Taşınabilir Belge Biçimi (PDF), dosyaların nihai sürümlerini paylaşmak için kullanılan yaygın bir biçimdir.
PDF (Portable Document Format; Taşınabilir Belge Biçimi), platformlar arası taşınabilir ve yazdırılabilir belgeler oluşturmak amacıyla üretilmiş sayısal bir dosya biçimidir.
PDF taşınabilir belge formatın da bulunan, bilgisayar ve mobil cihazlar da açılabilen, indirilebilen, yazdırılabilen belgeler olarak ifade edilmektedir. Sayısal ortamlar da kullanıma sunulan bu belgelerin kullanımı ve transferi ücretsiz olarak yapılmaktadır.
PDF, taşınabilir belge formatı anlamına gelen bir kısaltmadır. Adobe tarafından oluşturulan çok yönlü bir dosya formatıdır.
PDF (Portable Document Format/Taşınabilir Belge Formatı), çok çeşitli uygulamalarda ve platformlarda oluşturulan kaynak dosyaların fontlarını, görüntülerini ve mizanpajını koruyan evrensel bir dosya formatıdır.
İlgili 17 soru bulundu
PDF (Portable Document Format); banka hesap özetlerinden sunumlara, görüntülere ve daha fazlasına kadar çok çeşitli belgeleri görüntüleyebilir. Bu dosya türünün en büyük gücü, evrensel bir format olmasıdır. Yani PDF içerikleri her aygıtta tutarlı bir şekilde görüntülenir.
Bu özelliği kullanmak için Dosya > Seçenekler > Sesli Okuma öğelerini seçin ve Sesli okuma için etiket kullan onay kutusunu işaretleyin. Uygulama PDF'i etiket yapısını kullanarak sesli okurken aşağıdaki mekanizmayı kullanır: Metin öğeleri: Diğer Metin özelliği sesli okunur.
Acrobat ile PDF belgelerini her yerden, istediğiniz bir mobil aygıtla düzenlemek çok kolay. Düzenlemeniz gereken bir basılı belge veya PDF olduğunu ancak orijinal dosyayı bulamadığınızı düşünün. Adobe Acrobat ile nerede olursanız olun kolayca güncelleyebilirsiniz.
PDF olarak yazdırma:
Yazdırma işlemi yapan herhangi bir uygulamadan bir dosya seçin ve dosyayı açın. "Dosya" > "Yazdır"ı seçin. Yazdır iletişim kutusundaki yazıcılar listesinden "Adobe PDF" yi seçin.
Tara düğmesine basıp Windows'daki kayıtlı uygulamalar listesinden Adobe Acrobat'ı seçin. Ardından, Acrobat tarama arabiriminde bir tarayıcı ve belge hazır ayarı veya Özel Tarama seçin. Acrobat'ı kullanarak basılı bir belgeyi PDF'ye taramak için Tüm araçlar > PDF Oluştur'a gidin.
Acrobat Reader; PDF dosyalarını açmak, görüntülemek, imzalamak, yazdırmak, aramak, paylaşmak ve dosyalara açıklama eklemek için kullanabileceğiniz ücretsiz ve bağımsız bir uygulamadır. Acrobat Pro ve Acrobat Standard aynı ürün ailesinin birer üyesi olan ücretli ürünlerdir.
PDF (Portable Document Format; Taşınabilir Belge Biçimi), platformlar arası taşınabilir ve yazdırılabilir belgeler oluşturmak amacıyla üretilmiş sayısal bir dosya biçimidir.
Adobe Acrobat ile tüm Office dosyalarını, görüntüleri veya web sayfalarını masaüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefon gibi her aygıtta mükemmel görünen yüksek kaliteli PDF'lere dönüştürebilirsiniz.
Acrobat çevrimiçi aracını kullanarak JPEG, PNG, BMP, GIF ve TIFF dosyalarını PDF belgelerine dönüştürebilirsiniz.
Acrobat Reader uygulaması
Bir PDF'yi kaydetmek için Dosya > Kaydet öğesini seçin veya PDF'nin alt kısmındaki Heads Up Display (HUD) araç çubuğunda Dosyayı Kaydet simgesini tıklatın. Farklı Kaydet iletişim kutusu görüntülenir. PDF'yi kaydetmek istediğiniz konumu seçin ve ardından Kaydet öğesini tıklatın.
Çevrimiçi PDF metinleri nasıl kaldırılır:
Başlamak için PDF dosyanızı bırakın veya cihazınızdan veya bulut depolama hizmetinizden yükleyin. Ayarlarınızı seçin ve Metni kaldır düğmesini tıklayın.
PDF'ye web sayfası veya boş sayfa ekleme
Ayrıca şu yolla PDF'nize boş bir sayfa ekleyebilirsiniz: Tüm Araçlar > Sayfaları Organize Et > Ekle > Boş Sayfa'yı seçin.
PDF düzenleme, PDF birleştirme, PDF okuyucu, PDF yapma, PDF çevirme, PDF üzerine yazı yazma gibi PDF dosyaları üzerinde tüm düzenlemeleri yapmanızı sağlayan en iyi Windows programıdır. Adobe Acrobat Reader DC ve Adobe Acrobat Pro DC olmak üzere iki sürümü indirilebilir.
Android Telefondan PDF Yapma
Android bir telefona sahipseniz, Google Play üzerinden indireceğiniz PDF Creator isimli uygulama sayesinde dosyaların bu formata çevirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Düzen > Bul'u (Ctrl/Command+F) seçin. Bul araç çubuğundaki metin kutusuna, aramak istediğiniz metni yazın. Metni değiştirmek için, Değiştir'i tıklatıp araç çubuğunu genişletin, ardından Değiştir metin kutusuna varolan metinle değiştirmek istediğiniz yeni metni yazın.
Yeni metin ekleme
Sistemde yüklü olan fontlardan herhangi birini kullanarak PDF'ye yeni metin ekleyebilir veya yerleştirebilirsiniz. Araçlar > PDF'yi Düzenle > Metin Ekle'yi seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri