Güç tasarrufu, mobil cihazların bataryası için herhangi bir zarar teşkil etmez. Bu durum, bataryaların performans döngülerinden kaynaklanır. Performans döngüsü, pil tamamen boşaldığında tamamlanır. Tasarruf modunda bataryanın tamamen bitmesi engellenmiş olur.
Güç tasarrufu modunu açık bırakmak telefona zarar verir mi? Bu sorunun cevabına dair hem kullanıcı deneyimlerinden hem de detaylı kaynaklardan faydalanmaya çalıştık. İşin uzmanlarına göre güç tasarruf modunda kullanmak batarya için bir zarar teşkil etmiyor.
Pilden tasarruf ettiğinizde pilinizin günlük ömrünü artırıp erken pil değişiminin önüne geçmiş olursunuz. Bir Android pil tasarrufu uygulaması ve iPhone pil tasarrufu uygulaması, akıllı telefonunuzun gücünü kurtarabilir. Ancak bu uygulamaları genelde piliniz ömrünün son evrelerine girdiğinde kullanmaya başlarsınız.
Pil tasarrufu niye zararlı olsun biri zamanında uydurdu bir hurafe yıllardır gidiyor bu konu samsung ve sony de vardı yersen bizim lise de arkadaş tutturuyordu zararlı diye yıllardır her telefonumu güç tasarrufunda kullanırım hiçbir problem yaşamadım. Kısaca zarar vermez.
Güç Tasarrufu modu: Pil seviyesi %10'un üzerindeyse güç tüketimini azaltmak için bazı işlevler devre dışı bırakılır, arka plan uygulamaları sınırlandırılır ve görsel efektler azaltılır. Pil seviyesi %10 veya altındaysa bekleme süresinin daha uzun olmasını sağlamak için daha sıkı güç tasarrufu önlemleri alınır.
İlgili 18 soru bulundu
Güç tasarrufu modu, dilerseniz belirli işlevleri, özellikleri ve hatta uygulamaları devre dışı bırakarak Galaxy cihazınızın pil ömrünü uzatmanıza yardımcı olan bir araçtır.
Ayarlarda bulunan tasarruf modu aktif hâle getirildiğinde cihazın güç tüketimi önemli ölçüde azalır. iOS ve Android pil tasarrufu modu, telefon modeline bağlı olarak batarya azaldığında otomatik olarak açılacak şekilde ayarlanabilir.
Battery University'e göre, pil voltajındaki her 0.1V'luk düşüş, döngü ömrünü iki katına çıkarır. Bu nedenle telefonunuzu %30 - %80 aralığında şarj etmeniz voltajı daha düşük tutar ve pilin ömrünü biraz uzatabilir. Li-ion piller için daha kısa ancak düzenli doldurma uzun tam şarj döngülerinden çok daha iyidir.
Laptopu fişe takılı kullanmak pilinize zarar vermez, bilgisayarınız batarya kapasitesi 100%'e ulaştığında pil üstünden akan gücü yönlendirecek teknolojiler ile donatılmıştır. Ancak kapalı konumda daha uzun ömürlü kullanım için bilgisayarınızı şarjda bırakmamanızı öneriyoruz.
İyileştirilmiş pil şarjı seçeneği açık şekilde telefonunuzu kullanmaya devam etmelisiniz. %0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır.
Telefonun Şarjı Neden Çabuk Biter? Android telefonlarda şarj soketindeki kırılmalar, sıvı teması sonrası oksitlenme olması Telefonun şarjının hızlı bitmesine sebep olur. Uzun süre kullanılan android telefonlarda batarya ömrünü bitmesi veya batarya şişmesi sebebi ile de telefonda hızlı şarj bitmesine nedendir.
Telefonu sürekli şarj etmek yanlıştır. Bu durum, pilin olması gerekenden daha çabuk tükenmesine sebep olabilir. Pili doğru kullanmanın tek yolu sadece ihtiyacı olduğunda şarj etmektir. Bu aralık ise %20 ile &5 arasındadır.
En iyi koşullar sağlandığında 1.000 şarja kadar dayanabilir. Bir yılda 52 hafta olduğu düşünüldüğünde, her hafta şarj edilen pilin 10 yıla kadar dayanabileceği anlamına gelir. Bazı durumlarda pillerin ömrü beklenenden çok daha kısa olabilir. NiMH pillerin erken arızalanmasının en büyük sebebi hızlı ve aşırı şarjdır.
Ancak, bu döngüler sona erdiğinde, bataryanın performansı azalmaya başlar. Hızlı şarj, normal şarj süresinin altında bir sürede bataryayı şarj ettiği için, normal şarjda oluşan ısınma ve aşırı yüklenme, bataryayı daha hızlı bozabilir. Bu nedenle, hızlı şarj, bataryanın ömrünü azaltabilir.
Android'de pil sağlığı nasıl kontrol edilir? Ne yazık ki, Android'de pilinizin ne kadar tükendiğini gösteren belirli bir pil sağlığı menüsü yok. Her şeyin normal olduğundan emin olmak ve pil/telefon sıcaklığını kontrol etmek için Ayarlar > Pil > Pil bölümüne gidebilirsiniz.
Bataryanızı sık sık şarj edin
“Telefonunuzu herhangi bir amaç için kullanırken şarj edebilmenizde bir sakınca yok. Tek seferde telefonunuzun bataryasını tamamen doldurmaktansa, kısa aralıklarla da olsa güç kaynağına bağlayarak şarj kontrolünü elinize alabilirsiniz.”
Android'de Batarya Ömrü
Çoğu Android'de batarya ömrünü kontrol etmeyi sağlayan bir uygulama olmadığından AccuBattery uygulamasından yardım alabilirsiniz. Uygulama Play Store'dan indirilebiliyor. Ardından cihazınızın kalan batarya ömrünü Health sekmesi altında gösteriyor.
Otomatik parlaklık gün ışığına göre telefonunuzun ekran seviyesinin kendi kendini ayarlaması anlamına gelmektedir. Bu sayede hem pil tasarrufu hem de kullanıcının daha rahat ekranı görmesi sağlanmaktadır.
Otomatik ekran parlaklığı açık konumdayken telefonunuzdaki sensörler hemen harekete geçip sürekli ortamın ışığını algılamaya ve telefonu bu yönde ayarlamaya çalışıyor. Bu arada hem sensörler çalışıyor hemde ekran parlaklığınız ışık ortamına göre maximum seviyeye çıkarak şarjınızın daha da çabuk bitmesine yol açıyor.
Bu mod aktif hale geldiğinde telefonlar yüzde 85 şarj seviyesine ulaştığında şarj işlemini durduruyor. Pil koruma moduna Ayarlar- Pil-Diğer Pil ayarları-Pili korur modu üzerinden ulaşılabiliyor. Yüzde 100 şarjın pillere zarar verdiği ortaya çıkmıştı.
Aşırı pil tüketen uygulamaları silin. Titreşim özelliğini devre dışı bırakın. Ekran zaman aşımını ayarlayın. Uygulamaların Lite sürümünü tercih edin.
Pil kapasitesine kalıcı olarak zarar verebileceğinden, aygıtınızı 35°C üzerindeki ortam sıcaklıklarına maruz bırakmamanız özellikle önemlidir. Aksi takdirde piliniz, aygıtınıza normal şartlardaki kadar uzun süre güç sağlayamaz. Aygıtı çok sıcak ortamlarda şarj etmek, pile daha da fazla zarar verebilir.
Bilgisayardan şarj olursa 2 saat.. Prizden şarj olursa 30-45 dk.. Pilin özelliklerine göre değişiyor...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri