Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Piercing Deldirmek haram mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Piercing Deldirmek haram mi?

Özellikle gençlerin merak ettiği bu konu, İslami camiada da tartışılmıştır. Kadınların tercih ettiği burun deldirmek ve hızma takmak, güzel görünmek için sıklıkla başvurulmuştur. İslamiyet'te kadın veya erkeğin hızma veya piercing takması mekruh olarak sayılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Piercing ile namaz kabul olur mu?

Piercing de güzel bir aksesuar değil. Dövme yasaktır, piercing de hoş baktığımız bir şey değil. Oje ile namaz kılınır mı? Abdest aldığında tırnağında oje yoksa abdestin bozulduğuna ana kadar namaz kılabilirsin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atv.com.tr

Piercing abdeste engel mi?

Eğer hızma burna veya başka bir yere yapıştırılıyorsa suya engel olacağı ve altı ıslanmayacağı için gusle engel olur. Ama hızma, küpe gibi delinerek takılıyorsa deliğe su girmesi için ovuşturulup suyun o delikten geçmesi sağlanırsa gusle engel olmaz. Gusül boy abdesti olarak açıklanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trhaber.com

Göbeğe piercing yaptırmak günah mı?

Kadının kocası için göbeğini deldirmesinde bir sakınca yoktur. Fakat göbek deliği başka kadınlar tarafından da görülmemesi gereken bir uzuv olduğundan dolayı, deldiren kişi içinde delen kişi için de günahtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Septum gusle engel mi?

dolayı sargı bulunması abdeste ve gusle engel değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Piercing Takmak Günah Mı? - Cuma Sohbetleri

İlgili 17 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Piercing mekruh mu?

İslamiyet'te kadın veya erkeğin hızma veya piercing takması mekruh olarak sayılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Buruna su vermeden gusül olur mu?

Bu konuda cumhurun delilleri daha kuvvetli ve isabetlidir. Buna göre abdestte ağzın ve burnun yıkanması sünnet olduğundan, abdest esnasında bir hastalıktan veya ameliyattan dolayı veya sebepsiz olarak ağza ve burna su vermeyi terk eden kimsenin bu davranışı abdestin geçerliliğine engel olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Kıkırdak delmek günah mı?

Bu meselede, yani kulağı deldirmekte bir zaruretten bahsetmek mümkün değildir. Muhtemel olan bu halin dışında, kulak deldirmekte bir mahzur bulunmamaktadır. Birden fazla delik deldirmek de caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kadınlarda piercing yaptırmak günah mı?

İslâm Hukukuna göre kulakların küpe takılmak üzere delinmesi ve küpe takılması, kadınlar için caiz görülmüş; ama erkekler için caiz görülmemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Piercing kaç yaşında yapılmalı?

Yasaya göre piercing yapan işletmeler, vücutlarını deldirmek isteyenlerden 18 yaşın üzerinde olduğunu kanıtlamasını isteyecek, aksi takdirde işletmeler cezayla karşılaşacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Piercing ile duşa girilir mi?

Piercing yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gereken noktalar: Piercing yapıldıktan sonra ilk 24 saat duş almamak ; enfeksiyon oluşmaması için şehir şebeke suyundan korumak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: umutkiran.com

Gusülde kulak deliği nasıl yıkanır Diyanet?

Boy abdesti dediğimiz “gusül”de vücudun her tarafını yıkamak farzdır. Göbek çukuru, parmak araları, kulak delikleri, kasıklar vs. ovularak yıkanması ise sünnettir. Bu delikler kulak etlerinin birleşmesiyle kapanmışsa, bunları tekrar deldirip içini yıkamak gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Piercing ne işe yarar?

Pirsing ve Hızma (İngilizce: piercing), bir takı türüdür. Cildin ve altındaki yağ tabakasının ya da kıkırdağın delinmesi ve takı ya da iğne takılması usulü ile gerçekleştirilen vücut süsleme sanatıdır. Bu şekilde takılan takılara da pirsing denir. Pirsing çoğunlukla kişisel bir kendini ifade yöntemi olarak kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Dövme ve piercing günah mı?

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun resmi sitesinde dövme yaptırmayla ilgili gelen sorulara verdiği yanıt ise şu şekilde: Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye adeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Oje ile namaz kılmak günah mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturan, suyun bedene ulaşmasına mani olan maddelerin abdest ve gusül abdestine engel teşkil ettiğini açıkladı. "Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru piercing takabilir mi?

657 sayılı devlet memurları kanununda piercing, dövme vs yasak. Küpe için herhangi bir kısıtlama yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Küpe takmak haram mı?

Bu soru, Kanal 7 ekranlarında izleyiciyle buluşan Necmettin Nursaçan'la Sohbetler programında yanıt buldu. İslam Hukukuna göre kulakların küpe takılmak için delinmesi ve küpe takılması kadınlar için caiz görülmüş olup erkeklerin bu aksesuarı kullanması dinen uygun görülmemiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasemin.com

Takma kirpik kullanmak caiz mi?

Kirpik lifting denilen uygulama şayet süslenme olarak değerlendiriyorsa, bu konuda şunu söyleyebiliriz: İslam dini, insanın yaratılıştan var olan güzelliklerini daha belirgin hale getiren, takı takma, saç tarama, meşru ölçüde süslenme, israfa varmadan güzel giyinme gibi davranışları mubah kılmıştır, yani helaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Oruçluyken piercing deldirmek günah mı?

Oruçluyken kulak deldirmek orucu bozmaz. Kulak deldirirken herhangi bir iğne ve ilaç kullanılmayacaksa ve delme işlemi sadece bir alet yadımı ile yapılacaksa oruca bir zarar vermez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Kulak kıkırdağını deldirmek haram mı?

dinimize göre bayanların kulak deldirmesi caizdir, fakat abartıp 1 den fazla delik ile dışarıdan dikkat çekecek şekilde olması ise sakıncalıdır yapmamak lazım...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Hal Hal takmak caiz mi?

Ayak bileğine halhal takmak, ayağınızı yere vurup dikkati çekmemek kaydıyla sakıncalı değildir. Parmağa yüzük takmanın hiçbir mahzuru yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Makyaj yapmak günah mıdır?

İslâm dini, insanın yaratılıştan var olan güzelliklerini daha belirgin hale getiren, takı takma, saç tarama, meşru ölçüde süslenme, israfa varmadan güzel giyinme gibi davranışları mubah kılmıştır. Ancak, zaruret bulunmadıkça, yaratılıştan verilmiş özellik ve şekillerin değiştirilmesini yasaklamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Cinsel organı ağza almak abdesti bozar mı?

Oral ilişki sonrası yıkanma (gusül)

Bir koca karısıyla oral seks yaparsa ve spermi boşaltırsa, İslami cinsel sağlık hukukuna göre gusül zorunludur; ancak, eğer sadece mezi (boşalma öncesi sıvılar) salınırsa, o zaman sadece abdest gerekir ve meziyi yıkamak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Bir damla sperm gusül bozar mı?

Şehvetle gelen meni hariç, hiç biri guslü gerektirmez. Kadınlarda meni gelmesi daha zor olur. Meni gelmez de, mezi denen akıcı sıvı gelirse gusül gerekmez. Meni, titreyerek gelir, kasılmalar olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Abdest alırken neden 3 kere yapılır?

Kur'an'da abdest emredilirken dört azadan söz edilir, üçünün yıkanması, birinin meshedilmesi emredilir. Bilindiği gibi, hilafına delil olmadıkça emir tekrarı gerektirmez. O bakımdan abdest azasını birer defa yıkamak farzdır; ikinci ve üçüncü defalar ise sünnettir. Amaç iyi bir temizliktir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT