Şarj döngüsü 500'ü geçmediyse ve bu şarj döngüsü sayısı içerisinde pil sağlığı %80 altına inmişse garanti kapsamında değişim hakkınız mevcuttur. Bu şarj döngüsü sayısı, yazılımsal olarak kanıtlandığı için böyle bir şansınız yok.
Piliniz 1000 tam şarj döngüsü boyunca orijinal kapasitesinin %80'ine kadarını koruyacak şekilde tasarlanmıştır. İki yıllık garanti, arızalı bir pil için servis işlemlerini de kapsar. Garanti kapsamı dışındaki durumlarda Apple tarafından pil servis hizmeti verilir.
Pil Kapasitesinin %60'ın Altına Düşmesi: Pil kapasitesi %60'ın altına indiğinde, bu, pilin artık orijinal kapasitesinin önemli bir kısmını kaybettiği ve acilen değiştirilmesi gerektiği anlamına gelir.
iPhone pillerini değiştirmek için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Apple'a göre, iPhone pilini değiştirmek için dikkat edilmesi gereken kritik sınır pil ömrünün yüzde 85 altına düşmesi. Yüzde 85'in altında ömrü kalan bir iPhone pili, kullanıcısına sıkıntı çıkartabilir.
Pilin şarj düzeyi yüzde 75'e düşerse pil şarj düzeyiniz yaklaşık yüzde 80'e ulaşana kadar şarj devam eder. %80 Sınırı etkinleştirildiğinde iPhone'unuz, pil için doğru şarj durumu tahminlerini korumak için zaman zaman yüzde 100 düzeyine kadar şarj edilir.
İlgili 25 soru bulundu
Bu arada iPhone pil değişimleri, her yeni iPhone satın alımıyla birlikte verilen bir yıllık garantinin yanı sıra AppleCare+ planları kapsamındaki iPhone modelleri için garanti kapsamında. Ancak bunun için iPhone'un pil sağlığının yüzde 80'in altında olması gerekiyor.
Eğer iPhone'unuzu iyi kullanmazsanız, 'pil sağlığı' düşmeye başlıyor. Apple'a göre iki yıl içinde(yani garanti kapsamı bitmeden) pil sağlığı yüzde 80'nin altına düşerse ücretsiz pil değişimi mümkün hale geliyor.
Bu, özellikle yeni bir telefona ihtiyacınız yoksa iPhone pil ömrünüzü iyileştirmenin hızlı ve nispeten ekonomik bir yolu denilebilir. Pil değişimi ücretleri ise değişiklik gösteriyor. iPhone 14 serisi için 3200 TL ücret isteyen Apple, iPhone 13 serisi için ise fiyat etiketini 2830 TL olarak belirledi.
Maksimum kapasite oranın %80'in altına düşmesi demek, iPhone pil sağlığının önemli ölçüde azalması demektir. Bu durumda telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz ancak performans ya da kapanma sorunları yaşarsınız. iPhone pil sağlığı düşük cihazın pilini değiştirmek telefonunuzu kurtarır.
Güncelleme konusunda da uzun yıllar sıkıntı yaşamadan kullanacağınız bir model olur iPhone 11. Örneğin iPhone 11 modeli bugüne kadar iOS 13 (geldiği işletim sistemi), 14, 15 ve 16 işletim sistemi güncellemelerini aldı. Yani ortalama olarak baktığımızda 17 ve 18'i de (yani 2 yıl daha) göreceğini söyleyebilirim.
İphone Pil Sağlığı Kaç Olmalıdır? Apple, İphone'ların bataryalarının normal kullanımlarda 500 tam şarj döngüsüne ulaştığında pil sağlığının %80 seviyelerine kadar koruduğunu belirtmektedir. Buna göre eğer İphone'unuzun pil sağlığı %80 seviyesinin altına düşmesi pil ömrünün önemli ölçüde azaldığını göstermektedir.
Bu durumu zaten Apple'ın telefon pillerine sadece iki sene garanti vermesinden anlayabilirsiniz. Eğer telefonunuzun pili iki sene içerisinde %80 seviyesinin altına inerse Apple garanti kapsamında pilinizi değiştirmektedir.
iPhone'unuzun pilini servis ücreti karşılığında değiştirebiliriz.
Bu fiyat 1 Mart 2023 itibariyle 540 TL artacak. iPhone 14 serisi için istenilen 2.199 TL değişim ücretinin değişmeyeceğini bir kez daha belirtelim. İşte model model yeni iPhone pil değişim ücretleri: iPhone 13 serisi: 1939 TL. iPhone 12 serisi: 1939 TL.
Apple, pil kapasitesi %80 ve üzeri olan herhangi bir iPhone'u pil açısından en iyi durumda olduğunu kabul ediyor. Pil durumu %80'den aşağıya indiği zaman cihaz 'Servis' uyarısı veriyor. Servis uyarısı aldığınız zaman cihazınızı Apple Resmi Servisi'ne götürerek pilinizi değiştirmeniz gerekiyor.
Şarj döngüsü 500'ü geçmediyse ve bu şarj döngüsü sayısı içerisinde pil sağlığı %80 altına inmişse garanti kapsamında değişim hakkınız mevcuttur.
Pilinizin kapasitesinin yüzde 100'üne eşit bir miktar kullandığınızda bir şarj döngüsünü tamamlamış olursunuz. Tam şarj döngüsü, zamanla pil kapasitesinde beklenen azalmayı hesaba katacak şekilde orijinal kapasitenin yüzde 80 ile yüzde 100'ü arasında normalleştirilir.
Bunlar arasında bataryanın doğal yaşlanması, aşırı şarj, hatalı uygulamalar ve cihazın aşırı ısınması sayılabilir. Batarya ne kadar çok kullanılırsa, pilin maksimum kapasitesi o kadar çok düşer. Bu nedenle, cihazınızı düzenli olarak aşırı şarj etmek, pilin ömrünü kısaltabilir.
Orijinal Apple pillerinde kullanılan çipin yazılımı, IOS işletim sistemi ile uyumlu çalışmak üzere geliştirilmiştir. Bu sebeple Apple cihazınızın pilini orijinal olmayan bir pil ile değiştirdiğiniz takdirde pil sağlığı bilgileri telefonunuzun menüsünde görünmeyecektir.
Ayarlarınızı optimize edin.
pil ömrünü korumanın iki basit yolu vardır: Ekranınızın parlaklığını ayarlayın ve Wi-Fi kullanın. Pil ömrünü uzatmak için ekranın parlaklığını azaltın veya Otomatik Parlaklık ayarını açın. Ekran parlaklığını azaltmak için Denetim Merkezi'ni açın ve Parlaklık ayar çubuğunu aşağı çekin.
iPhone veya iPad'inizin pil ömrünü uzatmak için Düşük Güç Modu'nu kullanma. Düşük Güç Modu, pil azaldığında iPhone veya iPad'inizin kullandığı güç miktarını azaltır. Düşük Güç Modu'nu açmak veya kapatmak için Ayarlar > Pil'e gidin. Düşük Güç Modu'nu Denetim Merkezi'nden de açıp kapatabilirsiniz.
Ürünün tamamı, tüm parçalarıyla birlikte Şirketimizin garantisinin kapsamındadır. Ürünün garanti süresi içinde bozulması durumunda, onarım süresi garanti süresine eklenir. Bir ürünün onarım süresi 20 günü aşamaz.
Apple'ın iPhone değişim bahaneleri neler? Onarımın mümkün olmadığı durumlarda, parça değişimine rağmen aynı sorun devam ediyorsa, onarım için işçilik ve parça maliyetleri yüksek veya onarım süresinin 20 iş gününü aşacağı tahmin ediliyorsa; iPhone'lar garanti kapsamında değiştirilir.
Pilin değiştirilip değiştirilmediğini de öğrenebilirsiniz. Orijinal Apple parçaları ve işlemleri kullanılarak değiştirme yapıldıysa Pil'in yanında Orijinal Apple Parçası ifadesini görürsünüz. iPhone'unuz onarılmamışsa bu bölüm görünmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri