"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Şifa üç şeydedir: Bal şerbeti, kan aldırma (hacamat), ateşle dağlama. Ancak ümmetimi dağlamaktan menediyorum."
HZ.MUHAMMED (SAV) hem hasta olmadığı zamanda korunma için, hem de hasta olduğu zaman tedavi için hacamat yaptırmıştır.
O (s.a.v), bugün için hikmetleri yeni yeni anlaşılmaya başlanan, tıbb-ı nebevî ismiyle bilinen birçok tedavi usulünün öncüsüdür Hacamat, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) yaptığı ve ümmetine tavsiye ettiği vücuttan kan akıtılarak yapılan tedavi şekildir.
Hz. Peygamber (S.A.V) bizzat kendisi Ebû Taybe adında bir Haccâm'a hacamat yaptırmış ve başından kan aldırıp haccâma ücretini ödemiş ve şöyle buyurmuştur: “Kan aldırma yollarının en güzeli hacamattır.” (Buhâri, Tıb 13; Müslim, Musakat 62, 63; Ebû Dâvûd Nikâh 26, Tıb 3). Hz.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Cinsel sorunlara bağlı kişiler hacamat yaptırmak istediklerinde genellikle kupa tedavisi kuyruk sokumu bölgesi üzerinde uygulanmaktadır. Kuyruk sokumuna uygulanan hacamat tedavileri ayrıca adet düzensizliği, idrar yolu enfeksiyonları gibi rahatsızlıklara da iyi geldiği düşünülmektedir.
Tavsiye niteliğinde yapılması gereken hususlar ;
Hacamat tedavisinden bir gün önce ve sonra hayvansal gıdaların alınmaması Cimadan (Cinsel ilişki) bir gün önce ve sonra uzak durmak.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir. Bel bölgesine yapılan hacamat kadın- erkek hastalıkları, idrar tutamama, cinsel isteksizlik, cinsel performansı yükseltmeye iyi gelir.
Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz. Hacamattan sonra 1 - 2 saat yemek yenilmez ve uyulmaz.
İslam alimleri, Efendimizin (S . A.V.) hacamat tedavisini, genellikle Hicri takvimin 17, 19 v e 21. günlerinde yaptırdığını söylemiştir.
Çarşamba günü ise hacamat yaptırmaktan sakınınız. Çünkü çarşamba günü Hz. Eyyüb'ün (a.s.) belalarla duçar kaldığı gündür. Cüzzam (lepra) ve baraz (alaca/ vitiligo) hastalıkları ancak ve ancak çarşamba günleri veya geceleri ortaya çıkarlar (zuhur ederler)”36.
Peygamber Aleyhisselam:''Kan aldırmak, insanların tedavi oldukları şekillerin en iyilerinden (en şifalılarından) dir'' buyurdu. Yine Peygamber Aleyhisselam bir Hadis-i Şeriflerinde hacamatçıyı methederek şöyle buyurmuştur: ''Vücuttan kan alan kimse (hacamatçı) ne güzel bir insandır.
Vücutta bulunan fazla kanın dışarı atılması amacı ile uygulanan hacamat yönteminde kılcal damarlara müdahale edilmektedir. Ancak damardan kan vermek işlemi ile aynı etkiyi açığa çıkarmamaktadır. Hacamat uygulamasında kandaki toksin oranı düşmekte olup; damardan kan veridliğinde böyle bir durum gözlemlenmemektedir.
Geleneksel hacamatın mantığı ısı yoluyla özellikle sırt derisinde kılcal damarları uyarmak ve ufak kesiklerle kirli kanı dışarı akıtmak yöntemine dayanır. Bu uygulama çok steril ortamda ve uzman doktor tarafından gerçekleştirilmelidir.
Akupunktur tekniğinde olduğu gibi deri üzerinde, beyin ile organlar arası iletişimi sağlayan enerjiyollarındaki akımı düzenler. Kafadan düzenli hacamat unutkanlığı önler, hafızayı güçlendirir. Özellikle çocuk yaşlarında kafadan hacamat beyin kapasitesini maksimum kullanma yönünde yardımcıdır.
Hacamat ile alınan kan ile damardan alınan kan (venöz kan) aynı değildir, hacamatta alınan kanın içerisinde zararlı maddeler (ağır metaller, toksinler, serbest radikaller) bulunmaktadır. Bu yöntemle alınan kan, pelte kıvamında, koyu renklidir ve kan özelliğini yitirmiştir.
Detoks amacı ve hastalıklardan korunma amacıyla yapılacak uygulamalarda öncelikle vücudun ana çöplük merkezi olan sırt bölgesinin temizlenmesi gerektiği ve sonrasında devam eden seanslarda ve kişinin hastalıklarına göre hekimin belirleyeceği şekilde baş bölgesi ve vücudun diğer kısımlarından hacamat uygulaması ...
Kelimenin anlamı doğrultusunda kullanılan hacamat, kanda bulunan toksinleri emen ve bu yol ile vücuttan atan, kan dolaşımının hızlanmasını sağlayan, kılcal damarlarda bulunan kirli kan ve kan damarlarındaki tıkanmaların giderilmesi için kullanılan bir uygulamadır.
Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur. Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir. Bu durumda kan basıncı düşmesi ve kan dolaşım hızının yavaşlaması nedeniyle hacamat ile toksik maddeleri temizlemek zorlaşır.
Hacamatın yapılmasını engelleyen durumlar:
kansızlık. düşük tansiyon.
Uygulama öncesi ılık su ile duş alınması önerilmektedir. Uygulamadan 1 gün öncesinde cinsel ilişki önerilmemektedir.
Hacamat sonrasında, 2 saat kadar yemek yenilmemesi, sirkeli, limonlu su ya da bal şerbeti içilmesi tavsiye edilmektedir.
Hormonal rahatsızlıklar, yavaş metabolizma, aşırı kilo: Kalp, karaciğer arkası ve sırttan mide ile bağırsak arkasına gelen noktalardan yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri