruyorsa üzerindeki bilgilerle de öğrenebilirsiniz.
Başlat menüsünde bilgisayar simgesini bulun. Bilgisayar simgesini sağ tıklayın ve menüden Özellikler'i seçin. Sistem bölümünde, işlemci modelinin yanında MB (megabayt) ya da GB (gigabayt) cinsinden takılı bellek miktarı gösterilir.
İlk olarak, Windows işletim sistemi kullanan bir bilgisayarda "Bilgisayarım" simgesine sağ tıklayarak "Özellikler" seçeneğine tıklayın. Daha sonra açılan pencerede "Sistem" sekmesine gidin ve "Sistem Bilgisi"ne tıklayın. Burada RAM belleklerinin markası, modeli, hızı ve kapasitesi gibi bilgileri görebilirsiniz.
En iyi RAM markaları arasında Corsair, Kingston, G.Skill, Crucial, ADATA, HyperX gibi isimleri sayabiliriz. Corsair, yüksek hızlı ve düşük gecikme süreli RAM modülleri ile tanınır. Ayrıca, uzun ömürlü ve yüksek performanslı ürünleriyle bilinirler. Kingston ise uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli RAM modülleri sunar.
RAM seçerken işlemcinizin 32 Bit mi yoksa 64 Bit mi olduğunu bilmeniz gerekir. Çünkü 32 Bit işlemciler ile 4 GB'a kadar RAM kullanılırken, 64 Bit işlemciler ile çok daha büyük depolama alanına sahip RAM bellekler kullanılabilir. 32 Bit işlemcilerin olduğu donanımlarda işletim sistemi yazılımlara 2 GB RAM bırakır.
Başlat'a. tıklayın, Bilgisayar'a sağ tıklayın ve ardından Özellikler'e tıklayın. Sistem içerisinden Yüklü bellek (RAM) seçeneğini görüntüleyin. Örneğin, 4,00 GB (3,5 GB kullanılabilir) görünüyorsa, 4 GB yüklü bellek için 3,5 GB kullanılabilir belleğiniz var demektir.
Günlük kullanım için 4 GB RAM miktarı bile fazla olabilir. Ancak video düzenleme gibi daha ağır işlemler için bilgisayar almak isteyen kullanıcıların en az 8 GB RAM tercih etmeleri gerekmektedir. Bilgisayarı kullanım şeklinize göre RAM miktarını uzun vadede artırıp azaltabilirsiniz.
DDR3 RAM 16GB 3000mhz sahip bir bilgisayar günlük kullanıcıların yanı sıra profesyonel kullanıcıların da büyük bir kısmına önerilir. Daha yüksek hıza sahip 16GB RAM DDR3 3200mhz ile pek çok programı çalıştırabilirsiniz. DDR3 RAM 16GB 4x4GB ile üst ayarlardaki oyunları oynayabilir ve videoları düzenleyebilirsiniz.
DDR SDRAM, (İngilizce "Double Data Rate synchronous dynamic Random Access Memory") bilgisayarlarda kullanılan bir rastgele erişimli hafıza türüdür. Saat vurumunun kenarlarını hem yükselişte hem de düşüşte veriyi aktarmak ile önce gelen tek-veri-oran SDRAM'ından (çift pompalanan) daha büyük Bant Genişliğini başarır.
Windows 11 Sistem Boştayken %57 (4.4) GB Ram Kullanıyor.
Windows 10'da 1 GB RAM (32 bit) veya 2 GB RAM'lik (64 bit) bir minimum bellek gereksinimi bulunmaktadır. Maksimum bellek gereksinimi 32 bit için 4 GB, Windows 10 Home'un 64 bit sürümü için 128 GB, Windows 10 Pro veya Education'ın 64 bit sürümü için 2 TB ve Windows 10 Enterprise veya Pro for Workstations için 6 TB'dir.
Sisteme ekstra RAM eklemek, yavaş çalışan hemen hemen her bilgisayar için gözle görülür bir performans artışı sağlar. Gerek ağır programlar gerekse oyun gibi yüksek performans gerektiren görevlerde RAM kullanımı artacağı için RAM'i yükseltmek bilgisayarı daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır.
Yetersiz RAM beklenmedik donmalara, programların ve uygulamaların yanıt vermemesine ve yazı yazarken gecikmeye yol açarak çalışanlarda sinir bozukluğuna neden olabilir.
DDR3 bellek, 800'den 1866'ya kadar MHz'e sahiptir. Bellekteki MHz değerinin yüksekliği ile veri aktarım hızı arasında doğru orantı bulunur. Anakart, orta ve büyük boyutlu oyunların ve uygulamaların sorunsuz çalışmasını sağlamak için 1333 MHz veya 1600 MHz hız aralığındaki DDR3 RAM'i destekler.
DDR4 ve DDR5 arasındaki en temel fark slot girişi, hız ve güç tüketimidir. DDR4 ve DDR5 slot giriş yerleri yani RAM yuvaları birbirinden bağımsızdır. Bu yüzden DDR4 RAM destekleyen bir bilgisayara DDR5 RAM takılamaz. DDR4 en fazla 3200 MT/s performans sunarken DDR5, en fazla 6400 MT/s performans sunar.
DDR4, 2014 yılında piyasaya sürüldü ancak RAM pazarında yüksek fiyatlarından dolayı çok geniş çapta kendine yer edinemedi. 2133-3200 Mhz aralığında çalışan DDR4'ler, insanların genel olarak fiyatından dolayı tercih etmediği için önceki teknolojik versiyonlarına kısmi bir yenilgi yaşadı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri