Sevgili peygamberimiz muhammet mustafa s. A. V in çok sevdiği bir lezzetmiş sahine tatlısı. Tatlıyı merak ettiğim içinmi yoksa kendisini severek yiyen peygamberimizin o hissiyatını yüzyıllar sonra damağımda yaşayabilmek içinmi diye sorarsanız, tabikide o hissiyatı yaşabilmek için derim.
Hz. Muhammed (SAV) dönemi İslam mutfağında yer alan ve son dönemlerde sıkça yapılmaya başlanan sahine tatlısı yapanların vazgeçilmezi oluyor. Genellikle Ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı, bir o kadar da lezzetli.
ÜZÜM: Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- üzümün yaşına da, kurusuna da bereketli olması için duâ etmiştir. Üzüm, en sevdiği meyvelerden biridir. Üzümü, salkımının altından başlanarak yenmesinin sünnet olduğu rivayet edilir.
Bal, tahin ve tereyağı karışımı sahine, özellikle ramazan ayında tüketilir. Sahurda kahvaltılık olarak sofralarınızda yerini alacak bu tarifi ramazan pidesi banarak afiyetle tüketebilir, uzun süre tok tutma özelliğinden yararlanabilirsiniz.
Hz. Peygamber, helva ve balı çok sever, en hoşuna giden içilecek şey soğuk ve tatlı olanıydı. Hz. Peygambere hangi içilecek şey daha iyidir, diye sorulduğu vakit "Soğuk ve tatlı" diye cevap vermiştir.
İlgili 25 soru bulundu
Gülün, Hz. Peygamber'in sembolü olduğu, O'nun (s.a) yüzünün güzelliğini hatırlattığı, kabrinin “gül bahçesi”, insanlığa tebliğ ettiği Kur'ân-ı Kerim'in de “gül tohumları saçan” bir kitap olduğu ifade edilmiştir. Yine inanışa göre gülün, miraç gecesinde, O'nun terinden meydana geldiği şeklinde rivayetler vardır.
Ayrıca Resûlullah efendimiz, aydınlıkta gördüğü gibi, karanlıkta da görürdü. Peygamber efendimizin mübarek teri de, gül gibi güzel kokardı.
Farklı bölgelerde haside, aside ya da köfterlik adıyla anılan bu nefis tatlı özünde pekmez peltesi. Ceviz sucuğunun tatlı hali de denebilir. Çok hafif ve çok lezzetli. Hiç denemediyseniz bu tarif vesile olsun ve deneyin.
Datça'nın damat tatlısı da bir tür baklava sayılabilir. Elbette en önemli ayırt edici yanı ceviz, antep fıstığı yerine bolca badem kullanılması. Elde açılan yufka ile yapılıyor.
Yüksek besin değerine sahip olan tatlı, binlerce yıllık geçmişiyle Türk lezzetleri arasında geleneksel bir değer haline geldi. Geleneksel Türk lezzetlerinden biri olan aşure, BBC tarafından efsanelere dayanan geçmişi ve temsil ettiği kültürel kodlarla 'dünyanın en eski tatlısı' olarak nitelendirildi.
Peygamberimiz: “Misk, kokuların en güzelidir” buyurmuştur. Ve onu başına, saçlarına ve sakalına sürerdi. Hz. Ayşe validemiz Peygamberimizin ihrama girmeden önce, Kâbe'yi tavaftan önce ve bayramda misk içeren koku kullandığını bildirmiştir.
Efendimizin en sevdiği renk beyazdı.
Çünkü yiyecek ve içeceklerin yerini tutan, açlığı ve susuzluğu gideren sütten başka bir gıda bilmiyorum.” demiştir. Peygamber Efendimiz, koyun sütü de içerlerdi; fakat koyun sütü ağır olduğu için bir miktar su karıştırırlardı.
Muhammed, kedisi Müezza'yı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammed'in giysisinin ucunda uyuya kalmış. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan Hz. Muhammed, Müezza'yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş.
Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- elenmemiş arpa unundan yapılan ekmeği yer, salatalığı ise hurma ile yerdi. En sevdiği meyveler; yaş hurma, kavun, karpuz ve üzümdü. Kavun ve karpuzu iki eliyle yerdi.
Polonya'nın meşhur pastası Polka, Liçi House'un usta şeflerinin elinde yeniden yorumlanıyor. İçi pate a choux (pataşu hamuru) ile siyah kadife kekle tatlandırılmış akışkan çikolata ve bolca meyve parçacıklı olan Polka pasta, dışındaki çıtır sütlü çikolatası ve kavrulmuş badem ile dayanılmaz bir lezzet sunuyor.
Davetlilerle paylaşılan kuruyemişler, sevincin ve mutluluğun bir simgesi olarak görülür. Sofraların daha gösterişli ve zengin olmasını sağlayabilen kuruyemişler, renk ve çeşitlilikleriyle masalara estetik bir hava katar. Aynı zamanda görsel açıdan da davetlilerin beğenisini kazanır.
Tokat mutfağıyla özdeşleşen hira tatlısı, irmikle hazırlanan şerbetli bir tatlıdır. Özellikle bayram sofralarında sık sık yer verilen irmikli hira tatlısı, yumuşacık hamuru ve kısa sürede hazırlanmasıyla çok sevilir.
Sahine Kahvaltılık (Van Yöresine Ait) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı 5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz. 15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.
Hasuda tatlısı, un, tereyağı, şeker, su ve pekmez ile yapılan yumuşak kıvamlı, hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Bu tatlının özelliği ılık olarak tüketilmesidir. Hasuda tatlısı, Tokat yöresine ait oldukça pratik ve çok lezzetli bir tatlıdır.
İbn Sa'd'ın kaydettiği bir vesikadan anlaşıldığına göre, Hz. Peygamber (asm), başlarını, sidr ağacı yaprağının kaynatılmasıyla elde edilen bir karışımla yıkardı.
Nasıl ki bir takım canlılar arasındA koku bir haberleşme çeşidi ise bazı görevli meleklerinde algıladıkları kokudan dolayı haber alıp yapması gereken vazifeleri vardır. Örnek verecek olursak bereket meleklerinin en çok sevdiği koku TefArik (paçuli) kokusudur. Ardından da Smyrna ( Mür) kokusu, mimoza kokusu gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri