Taksitli satın alımın vade farkının, ürün veya hizmetin fiyatına önceden eklenip sunulmasına ve taksit sayısı değiştikçe fiyatın değiştirilmemesine peşin fiyatına taksitlendirme denir.
PeşineTaksit özelliğinden İnternet Bankacılığı, VakıfBank Mobil ve Müşteri İletişim Merkezi (08502220724) kanallarından faydalanabilirsiniz. Kampanya kapsamında 100 TL ve üzeri yapılan harcamalar bireysel kredi kartları ve BusinessCard'lar için aylık %2,13 faiz oranı ile taksitlendirilir.
Kredi kartında beklenen taksit sayısı artışı Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıkladı. Yeni düzenlemeye göre kredi kartında taksit sınırı 9'dan 12'ye çıkarılırken; kredi kartı borçlarının 72 aya kadar yeniden yapılandırılması öngörülüyor.
Sabah'ın ilahiyat profesörü yazarı Hatipoğlu: Alıcı ve satıcı ayrılırken peşin mi, vadeli mi hangisinin tercih edildiği, fiyatın ne olduğu kesinleşmiş olmalıdır. İlahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu, ürünlerin peşin ve taksitli fiyatının farklı olmasının faiz durumu oluşturmayacağını söyledi.
Taksit, bir borcun ödenmesi gereken parçalarından her birine verilen isimdir. Kredi kartı ile yapılan taksitli alışverişin mantığı, tutarın tamamının limitten düşülmesi ve aylık bazda parça parça ödenmesidir. Kredi kartı limiti, aylık olarak ödenen tutar kadar açılmaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, özellikle giyim sektöründe kredi kartına tek çekim ile taksit arasında yüzde 10 civarında fiyat farkı konulduğunu belirterek, "Kredi kartıyla yapılan taksitli satışlarda fiyat farkı talep etmek hukuki değildir" dedi.
Taksitli Alışveriş Kredi Kartına Nasıl Yansıtılır? Taksitli yapılan alışveriş tutarının tamamı alışveriş işlemi yapıldığı anda kredi kartı limitinden düşülür. Eğer alışveriş işlemi yapılığı sırada alışveriş tutarı kadar kredi kartının kalan limiti yoksa "yetersiz bakiye" uyarısı vererek alışveriş işlemi onaylanmaz.
Din İşleri Yüksek Kurulu
Mesela bir mal, peşin fiyatı bin liradan, altı ay vadeli fiyatı bin beş yüz liradan, bir yıl vadeli fiyatı da iki bin liradan olmak üzere değişik fiyat seçenekleriyle satışa sunulsa müşteri de bu seçeneklerden birini tercih edip kabul etse yapılan bu alışveriş caiz olur.
Bu sebeple günümüzde taksitli satışta da vade farkı faiz kapsamında görülmemekte, buna karşılık alıcının borcunu ödeyememesi durumunda borcun ertelenmesi karşılığında veya temerrüt sebebiyle talep edilen / ödenen ilâve bedel ise faiz sayılmakta ve câiz görülmemektedir.
31 Mayıs 2023 tarihine kadar www.trendyol.com ve mobil uygulamasın'dan tek seferde yapılacak 500 TL ve üzeri alışverişlerinize peşin fiyatına 3 taksit imkanı sunulacaktır. Kampanyadan faydalanmak için ödeme esnasında 500 TL ve üzeri işlemlerde 3 taksitin seçilmesi gerekmektedir.
Eğer bütçeniz almak istediğiniz ürüne o an için yetmiyorsa ürünü kredi kartı ile taksitli olarak satın alabilirsiniz. Ödemeyi uzun vadeye yaydığınızda hem satın alma işlemini enflasyon farkına yakalanmadan gerçekleştirmiş olursunuz hem bir anda ödeme yapmadığınız için bütçe açığı vermezsiniz.
Kredi kartı üzerinden nakit çekilmesi durumunda en fazla 12 ay taksit yapılabiliyor. Ayrıca bankalar kendi inisiyatifinde daha düşük bir taksit sayısı da uygulayabiliyor. Öte yandan kredi kartı üzerinden doğrudan nakit çekim işlemlerinde en fazla Merkez Bankası tarafından açıklanan akdi faiz uygulanabiliyor.
Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamaz”.
Peşine Taksit, bir taksitli ürün olup kredi kartından yapılan alışveriş ya da nakit harcamaların sonradan taksitlendirilmesidir.
Taksitlendirme talep edilen harcamaların 2 taksite bölünmesinde %2,379 (KKDF ve BSMV dahil), 3 taksite bölünmesinde %4,758 (KKDF ve BSMV dahil) faiz oranı uygulanmaktadır. SMS ile iletilen taksitlendirme talepleri, harcamanın yapıldığı gün geçerlidir.
Kartlar / Kredi kartı ile yapılan taksitli alışverişlerde peşin fiyata göre bir miktar fazla ücret ödenmesi caiz midir? Kredi kartı ile yapılan taksitli alışverişlerde peşin fiyata göre bir miktar fazla ücret ödenmesi caiz midir? Bir malı peşin olarak satmak caiz olduğu gibi vadeli ya da taksitle satmak da caizdir.
Alışverişlerde vade farkı caiz midir? Bir malın peşin olarak alınıp satılması caiz olduğu gibi, vadeli (veresiye) satışı da caizdir (Mevsıli, el-İhtiyar, II, 15, 18). Vadeli satıştan doğan borç, anlaşmaya bağlı olarak vadesi geldiğinde tek seferde yahut taksitli olarak ödenebilir.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) taksitlendirmeyi düzenleyen yönetmeliğine göre taksit sayısı Beyaz Eşya alışverişlerinde en fazla 9 ay, Elektronik Eşya alımlarında 4 ay, Bilgisayar ürünlerinde en fazla 12 ay ve Tablet alımlarında 6 ay olarak uygulanır.
Taksitli satışlar, satıcının herhangi bir vade farkı uygulamadan kredi kartının ilişkili olduğu bankaca alışveriş tutarının taksitlendirilmesi ya da satıcı tarafından alışveriş tutarına bir vade farkı hesaplanarak bu tutarı kredi kartına taksitlendirmesi şeklinde gerçekleştirilmektedir.
Bununla ilgili sıkıntılarım var? - Kredi kartı ile vadeli alışverişler caiz midir? Değerli kardeşimiz, Banka ve finans kurumlarının kredi kartları ile yapılan taksitli alış veriş uygulamasında müşteri açısından bir günah durumu yoktur.
Dolayısıyla, vade farkı istemi faiz niteliğinde olmayıp, geç ödemeden doğan fiyat farkıdır. Temerrüt faizi ise, borçlunun ifası mümkün ve muaccel olan bir borcu zamanında ifa etmemesi ile birlikte, gecikmiş duruma düşmesi halinde talep edilebilen bir faiz çeşididir.
Taksitli nakit avans kredi kartınızın limiti üzerinden acil nakit para ihtiyaçlarınızın karşılanmasını sağlar. Kredi kartınızın limiti ve nakit avans çekme limitiniz yeterli ise taksitli ödeme imkanı ile çekim yapabilirsiniz. ATM ya da mobil uygulama üzerinden anlık olarak işlemlerin gerçekleşmesi mümkün.
Provizyon, kartlı alışverişler için bir ön onay sürecidir. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde, işlem ilk olarak bekleyen provizyon olarak gözükür. Elektronik ortamda yapılan kontrollerden sonra banka tarafından onaylanarak harcama işlemlerinize yansır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri