Muhammed Mustafa (sav) bir hadis-i şerifinde İmam Ali'ye (as) hitaben şöyle buyurdular: "Parmağına kızıl akik tak!
Akik taşı daha ziyade Yemen taraflarında bulunmaktadır. Dolayısıyla hadislerde mübarek olduğu ifade edilen akik, yüzük taşı değil, mezkûr vâdidir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) Mekke döneminde yüzük kullanmamıştır.
Bilim insanları tarafından da insan bedenine olan şifaları kabul edilen akik taşı, çeşitli renklerde değişik aksesuarlar olarak kullanılmaktadır. Ruhsal olarak insana dinginlik ve sakinlik verdiği bilinen akik taşını Peygamber Efendimiz (s.a.s)'de kullandığı aktarılmaktadır.
Hadisler ve sünnet yoluyla gelen bilgilerden Hz. Muhammed'in akik taşını kullandığı anlaşılır. Ashabına akik yüzük takması gerektiğini söyleyen çeşitli hadisler rivayet edilir. Akik taşı peygamber efendimiz tarafından kullanıldığı bilinen taş olma özelliğini taşır.
Faydaları saymakla bitmeyen akik taşının kullanımı özellikle İslam ülkelerinde yaygındır. Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in de hatem yani mühür anlamında bir akik yüzük taşıdığı rivayet olunmaktadır. Akik taşının en bilinen faydası kişiyi ruhsal açıdan korumasıdır.
İlgili 22 soru bulundu
İslamda akik taşının yeri; İmam Caferi Sadık (as) şöyle buyurdu: "akik yüzük takmak berekettir, akik yüzük takan kişinin akıbeti güzel ve hayırlı olur. Akik yüzük takmak fakirliği, miskinliği ve nifakı yok eder."diye buyurmuştur. Bu hadiste, akik yüzükten kasıt akik taşı'dır.
Kur'an-ı Kerim'de cennet Zümrüt ve Yakut taşlarıyla tarif edilmektedir. Yakut ve Zümrüt haricinde Kur'an-ı Kerim'de geçen diğer taşlar ise İnci ve Mercandır.
Doğal Taşların Gücüne İnanmak Günah Mı? Doğal taşların gücüne inanmak günah değildir.
Akik taşı farklı renklerde bulunabilen bir taştır. En sık görülen renk kızıl kahvedir. Siyah ve beyaz olan akik taşına oniks de denilir. Mavi, kahverengi, kırmızı, sarı, turuncu, beyaz, yeşil, siyah ve kızıl gibi farklı renklerde akik bulabilirsiniz.
Akik taşı, geçmişte farklı medeniyetlerin nazar ve kötü ruhlardan korunma sembolü olarak kullanılmıştır. Günümüzde insan vücudu ve ruhu için iyileştirici özellikleri bulunduğu bilinen akik taşı; kadın bileklik, kolye, küpe ve yüzük gibi bijuteri ürünlerinin tasarımında kullanılır.
Ashabdan altın yüzük takmakta olanlar ise yüzüklerini çıkarmışlar yahut gümüş ile tebdil etmişlerdir. Peygamber Efendimiz gümüş yüzüğünü genellikle sol elinin serçe parmağına takmış ve yazışmalarda mühür olarak kullanmıştır.
Akik taşı ruhsal rahatlama yakalamanızı sağlar. Negatif enerjiye karşı kişileri korur, stresi azaltır. Enerji verici özelliği bulunduğu için kişiler yanında taşıdığında daha enerjik hissedebilir. Bazı cilt hastalıkları üzerinde olumlu etkileri bulunduğu ifade edilmektedir.
Sitrin adını, renginden dolayı “limon” anlamına gelen Fransızca “citron” kelimesinden almıştır. “Tüccar Taşı” yada “Başarı Taşı” olarakta anılan Sitrin taşı, yüzyıllarca bolluk, bereket ve para getirdiğine inanıldığı için kasalara konulmuştur. Yüzyıllarca zenginlik ve bollukla ilişkilendirilmiştir.
Zengin renk tonlarına sahip taşlar Boğa burcu için uygundur. Akik, turkuaz, safir, akuamarin, zümrüt, elmas, kedi gözü, mercan, yeşim taşı ve gül kuvars boğa burcu için tercih edilen taşlardır.
Oğlak Burcu (22 Aralık – 21 Ocak):
Çalışkan ve detaylara önem veren insanların burcu Oğlak'ın doğal taşları şöyledir: “Akik,Aragonit, Dumanlı Kuvars, Dumortirerit, İnci, Galen, Kaplan gözü, Jasper, Malakit, Kunzit, Oltu, Obsidyen, Turmalin, Oniks.”
Turuncu akik taşı nazara karşı en iyi taşlardan birisidir. Vücuttaki fazla veya olumsuz enerjiyi atmaya yarar ve böylece stresi yok eder, sakinleştirir. Korkuların yenilmesinde, cesaretin artırılmasında kullanılır. Akıl ve mantık gücünü geliştirir.
Gerçek akik tesbih taşı, pürüzsüz bir yüzeye ve sıkı bir dokuya sahiptir. Ancak taşın doğal desenleri, renk geçişleri ve içerisindeki minik hava kabarcıkları gibi özellikleri taşıyabilir. Sahte akik taşları genellikle plastik veya camdan yapılır. Genellikle gerçek akik taşından daha parlak ve düzgündür.
*Akik taşı %100 doğaldır. *Akik zırhı taşının üzerinde yazan yazının değerinden ötürü tuvalet, lavabo, banyo gibi yerlere girilirken çıkarılması tavsiye edilmiştir.
Sarı akik sünnet olan ana taştır. Sarı akik taşı nazara karşı en iyi taşlardan birisidir. Vücuttaki fazla veya olumsuz enerjiyi atmaya yarar ve böylece stresi yok eder, sakinleştirir. Korkuların yenilmesinde, cesaretin artırılmasında kullanılır.
Bir taş sakinleştirici, diğer taş ise enerji verici. Bu noktada bu iki doğal taş birlikte kullanılmamalıdır. Örnek vermek gerekirse sakral çakra taşları ile boğaz çakra taşları gibi. Bu kombinasyonlar birleştiğinde doğal taşların amacı bozulur ve tam verin alınmaz.
Sağlık için doğal taş kullanmak haram değildir, ancak şifayı verenin Allah olduğu unutulmamalıdır. Sonuç olarak, doğal taşların İslam'daki yeri hakkında net bir görüş olmamakla birlikte, sağlık için kullanımı caizdir.
Müslümanların ruhsal anlamda esenliğe kavuşmaları için zikir ve namaz kılmaları emredilir. İslam'da hastalıkları tedavi eden tek kişi Allah'tır. Fakat, iyileşmek için ister doğal ister yapay olsun "helal" tedavi yöntemlerine başvurmakta hiçbir mahzur yoktur. Bu bakımdan, sağlık için doğal taş kullanmak haram değildir.
Antik Mezopotamyalılar Akik taşını güç sembolü kabul ediyorlardı.
Mavi, yeşil, turuncu ve kırmızı başta olmak üzere kahverengi, pembe, beyaz gibi renklerle de karşımıza çıkabilir. Akik taşının şifa saçtığına inanılıyor. En başta strese iyi geldiği ve ruhsal bakımdan kişiye olumlu etkiler sağladığından söz ediliyor.
Akik Taşını Kimler Kullanamaz? Her taşı herkes kullanmamalıdır. Bu kararı tecrübeli doğal taş uzmanları verebilir. Genelleme yapmak gerekirse; yüksek ve düşük tansiyonu olan kişilerle, kalp çarpıntısı olan kişilerin kullanmamalarını tavsiye ediyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri