GJ 504b adı verilen pembe gezegenin, buz, toz ve diğer uzay enkazıyla gazların çarpışmasından oluştuğu düşünülüyor. Ancak gezegenin oluşumu hakkındaki sırlar şu an kesin olmaktan çok uzak. Jüpiter büyüklüğündeki gaz devi gezegen, yüzeyinde yaklaşık 237 derece sıcaklığa sahip.
Kepler-1649c'nin, dış gezegenler arasında Dünya'ya en çok benzeyen gezegen olduğu ve benzer bir sıcaklığa sahip olduğu açıklandı. Dünya'nın büyüklüğünün 1.06 katı olan gezegen, Dünya'nın Güneş'ten aldığı ışığın yüzde 75'ini alıyor.daha benzer az gezegen var.en benzeyen Kepler-1649c dir.
Gökbilimciler, yeni gezen bulma arayışında bugüne kadar yapılan en ilginç keşiflerden birine imza attı. Dünya'dan 57 ışık yılı mesafede, 'pembe' bir gezegen keşfedildi. ABD'nin Hawaii eyaletinde bulunan, Japonya Uzay Ajansı'na (JAXA) ait Subaru teleskobu, en ilginç Dünya dışı gezegen keşiflerinden birine imza attı.
8. GJ 504b
Jüpiter'in 4 katı kütleye sahip bu gezegen yaşının gereği hala sıcak. 235 santigrat derecelik yüzey sıcaklığına sahip olan GJ 504b'nin pembe görünmesinin nedeni, hala sıcak olduğu için yapmış olduğu bu ışıma diyebiliriz.
"Pembe Yıldız" olarak bilinen 59.60 karatlık nadir bir pırlanta yüzük, Hong Kong'da düzenlenen açık artırmada 71 milyon dolara satıldı. Dünyanın en büyük pırlanta yüzüğü, aynı zamanda bir müzayedede satılan en değerli taş oldu.
İlgili 37 soru bulundu
GJ 504b adı verilen pembe gezegenin, buz, toz ve diğer uzay enkazıyla gazların çarpışmasından oluştuğu düşünülüyor. Ancak gezegenin oluşumu hakkındaki sırlar şu an kesin olmaktan çok uzak. Jüpiter büyüklüğündeki gaz devi gezegen, yüzeyinde yaklaşık 237 derece sıcaklığa sahip.
Gece gökyüzünün en parlak yıldızı olan Sirius -1.47 görünür kadir derecesiyle, en parlak ikinci yıldız olan Canopus'a oranla onun iki katı parlaktır. Bununla birlikte, Ay, Jüpiter veya Venüs kadar parlak görülmez. Merkür ve Mars ta bazen Sirius'tan daha parlak görünürler.
Amerikalı bilim adamları, uzaylıların yaşaması en olası gezegen ve uyduların listesini çıkardı. Buna göre Satürn'ün uydusu Titan ve 20,5 ışık yılı ötedeki Terazi takım yıldızında bulunduğu sanılan Gliese 581g dış gezegeni, uzayda en yaşanılası yerler.
Mars'ın kızıl gezegen olarak isimlendirilmesinin nedeni gökyüzünde kırmızı-turuncu görünmesidir. Mars'ın bu renkte görünmesinin temel nedeni yüzeyinde bulunan çok miktardaki demir oksit bileşikleridir.
Keşfi yapan gök bilimcilere göre sıvı suyun varlığı, Gliese 581 c'de yaşamın da var olabileceğinin bir işaretidir.
Güneş'ten en uzak sekizinci gezegen olan Neptün parlak mavi renkte görünür. Bir gezegenin hangi renkte göründüğü bileşimiyle ilişkilidir. Neptün'ün atmosferi hidrojen, helyum, metan, amonyak ve sudan oluşur.
İlk kez Güneş sistemi içinde ve yüzeyinde sadece su olan bir gezegen bulundu. Harvard-Smithsonian gökbilim araştırma merkezi (Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics) tarafından keşfedilen yeni gezegende sudan başka bir şey yok. GJ-1214b adıyla bilinen gezegen Dünya'dan 40 milyon ışıkyılı uzakta.
Dünya mavi, Mars kıpkırmızıdır. Venüs ise parlak beyaz.
Güneş'ten olan uzaklıklarına göre gezegenler sırasıyla Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün'dür.
Uzay Yarışı, yapay uyduların öncü fırlatmalarını, Ay'a, Venüs'e ve Mars'a robotik uzay sondalarını ve alçak Dünya yörüngesinde ve nihayetinde Ay'da insanlı uzay uçuşunu getirmiştir. Sol üstten saat yönünde: Sputnik 1 uydusunun bir modeli. Ay'daki astronot Buzz Aldrin. Apollo 11 görevinde Saturn V roketi havalanıyor.
Şu an için hayatın olduğu bilinen tek gezegen Dünya.
Mars'ın yörünge ve dönüş süreleri ne kadar? Mars'ta 1 gün 24.6 saat sürer ve bu süre Dünya ile benzerdir. Mars, Güneş etrafında bir tam turunu yaklaşık 687 Dünya gününde tamamlar.
Fotoğraf altı yazısı, Perseverance uzay aracı, Şubat 2021'de yedi aylık yolculuğunu tamamlayıp Mars'a başarılı iniş yapmıştı. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından Mars'a gönderilen uzay aracı Perseverance, Kızıl Gezegen'in yüzeyinde insan çöpleri tespit etti.
Dünya`nın atmosferi, bizim gibi canlıların orada olabilmesi için ve gezegeni sıcak tutmak için doğru kalınlıkta. Atmosfer aynı zamanda bizi gelen meteoroidlerden de korur , bunların çoğu yüzeye gelmeden atmosferde yanar. Dünya şimdilik içinde yaşam olduğunu bildiğimiz tek gezegen.
Güneş sisteminin üçüncü gezegeni, bizim de yuvamız olan Dünya gezegenidir. Üzerinde canlı yaşam ve sıvı halde su olduğu bilinen tek gezegen olan Dünya, aynı zamanda Güneş sistemindeki en büyük beşinci gezegendir.
Maalesef güneş sistemindeki diğer gezegenlerde ve uydularda dünyadaki gibi yaşama elverişi bir ortam yok.
Eğer uzayda bol miktarda bulunan bu göktaşlarının yörüngeleri Dünya'mızın yörüngesi ile kesişirse, göktaşı büyük bir hızla (12-72 km/sn) atmosfere girer. Bu sırada meydana gelen sürtünme ile göktaşı ısınır, yanar ve ışık saçmaya başlar. Halk dilinde bu olaya yıldız kaydı denir.
Cefeid yıldızları, parlaklıkları periyodik olarak değişen yıldızlar olarak tanımlanır ve bu değişimler renk değişikliklerine de neden olabilir.
Necm suresinde şu şekilde geçer,"şira'nın da Rabbi Allah'tır". Şira yıldızı esasen bir çift yıldızdır. Güneyde olan şira-yı Yemanniye, kuzeyde olan ise şira-yı Şamanniye olarak adlandırılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri