İnşaat sektöründe, plastik sanayiinde ve kozmetik sanayiinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sektörlere biraz daha spesifik olarak bakılacak olursa endüstriyel su tankı yapımında, oyuncak yapımında, çocuk parkları yapımında, bidon yapımında ve ev eşyalarının üretiminde kullanılabilmektedir.
Polietilen, Bakteri üretmemesi ve kolay temizlenebilmesi nedeni ile et, balık, peynir sanayinde kesme masası olarak kullanılır. Şişeleme, konserve ve süt sanayinde, Zincir Yatakları, aşınma parçaları, burgulu taşıyıcılar yapımında kullanılır.
Kaplar, plastik kutular, mutfak eşyaları, kaplamalar, boru ve tüp, oyuncak, kablolarda yalıtkan tabakalar, paketleme ve ambalaj filmi gibi çok yaygın bir kullanım alanı olup. Düşük maliyetlidir.
Polietilen son derece dayanıklı, kimyasallara karşı dirençli ve çok çeşitli ürünlerde kullanılan bir mühendislik plastiğidir. Plastik endüstrisinde genelde ismi kısaca PE (POLİETİLEN) olarak kullanılır. Etilen molekülü C2H4 , çift bağ ile bağlanmış iki CH2'den oluşur.
Polietilen (PE), dünyada geniş oranda kullanılan plastiklerden biri olup endüstrideki segmentleri ve uygulamaları çok yaygındır.
İlgili 33 soru bulundu
PE Polietilen en güvenli plastik türü olarak kabul edilir, düşük ve yüksek yoğunluklu halleri olan polietilen içinde barındırdığı gıdalara sızdırdığı bilinen herhangi bir zararlı madde yoktur.
Polietilenler en çok ambalaj ve naylon yapımında kullanılırlar. Bu ambalaj ve naylonlar uzun uzun isimlendirilmek yerine PE naylon adını alırlar. Ambalajlar genel olarak üretilmiş herhangi bir ürünü darbelerden kirden ve tozdan koruyan sıcak ile şekillenip ürün üzerine yerleştirilmiş koruyucu plastik ürünlerdir.
Polietilen hammadde, bilinen diğer uluslararası adıyla LLDP birçok farklı sektörde kullanılan termoplastik çeşitlerinden biridir. Adını monomer haldeki etilenden almaktadır. Etilen kullanılarak polietilen üretimi yapılır. Plastik endüstrisinden PE olarak da bilinmektedir.
Polietilen (PE), suyu çok az emen sert, sağlam, dayanıklı, boyut kararlılığına sahip, dielektrik özellikte ve kolay işlenebilir bir malzeme türüdür. Formülü ise (C2H4)n dir. Etilen molekülünün (C2H4), polimerizasyonu ile üretilmektedir.
pe (physical education) i.
Polietilen, daha yüksek erime noktasına sahip olan polipropilenden daha düşük bir erime noktasına sahiptir. Polipropilen, polietilen kadar güçlü değildir. Polipropilen, polietilenden daha serttir ve kimyasallara ve organik çözücülere dayanıklıdır. Polipropilen saftır, esnemez ve genellikle polietilenden daha serttir.
Suya ve kimyasal maddelere direnci yüksek olmakla birlikte ışık ve açık hava koşullarına LDPE'de olduğu gibi dayanıklılık gösterememektedir.
PP ya da polipropilen ambalaj ve etiketleme, tekstil (örneğin halat, termal iç çamaşırı ve halı), kırtasiye, plastik parçalar ve yeniden kullanılabilir kap çeşitleri, laboratuvar ekipmanı, hoparlör, otomotiv parçaları ve polimer banknotlar gibi birçok uygulamada kullanılan bir termoplastik polimerdir.
Otomotiv sanayiinde kullanılan parçalardan, tekstil ve gıda paketlemesine kadar geniş kullanım alanı bulunan polipropilen (PP), ambalaj ve etiketleme, tekstil (halat, termal iç çamaşırı ve halı gibi), kırtasiye, plastik parçalar ve yeniden kullanılabilir kaplar, laboratuvar ekipmanı, hoparlör, otomotiv parçaları gibi ...
Polietilen, (PE): Günlük yaşantımızda en çok kullandığımız polimer maddedir. Petrol rafinasyonu esnasında açığa çıkan etilen gazının genelde katyonik polimerizasyonu sonucu elde edilir.
Polietilenin en önemli uygulaması ambalaj ürünlerindedir. Bu plastik genellikle plastik poşetler, plastik filmler, şişeler, geomembranlar ve kapların üretimi için kullanılır. Polietilen ayrıca süt veya meyve suları taşıyan kasalar, tepsiler, sürahiler ve diğer gıda ambalaj ürünlerinde de kullanılmaktadır.
PE 300 VE PE 500:
KİMYASAL DAYANIMI YÜKSEKTİR. GIDAYA UYGUNDUR. SU DAYANIMI YÜKSEKTİR.
PE Polietilen levha aşınmaya ve yıpranmaya karşı yüksek direnci olan, darbelere karşı dayanıklı bir mühendislik plastik çeşididir. Kimyasal maddelerin erozyonundan etkilenmeyen bu ürünün plastik sanayisinde kısa adı PE dir. Polietilen etilen den elde edilen bir mühendislik plastiğidir.
POLİETİLEN (PE) KAPLAMA:
Polietilen kaplama, toprak altına döşenecek çelik boruların korozyona karşı korunması için yapılması gerekli olan dış kaplama cinslerinin en kalitelisidir. 3 katlı olarak yapılan kaplama sistemi günümüzde en çok tercih edilen dış kaplama sistemidir.
Yumuşamaya başladığı sıcaklık aşağı yukarı 70 ile 80 °C arasındadır. Kristal haldeyken 140 °C nin üzerine de çıkabilir. Erime noktası (Kristalizasyon derecesi ve polimerizasyon derecesine bağlı olarak 235 ve 260 °C arasındadır.
PC tutuşması için uzun süre gerekir. ABS, PUR, PVC ve PS daha kısa sürede tutuşur.
Yüksek Yoğunluklu Polietilen (HDPE) Kullanım Alanları
HDPE, basınçlı borular, gaz dağıtım boruları, sulama dağıtım şebeke boruları şişe, bidon, varil, beyaz eşya, makine parçaları, oyuncak, ev eşyası, ambalaj filmi, laminasyon, elektrik ve elektronik eşya imalatında kullanılır.
PE (PoliEtilen) Ambalajlar
Evlerimizde en çok kullandığımız plastik türüdür. Çamaşır suyu, deterjan ve şampuan şişeleri, motor yağı şişeleri, çöp torbaları gibi birçok kullanım alanı vardır. Geri dönüştürülmüş PE' den deterjan şişeleri, çöp kutuları ve benzeri ürünler yapılır.
Pes kumaş nedir,; Pes polyester iplik kısaltılmış halidir. Polyester kumaş, giyim sektöründe sıkça kullanılan kumaş türüdür. Lif türünün yapay hali olarak bilinmektedir. İpek,yün,pamuk gibi doğal olmayıp, işçilik gerektiren fabrika üretimidir.
Bunların dışında önde gelen yöntemlerden biri ise hassas ve kırılgan olan eşyaların pat pat naylon ile sarılmasıdır. Naylon cisimlerin etrafına sarılarak cisimleri olası darbe ve basınç kuvvetlerinden korur. Böylelikle eşyalar kırılmaz ve çizilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri