Sıvı çamaşır deterjanı ürünün kapağını ölçek olarak kullanarak, makinenizin ana yıkama gözüne dökünüz. Persil Jel ile 20°C'den itibaren hem beyaz hem de renkli çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz. Her tip çamaşır makinesinde kullanıma uygundur. Ön yıkamaya gerek yok: Persil Jel lekeleri ön yıkamaya gerek kalmadan çıkarır.
Sıvı çamaşır deterjanı nasıl kullanılır diyecek olursanız da yağ ve kir çözme konusunda oldukça başarılı olan sıvı deterjanını makinenin ana yıkama gözüne belirtilen ölçüde kullanmanız yeterli olacaktır.
Az kirliler için 126 ml, Normal kirliler için 190 ml, çok kirliler için 250 ml toz deterjan yeterli olacaktır. Sert sular için ölçeğinize 63 ml daha ekleme yapabilirsiniz.
Persil sıvı deterjanlar, aktif bileşenlerden oluşan benzersiz bir kombinasyon içeren formülüyle en inatçı lekeleri bile yok ederek çamaşırlarınızda hijyen sağlar. Persil sıvı deterjanlarıyla yıkanan çamaşırlar uzun süre kalıcı ferahlığa sahip olurken üstün kumaş koruma özelliği sayesinde kumaşlara nazik davranır.
Profilo Camasir makinesine sivi deterjan nereye Konulur bilen var mi? Profilo Camasir makinesine sivi deterjan nereye Konulur bilen var mi? Eğer ön yıkama yapacaksanız I bölmeli göze su alırken deterjanı doldurun. Çiçekli orta bölmeye yumuşatıcıyı koyun.
İlgili 39 soru bulundu
- Sıvı deterjan toz deterjana göre çamaşırlarda olan inatçı lekeleri çıkarmada daha etkilidir. - Toz deterjan sıvı deterjana göre daha uygundur. Sıvı deterjan daha pahalıdır. - Toz deterjan hava geçirmediği süre daha çok uzun süre saklanabilir.
Hassas çamaşırlarınızı, yalnızca hassas çamaşırlar için kullanılan özel deterjanlarla (sıvı deterjan, yün şampuanı vb.) yıkayın. Koyu renkli çamaşır ve yorganları yıkarken sıvı deterjan kullanmanız önerilir. Yünlüleri, yalnızca yünlüler için kullanılan özel bir deterjanla yıkayın.
Sıvı deterjanlar, avantajları ve dezavantajları
Farklı bileşenlere sahip olan sıvı deterjanlar özellikle yağ lekeleri gibi güçlü lekelerde iyi bir performans gösterdiği için oldukça yaygın. Eğer yağlı iş kıyafetleri biriktiriyorsanız kumaş liflerinin en derinine nüfuz edebilen sıvı deterjanları kullanabilirsiniz.
Sıvı deterjanların avantajlı ve dezavantajlı birçok özelliği bulunur. Sıvı deterjan, herhangi bir dolgu maddesinden oluşmaz. Makinede kısa sürede çözünerek, kalıntı oluşmasının önüne geçer. Sıvı deterjanın, toz deterjana kıyasla daha az oranda kimyasal içerdiğini söylemek mümkündür.
Perwoll Renk & Doku Renkliler için Sıvı Deterjan 16 Yıkama 1 lt.
Kullanılan bardakların ölçüsü:
Çay bardağı (125 ml)
Oldukça hoş kokuya, temizleyici mikroorganizmalara ve özellikle de renkliler, siyahlar ve beyazlar için ayrılan çeşitlere sahip olan Rinso sıvı deterjan 3 tl, 5o yıkamaya kadar yeterlidir.
Size sıvı deterjan aparatı lazım. Sıvı deterjanın akıp gitmesi böylece engellenmiş olur. Bu aparatla makine su aldığında, suyla birlikte deterjan makineye akacaktır.
Sıvı Deterjan Kabı Yoksa…
Eğer ki kullanılan makinede bu tür bir bölme ya da göz bulunmuyor ise, sıvı deterjan ana yıkama gözüne koyulabilir. Fakat dikkat; ana yıkama gözüne sıvı deterjan konulurken makinenin su alma zamanına denk getirilmesi çok önemlidir.
Not: Ön yıkama bölmesinde sıvı deterjan kullanmayın.
Öncelikle çamaşır çamaşırdır şeklinde ifade etmek gerekir. Yani elbette renkliler için özel olarak kullanılan bir deterjanı beyazlar için de kullanmak mümkün.
Vücut losyonları : 3 yıl. Çamaşır suyu : 3-6 ay arası.Bulaşık deterjanı (toz ve sıvı) : 1 yıl.Çamaşır deterjanı (toz ve sıvı) : Açılmadan 9 ay-1 yıl. Açıldıktan sonra 6 ay.Tekrar doldurulabilir yangın söndürücü : 6 yıl.Tekrar doldurulamayan yangın söndürücü : 12 yıl.
Sıvı deterjanlar da yine birçok alanda kullanıma müsaittir ve büyük kolaylıktır. Sıvı formlu deterjanların içinde toz deterjanlardaki gibi köpük ve dolgu malzemeleri bulunmamaktadır.
Yıkama sırasında kumaş yüzeyi sert bir şekilde eğilip büküldüğü için, yumuşatıcı kullanılmadığı takdirde sonradan havayla buluşan bu kumaşlar sertleşir ve giyildiğinde rahatsız edici bir his verebilir.
90-100ml kadar Perwoll ekliyorum. Zaten fazlasını kullanırsam köpük taşması oluyor :) Toz deterjan kullanırsam sonuç nispeten daha iyi oluyor.
Zayıf bir asidi çamaşır suyuna karıştırdığınızda toksik gazlar ortaya çıkıyor. Bu da ciddi kimyasal göz yanması ve akciğer hasarına neden oluyor. Cam temizleyici, tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı gibi kimyasal temizlik ürünleri asla çamaşır suyuyla karıştırılmamalı.
Yeni nesil çamaşır makinelerine deterjan ve yumuşatıcı koyarken kafamız karışabilir. Deterjan gözünü açıyoruz. Sol göze deterjanı ilave ediyoruz.mavi göze ise yumuşatıcı döküyoruz.
İpekli bir kumaş olmadığı sürece beyazları 50 veya 60 derecede yıkamak mümkün. Aynı zamanda sentetik, pamuklu ya da yünlü programlardan birini seçmek suretiyle beyazlar rahatlıkla yıkanabilir. Böylece beyazların rengi solmadan rahatlıkla ilk günkü gibi ve tertemiz şekilde kıyafetleri kullanmak mümkün olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri