Hastalıkların artmasına ve daha ağır seyretmesine neden olan hava kuruluğuna karşı, alınabilen en uygun ve pratik tedbir, petek üzeri nemlendirici kullanılmasıdır. Kalorifer üzerine asılarak içine su doldurulan bu ürün, cilt kuruluğu gibi nemsiz ortamların neden olduğu sorunlarında önüne geçer.
Birçok kullanıcı bu gibi durumların önüne geçmek için kalorifer peteği suluğu kullanır. Bu ürünlerin içine su ya da esanslı yağların bulunduğu sular konur. Peteğe takılarak ya da üzerine konarak kullanılan sulukların içinde bulunan sıvı ısı ile buharlaşarak ortama nem ve hoş koku verir.
Kalorifer peteğinde bulunan su soğur ve bu şekilde sahip olduğu ısıyı odada bulunan havaya aktararak ortamın ısınmasını sağlar. Suyun sistemde sirkülasyonu esnasında kalorifer peteğine sürekli sıcak su girişi olur ve petekten su çıkışı olur.
Isınmış kalorifer peteklerinin üzerine limon, portakal veya mandalina kabukları koyarsanız evin içindeki kötü kokuyu yok edebilirsiniz. Aynı zamanda evin çok güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda ferah bir koku yayıldığından günün yorgunluğu ve stres için de gevşetici bir görev görür.
Kalorifer Suluğu - kalorifer bulunan alanlarda ortamı kurutmamak amacıyla kullanılan bu ürün sağlıklı bir şekilde ısınmanızı sağlayacak. Ortamdaki nem dengesini korur. Kalorifer peteklerinin havayı kurutmasına bağlı baş ağrılarına, nefes yollarının tahriş olmasına, astım ve sinüzit belirtilerinin artmasına engel olur.
İlgili 16 soru bulundu
Öte yandan kalorifer üzerine kapla su konulması uzun sürede nemlenme sağlar. Pek sağlıklı bir yöntem değildir. Ayrıca suyun uzun sürede kirlenme, bakteri kaynağı olma riski de vardır." Kunt, odanın neminin optimal şartlara ulaştırılması kadar hava sirkülasyonunun da önemli olduğunu vurguladı.
Kalorifer peteği su doldurma, peteklere ilk suyu vermek için kombi altında bulunan mavi veya siyah vana açılarak su doldurma yapılır. Kombi altından su doldurma işi çok basit olsa da suyu ne kadar vermeniz gerektiğini bilmezseniz kombi altından fazla su akmaya başlayacaktır.
Peteğin Altı Neden Isınmıyor? Kalorifer peteklerinden sadece bir tanesinin altı ısınmıyorsa, petekte hava olabilir. Bu durumda, peteğin havası alınmalıdır. Havası alındıktan sonra da peteğin yarısı ısınmıyorsa, petek içinde tortulaşma sonucu su döngüsü kısmen gerçekleşmiyordur.
Temizliği yapılmayan petekler daha fazla enerji harcar ve bizi daha az ısıtır. Oysa temizlenen petekler gereksiz enerji kullanımının önüne geçer ve daha iyi ısınmayı sağlar.
Peteğin içindeki kanallar tıkandığında, sıcak su bu noktadan geçemez. Bu durumda peteklerin altı soğuk olma durumu meydana gelmektedir. Petek içindeki kanalın hangi noktada tıkandığı önemlidir. Peteğin alt kısımlarına yakın bir noktada tıkanırsa peteklerin üstü sıcak altı soğuk olur.
Kalorifer. Kış aylarının gelmesiyle birlikte yoğun olarak kullanılan kaloriferler, odadaki havayı oldukça kurutuyor. Buna rağmen kaloriferlerin üzerine koyulacak ıslak bezler veya içi su dolu kap ile bu dezavantaj kısa sürede avantaja dönüşerek odadaki nem oranını dengeleyebiliyor.
Soru : Petek Alt Vana Kapatılırsa Ne Olur? Cevap: Mevcut kombi ve kalorifer sisteminizde her materyalin bir işlevi vardır. Dolayısıyla doğal işleyişini bozduğunuz takdirde kombinizde ya da kalorifer peteklerinizde arızalanmalar meydana gelebilir.
Odanızdaki havayı zehirli hale getirebilir.
Bu, uzun vadede sağlık sorunlarına neden olabilir ve potansiyel olarak astım gibi solunum sorunlarına yol açabilir, alerjileri tetikleyebilir ve diğer bazı ciddi hastalıklara neden olabilir.
Peteklerin içini yaklaşık iki yılda bir temizleyebilirsiniz. Ancak henüz iki yıl geçmese de bazı işaretlere bakarak petek içi temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kış aylarında kaloriferlerin havayı kurutması; baş ağrılarına, var olan hastalıkların kronikleşmesine, çocuklarda beyin uyuşmasına, nefes yollarının tahriş olmasına, öksürüğe, astım ve sinüzit belirtilerinin artmasına sebep olur.
Petek üstü ısı yönlendirici kalorifer bulunan farklı yaşam alanlarında enerji tasarrufu yapmak isteyenler için uygun bir üründür. Kalorifer hücresi içerisine yerleştirilerek kullanılan bu ürün elektriksiz çalışır. Sağladığı faydaları ile tasarruf aracı olarak da petek üstü ısı yönlendiricileri tercih edebilirsiniz.
Petek Temizliği Yaptırmam Gerektiğini Nasıl Anlarım? 1 - Daha önce ısındığınız halde zamana ve kullanıma bağlı olarak, peteklerin altı ısınmıyor üstü ısıtıyor ise yada peteğin her tarafı eşit aynı ısıtmıyorsa temizlenme zamanı gelmiştir.
Kombilerin çalışma prensibi gereği en az 3 peteğin yanması gerekmektedir.
Petek temizleme kimyasalları artık formule edilmiş kimyasallardır. Bu sayede kombi yada sisteminide delme, aşınma gibi tahribatlara yol açmaz. Ancak asit ile yıkanan petekler zarar görebilir bu sebeple petek temizliğin de kapalı kimyasallar kullandırınız.
Öncelikle kalorifer tesisatında bulunan peteklerin ortamı daha iyi ısıtması için, belirli aralıklarla peteklerin havası alınmalı, kaloriferlerin reglaj ayarı yapılmalı ve perdelerin boyunun petekleri örtmemesine dikkat edilmeli.
Peteklerin yarısı ısınmıyor diye soranlar bilmelidirler ki bu kirlenmenin bir sonucudur. Peteğin dibinde biriken çamur gibi atıklar peteğin alt kısmının ısınmasına engel olur. Bu sorunu gidermenin tek yolu petek temizliğidir. Peteklerin üst kısmının ısınmaması ise kirlenme değil peteklerde hava olmasıdır.
Kombi ve petek bakımını düzenli ve zamanında yapmak, peteklerin önüne ısıyı engelleyecek eşya ve nesneleri koymamak, perdeleri ve varsa panjurları karanlık saatlerde kullanmak da ev içerisindeki ısının korunarak fazla enerji sarfiyatının önüne geçiyor."
Kombiler, içerisinde bulunan su basıncının yeterli olması halinde basınç değerleri düşene kadar kullanılabilmektedir. Suların kesilmesi, kontrol altına alınmadığı durumlarda kombiye zarar vermektedir.
Kalorifer peteklerinin üst kısmında en sağda veya en solda bulunan çıkışlara hava tahliye purjörü takılır. Bu tahliye purjörlerine hava alma anahtarı veya düz tornavida takılıp çevirilmek suretiyle peteğin içindeki havanın dışarıya tahliyesi sağlanır.
Peteklere su basma nasıl yapılır? Bunun için ilk yapmanız gereken şey kalorifer peteğinin alt tarafında yer alan mavi ve siyah başlıklı vanayı açmaktır. Vanayı açtığınız zaman su doldurma işlemi başlatılmış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri