Pilin şarj düzeyi yüzde 75'e düşerse pil şarj düzeyiniz yaklaşık yüzde 80'e ulaşana kadar şarj devam eder. %80 Sınırı etkinleştirildiğinde iPhone'unuz, pil için doğru şarj durumu tahminlerini korumak için zaman zaman yüzde 100 düzeyine kadar şarj edilir.
Çünkü telefonunuz bu seviyenin altına düştüğünde kendi kendine kapanabilir ve verileriniz kaybolabilir. Eğer ekonomik koşullarınızda bir engel yoksa, piliniz %80'in altına düştüğünde hemen değiştirmeniz önerilir.
Eğer iPhone'unuzu iyi kullanmazsanız, 'pil sağlığı' düşmeye başlıyor. Apple'a göre iki yıl içinde(yani garanti kapsamı bitmeden) pil sağlığı yüzde 80'nin altına düşerse ücretsiz pil değişimi mümkün hale geliyor.
iPhone pillerini değiştirmek için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Apple'a göre, iPhone pilini değiştirmek için dikkat edilmesi gereken kritik sınır pil ömrünün yüzde 85 altına düşmesi. Yüzde 85'in altında ömrü kalan bir iPhone pili, kullanıcısına sıkıntı çıkartabilir.
Pil Kapasitesinin %60'ın Altına Düşmesi: Pil kapasitesi %60'ın altına indiğinde, bu, pilin artık orijinal kapasitesinin önemli bir kısmını kaybettiği ve acilen değiştirilmesi gerektiği anlamına gelir.
İlgili 21 soru bulundu
Maksimum kapasite oranın %80'in altına düşmesi demek, iPhone pil sağlığının önemli ölçüde azalması demektir. Bu durumda telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz ancak performans ya da kapanma sorunları yaşarsınız. iPhone pil sağlığı düşük cihazın pilini değiştirmek telefonunuzu kurtarır.
İphone Pil Sağlığı Kaç Olmalıdır? Apple, İphone'ların bataryalarının normal kullanımlarda 500 tam şarj döngüsüne ulaştığında pil sağlığının %80 seviyelerine kadar koruduğunu belirtmektedir. Buna göre eğer İphone'unuzun pil sağlığı %80 seviyesinin altına düşmesi pil ömrünün önemli ölçüde azaldığını göstermektedir.
Bu arada iPhone pil değişimleri, her yeni iPhone satın alımıyla birlikte verilen bir yıllık garantinin yanı sıra AppleCare+ planları kapsamındaki iPhone modelleri için garanti kapsamında. Ancak bunun için iPhone'un pil sağlığının yüzde 80'in altında olması gerekiyor.
Piliniz 1000 tam şarj döngüsü boyunca orijinal kapasitesinin %80'ine kadarını koruyacak şekilde tasarlanmıştır. İki yıllık garanti, arızalı bir pil için değişim işlemlerini de kapsar.
Pil ayarlarına girerek iPhone'unuzun pil ömrünü öğrenebilirsiniz. Batarya ömrü yüzde 80'leri veya altını gördüyse pil değiştirme vaktiniz gelmiş demektir. Telefonunuzda yüzde 80'den daha az kapasite görüntüleniyorsa telefonunuzu Apple'a götürerek değiştirtebilirsiniz.
Pili Korur Nedir? Pili Korur, One UI 4.0 (Android 12) ve daha yeni sürüme sahip Samsung Galaxy model akıllı telefonlarda yer alan bir batarya yönetim sistemidir. Bu mod, cihazınızın batarya sağlığını korumak için maksimum şarj oranını %85 ile sınırlandırır.
Pilin şarj düzeyi yüzde 75'e düşerse pil şarj düzeyiniz yaklaşık yüzde 80'e ulaşana kadar şarj devam eder. %80 Sınırı etkinleştirildiğinde iPhone'unuz, pil için doğru şarj durumu tahminlerini korumak için zaman zaman yüzde 100 düzeyine kadar şarj edilir.
Şarj döngüsü 500'ü geçmediyse ve bu şarj döngüsü sayısı içerisinde pil sağlığı %80 altına inmişse garanti kapsamında değişim hakkınız mevcuttur.
Bunlar arasında bataryanın doğal yaşlanması, aşırı şarj, hatalı uygulamalar ve cihazın aşırı ısınması sayılabilir. Batarya ne kadar çok kullanılırsa, pilin maksimum kapasitesi o kadar çok düşer. Bu nedenle, cihazınızı düzenli olarak aşırı şarj etmek, pilin ömrünü kısaltabilir.
Yani iPhone cihazınızın pil sağlığı %80 seviyesinden aşağıdaysa telefonunuzu eskisi kadar kullanamazsınız. Aynı zamanda mobil cihazınızın pili de daha hızlı azalmaya başlayacaktır. Pil kimyasal olarak eskidikçe kapasitesi düştüğü için; pil sağlığı %80'in altına indiğinde cihazın performansı da olumsuz etkilenir.
Güncelleme konusunda da uzun yıllar sıkıntı yaşamadan kullanacağınız bir model olur iPhone 11. Örneğin iPhone 11 modeli bugüne kadar iOS 13 (geldiği işletim sistemi), 14, 15 ve 16 işletim sistemi güncellemelerini aldı. Yani ortalama olarak baktığımızda 17 ve 18'i de (yani 2 yıl daha) göreceğini söyleyebilirim.
Eğer telefonunuza iOS 11 ve üstü bir sürüm yüklediyseniz, telefonunuzun ayarlar kısmından pil sağlığına girerek tefonunuzun pilinin ne kadar sağlıklı olduğunu görebilirsiniz. Telefonunuzun batarya sağlığı yüzde 85 altına düşmüş ise batarya değişiminin vakti gelmiş demektir.
iPhone veya iPad'inizin pil ömrünü uzatmak için Düşük Güç Modu'nu kullanma. Düşük Güç Modu, pil azaldığında iPhone veya iPad'inizin kullandığı güç miktarını azaltır. Düşük Güç Modu'nu açmak veya kapatmak için Ayarlar > Pil'e gidin. Düşük Güç Modu'nu Denetim Merkezi'nden de açıp kapatabilirsiniz.
Eğer kablonuz veya adaptörünü yani herhangi biri orijinal değilse telefonunuzun pil sağlığı kesinlikle çok hızlı bir şekilde düşecektir. Bunun sebebi telefonunuza gelen akımın stabil olmamasıdır. Telefonunuza gelen akımın stabil olmaması ve değişkenlik göstermesi maalesef telefonunuzun sadece piline zarar vermez.
Maksimum kapasite oranın %80'in altına düşmesi demek, iPhone pil sağlığının önemli ölçüde azalması demektir. Bu durumda telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz ancak performans ya da kapanma sorunları yaşarsınız. iPhone pil sağlığı düşük cihazın pilini değiştirmek telefonunuzu kurtarır.
Halihazırda iPhone X'ten iPhone 13 serisine kadar Apple Türkiye'deki garanti dışı pil değişim fiyatı 1.399 TL. iPhone SE ve iPhone 8'e kadar ise pil değişimi 1.019 TL. Bu fiyat 1 Mart 2023 itibariyle 540 TL artacak. iPhone 14 serisi için istenilen 2.199 TL değişim ücretinin değişmeyeceğini bir kez daha belirtelim.
Lityum iyon piller, belirli bir döngü sayısına sahip olduğundan pilinizi %20 ile %80 arasında tutmayı tercih etmek pil ömrünü uzatabilir ve cihazınızın günlük performansını iyileştirebilir.
yüzde seksenden sonra da şarj etmeye devam ederseniz. aynı durum geçerli olur. bunun için ios 10 yedide güzel 1 özellik geldi. ayarlar pil pil sağlığı şarj etme iyileştirmesi. kısmından 80/100 sınırını açabilirsiniz. ki bunu kullanmasanız bile. iyileştirilmiş pil sağlığını mutlaka açın. 3 markası belli olmayan ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri