Isınmış kalorifer peteklerinin üzerine limon, portakal veya mandalina kabukları koyarsanız evin içindeki kötü kokuyu yok edebilirsiniz. Aynı zamanda evin çok güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda ferah bir koku yayıldığından günün yorgunluğu ve stres için de gevşetici bir görev görür.
Kalorifer peteğinin üzerine limon koymanın sebebi, odada limon kokusunun verilmesinin amaçlanmasıdır. Hatta sobalı evlerde limon, mandalina kabuğu ve portakal kabuğu sobanın üzerine konur ve odaya koku vermesi sağlanır.
Hastalıkların artmasına ve daha ağır seyretmesine neden olan hava kuruluğuna karşı, alınabilen en uygun ve pratik tedbir, petek üzeri nemlendirici kullanılmasıdır. Kalorifer üzerine asılarak içine su doldurulan bu ürün, cilt kuruluğu gibi nemsiz ortamların neden olduğu sorunlarında önüne geçer.
Fresh Air Kalorifer Petek Nemlendirici Suluk Kalorifer petekleri ortamı ısıtırken bir yandan da havayı kuruturlar. Kalorifer peteklerinin havayı kurutmasını engellemek, Havayı nemlendirmek için kalorifer petek suluğu kullanabilirsiniz. Kalorifer peteği nemlendirici suluk ile daha sağlıklı ısınabilirsiniz.
Kombi ve petek bakımını düzenli ve zamanında yapmak, peteklerin önüne ısıyı engelleyecek eşya ve nesneleri koymamak, perdeleri ve varsa panjurları karanlık saatlerde kullanmak da ev içerisindeki ısının korunarak fazla enerji sarfiyatının önüne geçiyor."
İlgili 24 soru bulundu
peteğin üstü sıcak altı soğuk, peteklerin yarısı soğuk
Kalorifer peteklerinden sadece bir tanesinin altı ısınmıyorsa, petekte hava olabilir. Bu durumda, peteğin havası alınmalıdır. Havası alındıktan sonra da peteğin yarısı ısınmıyorsa, petek içinde tortulaşma sonucu su döngüsü kısmen gerçekleşmiyordur.
Peteğin içindeki kanallar tıkandığında, sıcak su bu noktadan geçemez. Bu durumda peteklerin altı soğuk olma durumu meydana gelmektedir. Petek içindeki kanalın hangi noktada tıkandığı önemlidir. Peteğin alt kısımlarına yakın bir noktada tıkanırsa peteklerin üstü sıcak altı soğuk olur.
Birçok kullanıcı bu gibi durumların önüne geçmek için kalorifer peteği suluğu kullanır. Bu ürünlerin içine su ya da esanslı yağların bulunduğu sular konur. Peteğe takılarak ya da üzerine konarak kullanılan sulukların içinde bulunan sıvı ısı ile buharlaşarak ortama nem ve hoş koku verir.
Hava nemlendirme cihazları kullanmadan evinizi nemli tutmanın en basit yolu seramik ya da cam bir kaba su doldurup ısıtıcıya yakın bir noktaya yerleştirmektir. Kış aylarında kullanılan kalorifer ya da elektrikli ısıtıcılar evin havasının daha da kurumasına ve nemin yok olmasına neden oluyor.
Buna “sıcak hava kalkanı” da diyebiliriz. Peteklerden çıkan ısı yükselerek; pencereden gelen soğuk havayı engeller ve bir nevi odaya yayılmasının önüne geçer.
Odanızdaki havayı zehirli hale getirebilir.
Bu, uzun vadede sağlık sorunlarına neden olabilir ve potansiyel olarak astım gibi solunum sorunlarına yol açabilir, alerjileri tetikleyebilir ve diğer bazı ciddi hastalıklara neden olabilir.
Başta da söylediğimiz gibi kombi petek ısıtma tesisatı kapalı sitem çalışırlar. Bu sebepten yazın suyu boşaltılıp, Kışın tekrar doldurulması ve tesisatın içinin hava ile doldurulması paslanma ve kirece sebep olacağından zorunlu olmadıkça yapılmaması gereken bir durumdur.
Peteği uygun bir bölgeye, peteğe zarar vermeden taşıdıktan sonra vana girişlerine çeşme suyu tutarak yıkayabilirsiniz. Çeşme suyunun basıncı ve oldukça tazyikli olması önem arz etmektedir.
Yatak limon nasıl yapılır? Ülkemiz koşullarında limon Yatak adı verilen doğal soğutmalı depolarda muhafaza edilmektedir. Doğu Akdeniz bölgesinde yetiştirilen Kütdiken, Lamas ve Molla Mehmet limon çeşitleri mart ayının başlarına kadar üretim bölgelerindeki depolarda muhafaza edilmektedir.
Limonlu su, limonata gibi asitli içecekler tüketmek uykunun açılmasında etkili rol oynayacaktır. C vitaminli ve antioksidanlı içecekler tüketmek uykunuzun açılmasını sağlar. Kola, soda, gazoz gibi asitli içecekler tüketmek de uykuyu açar. Ayrıca kola içerisinde kafein barındırmaktadır.
Temizliği yapılmayan petekler daha fazla enerji harcar ve bizi daha az ısıtır. Oysa temizlenen petekler gereksiz enerji kullanımının önüne geçer ve daha iyi ısınmayı sağlar.
Nemli oda: Nemli oda burun mukozasının nemli kalmasını ve salgıların akışkanlığını arttırır. Bu amaçla kış aylarında özellikle gece uyurken kaloriferin üzerine bir bardak su koymak oda havasının nemli kalmasını sağlayacaktır.
Sıcak su dolu kaplar. Evde bulunan içi sıcak su dolu kaplara veya herhangi bir ısıtıcının üzerine koyulacak ıslak bir bez, evin havasını nemlendirme yolları arasında en eski ve etkilisi olarak biliniyor.
- Karbonat ve kedi kumunun nemi çekme özelliği bulunur. Bu nedenle evlerin belirli bölümlerine küçük torbalar halinde yerleştirilmelidir. - Kaya tuzu lambası yakmak nemi önlemeye yardımcı olur. - Badana yapılacağı zaman küf ve mantarlara karşı koruyucu boyalar tercih edilmelidir.
Kalorifer Nereye Yerleştirilmeli? Pencereler ne kadar kalın olursa olsun dışarıdan gelen soğuk havayı bir noktaya kadar kesebilmektedir ve en çok soğuk hava geçişi bu noktalardan olmaktadır. İçeri giren soğuk havayı kaloriferdeki sıcak hava ile kırmak için genelde kalorifer petekleri pencere altında yerleştirilir.
Kış aylarında kaloriferlerin havayı kurutması; baş ağrılarına, var olan hastalıkların kronikleşmesine, çocuklarda beyin uyuşmasına, nefes yollarının tahriş olmasına, öksürüğe, astım ve sinüzit belirtilerinin artmasına sebep olur.
Radyatörün olduğu duvara televizyonu monte ettiğiniz de ortaya çıkacak ısı ve is panele zarar verecektir. Televizyonu mutlaka bu bölüme koymanız gerekiyor ise radyatörü arkada bırakacak panelin arkasını kapatacak televizyon sehpaları çözüm olabilir.
Öncelikle kalorifer tesisatında bulunan peteklerin ortamı daha iyi ısıtması için, belirli aralıklarla peteklerin havası alınmalı, kaloriferlerin reglaj ayarı yapılmalı ve perdelerin boyunun petekleri örtmemesine dikkat edilmeli.
Peteklerin yarısı ısınmıyor diye soranlar bilmelidirler ki bu kirlenmenin bir sonucudur. Peteğin dibinde biriken çamur gibi atıklar peteğin alt kısmının ısınmasına engel olur. Bu sorunu gidermenin tek yolu petek temizliğidir. Peteklerin üst kısmının ısınmaması ise kirlenme değil peteklerde hava olmasıdır.
Altı ısınmayan petek tıkanmıştır, suyu devretmediği için peteklerin alt yarısı soğuk kalır. Filtre temizlemeden önce peteklerden birinin alt tapasını söküp verin suyu, ne var ne yok tüm peteklerin içi temizlensin. sonra da filtreleri temizleyin takın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri