Pilav piştikten sonra sulu olduysa içerisine 4lu şeklinde rulo peçete koyup kapağı kapatılır. Bu şekilde fazla suyunu çekmiş olacak ve pilavınız tane tane olacaktır.
Pilav ocaktan alındıktan sonra, tencere ile kapak arasına temiz bir mutfak havlusu veya kağıt havlu koyarak demlendirilmedir. Bu işlem hem pilavın tane tane olmasını, hem de hem de lezzetlerin iyice pirince işlemesini sağlar.
Pirinçler suyla birleştikten sonra, bütün pirinçlerin su içinde olduğuna emin olmak için sadece 1 veya 2 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp pilavı pişmeye bırakın. Bu sürede pirinçlerin suyu azalmadan asla tencerenin kapağını açmayın. Kapağı açmak pilavın buharının tencereden kaçmasına neden olur.
en temiz hareket kağıt, gazete filan koymak yerine havlu koymaktır efendim. hem nemi daha iyi emer, hem koku bırakmaz, mis gibi.
3) Pirinç Bir Süre Islatılmalı
Bu ise pilavın lapa olmasını önler. Pirinçleri suda beklettikten sonra güzelce yıkamalısınız. Temizlenen pirinçler ile tane tane pilav lezzetini yakalayabilirsiniz. Pirinçleri ne kadar suda bekletmeliyim diyorsanız, ortalama 30 dakika ile 1 saat yeterli olacaktır.
İlgili 36 soru bulundu
7. Pilavın suyunu çektikten sonra, tencerenin kapağını açmadan 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. 8. Pilavın üstüne kağıt havlu veya temiz bir bez kapatın ve tencerenin kapağını kapatın. Bu, pilavın buharının kağıt havlu veya bez tarafından emilmesini sağlar ve daha tane tane bir pilav elde etmenizi sağlar.
Pilav pişirirken asıl nokta kapağının iyice kapatılmış olup kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte pişirilmesidir. Pişme esnasında karıştırılmaması tercih edilir.
Soğuk su, pirinç tanelerinin daha iyi şişmesine ve pilavın taneli olmasına yardımcı olur. Sıcak su ise pirinç tanelerinin yapısını bozabilir ve pilavın kıvamının istenilen gibi olmamasına neden olabilir. Bu nedenle, pirinci ıslatmak için soğuk su kullanmak daha uygun bir seçenektir.
Pilavın lapa olmasında en önemli sebep ölçüleri doğru bir şekilde kullanmamaktır. Pilav yapımında 1 bardak pirince, 1,5 veya 2 bardak su ekleyerek ilerlemeniz gerekir. Ölçüleri aynı oranda arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Pilavı suyun içerisinde çok fazla bekletmek, lapa olmasına yol açar.
- Pirinç güzelce kavrulduktan sonra da üzerine yeterli miktarda su eklenir ve kapağı kapatılır. - Pilav, 10-15 dakika içerisinde suyunu çeker ve altını kapatabilirsiniz. - Ocağı kapattıktan sonra pilavı hemen tüketmemeniz ve 15-20 dakika arasında bir süre dinlendirmeniz önerilmektedir.
Pirinçler kavrulduktan sonra bir buçuk tatlı kaşığı tuz ilave edip iki buçuk su bardağı kaynar suyu ekliyoruz, pilav altını kısıp pişiriyoruz, afiyet olsun.
Suyun az konulması pirinçlerin çiğ ve diri kalmasına, çok konulması ise pilavın lapa olmasına sebep olur. Bu yüzden pilav yapımında her zaman 1'e 1,5 ölçüsü kullanılmalıdır. Yani 1 su bardağı pirince, 1,5 bardak su eklenir.
Pilav piştikten sonra sulu olduysa içerisine 4lu şeklinde rulo peçete koyup kapağı kapatılır. Bu şekilde fazla suyunu çekmiş olacak ve pilavınız tane tane olacaktır.
Sokak pilavcıları genelde bu ürünlerden kullanmıyor. Sokak pilavcıları kendi haşladıkları tavuğundan suyunu pilav yaparken kullanıyorlar. Böylelikle yaptıkları pilav çok daha lezzetli oluyor.
Pirinç içerisinde nişasta bulunan bir malzeme. Suda yıkandığı veya bırakıldığı zaman nişastası ortaya çıkıyor ve pişerken yapışma durumunu azaltmanıza yardımcı oluyor. Soğuk suyun içerisinde bekletirseniz pirinçler daha diri şekilde kalacaktır. Birkaç kez soğuk suyla yıkamak da benzer bir etkiyi verecektir.
Bence pilav yapmanın ustalığı tarife birebir uymaktan gelir. Unutmayın ki en iyi aşçı tarife gerçekten uyandır :) Benim pilav ölçüm her zaman 1 su bardağı pirince, 1,5 su bardağı su ya da et suyudur.
Tane tane pirinç pilavı püf noktalarından biri, pirincin üzerini kaplayacak kadar suyla yaklaşık 1 saat kadar ıslatılmalıdır. Bu sayede pilavın daha yumuşak ve tane tane olmasını sağlarsınız. Pilavın pişirilmesi sırasında da dikkatli olmak gerekir.
Pirinçleri sıcak suda yıkayacak vaktiniz de yoksa endişelenmeyin. Bu durumda pirincin temizliğine dair bir endişeniz yoksa hiç yıkamadan da şahane bir pilav elde edebilirsiniz. Bunun için tencereye aldığınız pirinçleri kısık ateşte iyice kavurmanız gerekiyor.
Yıkamazsak ne olur? Pirinçleri yıkamamızdaki esas amaç ne? Pirinçleri yıkamamızın en temel sebebi, pirinç granüllerindeki ekstra nişastadan kurtulabilmek. Yıkanmayan pirinçler tane tane değil topak topak olur, birbirlerine yapışmaya başlarlar.
Osmancık pirinç taneleri uzun, geniş, camsı ve mat bir görünümdedir. Kolay kıvam tutması sebebiyle pilav pişirimi için ideal bir pirinç çeşidi olan osmancık pirinç, aynı zamanda sebze yemeklerinde, dolmalarda ya da sütlaç gibi tatlıların yapımında da kullanılan bir pirinç çeşididir.
pirinç güzel bir kavurulduktan sonra bir tutam tuz ilave edilip, kaynar su boşaltılır. kısık ateşte suyu çekene kadar bekletilir. pişen pilav 10-15 dk demlenmeye bırakılır. afiyet olsun.
Deneylere göre yetişirken pirinçte endüstriyel zehirler ve böcek ilaçlarından ötürü arsenik izlerine rastlanıyor. Pirinci pişirince bu zehirlerin atıldığı sanılıyordu. Ancak bilim insanları pirinç ancak bir gece önceden suda bekletilirse zehirlerinden arınabileceğini söylüyor.
Tuzu ilave edin. Pirinci sürekli karıştırarak 3-4 dakika kısık ateşte kavurduktan sonra içerisine 3 su bardağı kaynar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte 3-4 dakika, daha sonra orta ateşte 3-4 dakika, en son da kısık ateşte tane tane olup, suyunu çeken kadar pişirin.
Pilav suyunu çektikçe göz göz çukurluklar olduğunda ocağı kapatalım. Pilavın dinlenmesi için tencerenin kapağının hiç açılmadan 15 dk kapalı kalması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri