Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Peygamber efendimize neden itaat etmemiz gerekir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Peygamber efendimize neden itaat etmemiz gerekir?

Muhammed "insanların en hayırlısı" diye kur-an' da geçmektedir. Hz. Muhammed Allah'ın söylediği şeyleri bize söyler bu nedenle hz. Muhammed'e inanmamız ve itaat etmemiz oldukça önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eodev.com

Peygamber efendimize neden itaat etmeliyiz?

Allah, peygamberine itaat edilmesini emretmektedir.

Zira peygamberler yalnızca Allah'ın emirlerini ilan ederler. Peygamberimiz (asm) nefsinden, hevasından konuşmaz, onun konuşması yalnızca vahiy iledir. Bu sebeple ona itaat emredilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Peygambere itaat etmenin hükmü nedir?

RESÛLULLAH'A İTAAT, ALLAH'A İTAATTİR

Zira Cenâb-ı Hak: “Kim Rasûlʼe itaat ederse Allâhʼa itaat etmiş olur…” (en-Nisâ, 80) buyurmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Peygamber Efendimizi neden tanımalıyız?

Bu sebeple Allah, insanların arasından seçtiği peygamberleri kendisiyle kulları arasındaki irtibatı kurmak ve emirlerini açıklamakla görevlendirmiştir. Bütün peygamberler, Allah'ın emir ve nehiylerini O'nun kullarına ulaştırmak ve onlara doğru yolu göstermekle görevlendirilmiş hidayet elçileridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamtarihi.net

Allaha ve peygambere itaat etmek insana ne kazandırır?

Yani insan, ciddî bir din şuuru ile Rabbine döner, ihlâs ve samimiyetle kulluk ederse, her hususta ilâhî yardıma mazhar olur. Cenâb-ı Hak, bütün varlıkları onun emrine âmâde kılar. Peygamber Efendimiz'e itaat hususunda gevşek davranmak, insanı büyük kayıplara uğratır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Peygambere İtaat Etmek Neden Önemlidir? | M. Fatih Çıtlak ile Sahur Vakti

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Peygamber Efendimize itaati nasıl anlamalıyız?

Peygambere itaat de O'nun (s.a.v) gösterdiği ve emrettiği şekilde hareket etmektir. Nitekim Hz. Muhammed'in (s.a.v) “yapın” dediği her şey muhakkak bir ayete dayanır yani Allah'ın O'na verdiği emirlerden alıntıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: neoldu.com

Allah'a itaat etmek ne anlama gelir?

Allah'a itaat, “O'nun Kur'an-ı Kerîm'de ve elçisinin tebliğ mahiyetindeki söz ve davranışlarında ortaya çıkan emir ve iradesine uymak” demektir. Resûlullah'a itaat, öncelikle tebliğ ettiği Kur'an'a ve sünnete uymaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuran.diyanet.gov.tr

Hz. Muhammed'in yüzünü neden göstermiyorlar?

Bizim kültürümüzde, minyatürlerde Hz. Peygamber'in yüzü daima peçeyle gösterilmiştir. Çünkü yüzünün tam olarak aksettirilemeyeceği, bir fotoğraf gibi olamayacağına inanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Hz. Muhammed yüzü neden gösterilmiyor?

Peygamberimiz (asm) resim çizmeye izin vermiyordu.

Yüzyıllar boyu süren bu batıl inancı, İslam, tevhid inancıyla kaldırdı. İnsanların kötü alışkanlıklara tekrar dönmemeleri için Peygamberimiz (asm) her tür resim, heykel, put ve benzeri "gölgeli-gölgesiz" resimlemeleri yasakladı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Peygamberimizi niye örnek almalıyız?

Peygamber'i (s) doğru anlama, örnek alma ve çevremize de faydalı olma görevi vardır. İmam Gazali, “ Biz Rasulullah'ı (s) örnek almakla görevliyiz ” demektedir. Zira örnek almak, öğrenme, anlama ve ibret alma şeklinde bir faaliyettir. İnsanın hem kişiliğinde, hem ahlakında, hem de davranışlarında olumlu etki yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yalova.diyanet.gov.tr

İtaat nedir islâm a göre?

Boyun eğmek anlamında olan itaat, mükellef bir varlık olan insanın temel özelliklerinden biridir. Bu yönüyle insan, mutlak itaat eden melekler ile Allah'a asi olan şeytanlardan ayrılmaktadır. Kur'an'da itaat, yerme ve övme ifadesi olarak kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Allahtan sonra kime itaat edilir?

Cenab-ı Hakk'tan sonra onun son peygamberi Hz. Muhammed'e (S.A.S.) en üst seviyede itaat yapılır. Ondan sonra kime veya kimlere nasıl, ne ölçüde itaat edileceği Cenab-ı Hakk'ın ve onun resulü Hz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

İtaat etmenin anlamı nedir?

Türk Dil Kurumuna göre itaat kelimesi, otorite kabul edilen kişinin sözünü dinleme, buyruğuna uyma ve onun isteklerine boyun eğme şeklinde ifade edilmektedir. İtaat Etmek Ne Demek? İtaat etmek, otorite kabul edilen kişinin sözünü dinleyerek onun buyruğuna uygun davranmak anlamına gelmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kim Allah'a ve peygambere itaat ederse?

Meal (Kur'an Yolu)

Kim Allah'a ve peygambere itaat ederse işte onlar, Allah'ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddıklar, şehidler ve sâlih kişilerle beraberdirler; bunlar ne güzel arkadaşlardır! Bu lütuf Allah'tandır; bilen olarak Allah yeter.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuran.diyanet.gov.tr

Peygamber efendimiz neyi yasakladı?

Resûlullah bize şunları da yasakladı: Altın yüzükler veya yüzük takmak, gümüş kaptan su içmek, ipek minder kullanmak, ipekten yapılmış elbise giymek, ince ipek giymek, kalın ipek giymek, hâlis ipek kumaştan elbise giymek. Müslim'in bir rivâyetinde: Yitiği ilân etmek, ilk yedi şey arasında sayılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

İtaat duygusu nedir?

İtaat ve Bağlılık Kavramlarına Genel Bakış İtaat, Arapça "tav" kökünden türemiş olup, boyun eğmek, kabul etmek, emre uymak, kulluk etmek, isteyerek yapmak anlamlarında kullanılmakta- dır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Hz. Muhammed neye benziyor?

Peygamber'i (Allah'ın salât ve selamı onun üzerine olsun) vasfettiği zaman şöyle buyurdu: Hazreti Peygamber'in boyu ne çok kısa ne de çok uzundu, orta boyluydu. Ne kıvırcık kısa, ne de düz uzun saçlıydı; saçı kıvırcıkla düz arasındaydı. Değirmi (yuvarlak) yüzlü, duru beyaz tenli, iri siyah gözlü ve uzun kirpikliydi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Hz. Muhammed neye benziyordu?

Peygamberimizin şemaili nasıldı? Hazreti Ali'nin (r.a.) beyanına göre Peygamberimiz Efendimiz (s.a.v.): Uzuna yakın orta boylu, iri kemikli, iri yapılı, güçlü kuvvetli ve yakışıklı bir insandı. Cildi yumuşak, teni kırmızıya çalan beyazdı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.haber7.com

Peygamber efendimizin hangi burç?

Hz. Muhammed (s. a. v)'de akrep burcuymuş. Özellikle bakımından bu bura mensup insanlar çok şanslı bence.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Hz Muhammed Neyi sevmezdi?

Hz. Peygamber, boş duranları sevmez, kendisi de boşa vakit geçirmekten son derece endişe ederdi. Nitekim O, vaktini boşa geçirenleri sevmediğini, "İnsanların çoğu sıhhatin ve boş vaktin kıymetini bilmezler." (3) ve "Hastalığın için sıhhatinden, ölümün için hayatından istifade et.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sonpeygamber.info

Hz Muhammedin gözleri ne renkti?

Peygamber Efendimizin (sav) mübarek yüzlerinin rengi kırmızıya çalar şekilde beyaz; gözleri siyah ve gözlerinin beyazı da bembeyazdı. Aydın yüzlü ve güzel yaradılışlı idi; zayıf ve ince de değildi. Gözlerinin siyahı ve beyazı birbirinden iyice ayrılmıştı. Saçı ile kirpik ve bıyıkları gümrahtı (bol, gür).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Hz Muhammed hiç hata yaptı mı?

Peygamberlerin diğer insanlardan farkı, anında uyarılmaları, yanlışı hemen düzeltip ve tövbe edip, bir daha o yanlışa düşmemeleridir. Hz. Muhammed'in de, görevini yaparken uyguladığı, bazı yöntem veya davranışlarıyla ilgili uyarıldığını ayetlerden anlıyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: odatv4.com

Allah'a itaat nasıl olmalıdır?

İsyanın zıddı olan itaat, Allah"a teslim olmayı, saygı göstermeyi, ibadet etmeyi ve O"nun kitabıyla amel etmeyi gerektirir. Kur"an"a göre bütün âlem mutlak güç sahibi Allah"a itaat etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diyanethaber.com.tr

Allaha tam teslimiyet nasıl olur?

Biz Müslümanlar olarak Allah Teâlâ'ya teslim olmalıyız ancak önce bir şeyleri reddetmeliyiz. Müslümanlar olarak cahilliği, katılığı ve öfkeyi reddetmemiz gerekir. Bunları reddederek bir Müslüman teslim değil hür olmuş olur. Ancak bunları reddetmeyen nefsine ve şeytana teslim olmuş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kahramanmaras.bel.tr

İtaat etmek teslim olmak ne demek?

Kelime anlamı “itaat etmek, boyun eğmek, bağlanmak, bir şeye teslim olmak, esenlik ve barış içinde olmak” olan İslâm,dinî bir terim olarak “Allah'a itaat etmek, teslim olmak, Hz. Peygamber'in din adına getirdiklerinin hepsini bütün varlığıyla benimsemek ve benimsediğini ortaya koymak” demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ansiklopedi.tubitak.gov.tr
Önceki makale
21 ne işe yarar?
Sonraki makale
Allah neden ben yerine biz diyor?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT