Siz de hamileliğiniz süresince epeyce kilo aldınız. 10-15 Kg almış olabilirsiniz, bel ağrınız artabilir, yürümeniz zorlaşabilir. Geceleri uyuyacak rahat pozisyonu bulmak zor olabilir. Mümkün olduğunca çok dinlenmeye çalışın.
37 haftalık bir hamilelikte kazanılan kilonun ortalama olarak toplamda 11.3 ila 15.9 kg arasında olduğu görülmektedir. Bunun ortalama olduğu, her bireyin kendine has metabolizması ve alışkanlıklara sahip olduğu unutulmamalıdır.
Hafta Bebek Kilosu. Gebeliğin 37. haftasında bebeğin baş popo mesafesinin uzunluğu ortalama olarak 33-34 santimetredir. Baş topuk mesafesi ise 48 santimetre civarındadır. Bu dönemdeki bir bebeğin vücut ağırlığı ise yaklaşık olarak 2,9-3 kilogram civarındadır.
38 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınmalı? Bu dönemde kadınlar genellikle fazla kilo almazlar çünkü bebeğinizin de kilo alımı azalacaktır. İdeal kilo alımı hamilelik boyunca 11-14 kg'dır.
Bu süreye kadar alınan kilo ise ortalama olarak 9-13 kilogram arasındadır. Gebelik hali bulunmayan bir kadın için günlük alınması gereken kalori miktarı 2000-2500 kcal arasındadır. Gebelik halinde ise bu değer günlük 300 kcal artar.
İlgili 43 soru bulundu
Bebeğiniz haftada yüz elli iki yüz kilo arasında almaya devam etmektedir ve bu hafta da yaklaşık o kadar kilo almış ve yaklaşık 2950 gram 48 cm civarındadır. Gebelikte 38. Haftada Bebeğin Ultrason Görüntüsü Nasıldır?
Gebelikte kilo alımı haftalık veya aylık olarak takip edilmelidir.İlk 3 ayda toplam 1 kilo alınması yeterlidir.Sonraki aylarda ayda 1,5 kilo kadar kilo alınması normaldir. Kilo alımı haftalık ölçümler ile de yakın takip edilebilir.Haftalık kilo artışı 400 gr geçmemelidir.
Genellikle 12 - 18 kilo alımı tavsiye edilir. 1. 3 aylarda 500 gr - 2 kilo alacağınız farz edilirse, 2. ve 3. 3 aylarda haftada 500 grdan fazla kilo almaya çalışmanızda fayda vardır. Hamilelik Dönemine Fazla Kilo ile Başladıysanız; 9 ay içinde 6 - 11 kilo arasında alınabilir.
Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür. Anne adayı doğuma 3 hafta kala yediklerine kontrollü bir şekilde devam etmelidir.
Bu dönemde, rahimdeki kaslar doğum için hazırlanmaya başlar ve doğum sırasında açılma oluşur. Ancak, her kadında açılma süreci farklılık gösterebilir. Bazı kadınlar 37 haftalık gebelik döneminde hala açılma yaşamamış olabilirler. Açılma, rahim ağzının genişlemesi ve doğum yolunun açılması anlamına gelir.
37 haftalık bebek anne karnında doğum pozisyonunu artık almıştır. Bu haftaya gelmiş olan bebeklerin çok büyük kısmı başı aşağıda ve pelvisin içine yerleşik şekilde durur. Doğuma az bir süre kala bebeğiniz de rahmin alt kısmına doğru inmiş olabilir. Bu duruş, doğumda sizin ve bebeğiniz için en iyi pozisyondur.
Erken doğum Nedir? Sağlıklı bir gebelik 40 hafta sürer. Gebeliğin 20. haftasından sonra ve 37. haftasından önce gerçekleşen doğumlar ise erken doğum olarak kabul edilir.
Üç aylık dönemlerde ortalama kilo artışı nasıl olmalıdır? - 1'inci Trimester: Toplam 900 gram – 1.8 kilogram. - 2'nci Trimester: 4-6 ay arasında 500 gram/hafta olmak üzere toplam 5-6 kilogram. - 3'üncü Trimester: Yaklaşık 500 gram/hafta üzerinden toplam 3-5 kilogram.
Sağlıklı kilo alma için istenilen haftalık ağırlık artışı 250-500 gr'dır. Kilo alma diyeti uygularken de tıpkı zayıflama diyetleri gibi bazı kurallara dikkat etmek gerekir. Eğer zayıflığın altında yatan sebep diyet enerjisinin yetersizliği ise bu durum düzeltilebilir.
Doğum sonrası kilo verme düzeni nasıl oluşur? Doğumdan sonra bebekle ve su kaybıyla beraber yaklaşık 8 kilo kaybedilir. Gebelik döneminde 12,5 kg alan bir anne, doğumdan iki hafta sonra gebelik öncesi kilosuna göre yaklaşık 4-4,5 kg daha fazladır. Daha sonra doğum sonrası 6. aya kadar 2,5 kg daha verilir.
37 haftalık gebelikte bebeğin boyu ortalama 47-49 cm. kilosu ortalama 2900-3100 gr. olup genetik faktörler boy ve kiloda önemli yer tutar.
7 Aylık Bebek Gelişimi
Artık yüzü neredeyse tamamen oluşan bebekler için en hızlı gelişim, 7 aylık gebelik döneminde görülür. Hızla kilo alır ve dışarıdan gelen güçlü ışığa karşı gözlerini kırpıştırarak tepki verir.
Hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyeceklere örnek olarak şunlar verilebilir: Tam yağlı süt ve süt ürünleri: Tam yağlı süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünleri, yağ oranı yüksektir ve kilo almaya yardımcı olur. Ayrıca, kalsiyum, protein ve vitaminler açısından da zengindir.
Gebeliğin ilk 3 ayında toplam 1 - 3 kilo alınması normaldir. Daha sonraki aylarda ayda 1,5 - 2 kilo alınması normaldir.
Gebelikte alınan kiloların; 3 – 4 kilosu bebek, 700 gram 1 kilosu plasenta yani bebeğin eşidir. 1 kilo ya da rahmin büyümesine bağlı olarak 1,5 – 1,8 kilo annenin artan kan miktarıdır. 1 kilo büyüyen göğüslerdir. 1 – 2 kilo annede su depolanmasından kaynaklanır.
Hamileliğiniz süresince karın ve tüm vücudunuzda kalınlaşmanın yanında özellikle ayaklar ve bileklerinizde hafif şişmeyi fark edeceksiniz. Ödem olarak isimlendirdiğimiz el ve ayaklardaki şişlikler gebe kadınların yaklaşık dörtte üçünde görülür. 22 ile 27. gebelik haftalarında başlayan ödem doğuma kadar devam eder.
35 Haftalık Bebek Gelişimi
Karaciğer, böbrekler ve birçok organın gelişimi önemli ölçüde tamamlanmıştır. Akciğerleri gelişmeye devam etmektedir. Her hafta olduğu gibi bu hafta da bebeğiniz yağ depolamaya devam etmektedir. Her hafta yaklaşık olarak 200 gr daha almaktadır.
Bu yüzden hamileliğin boyunca 7 ila 11 aralığında kilo alman uygundur. Vücut kütle endeksin 29'dan büyük çıktıysa fazla kilolu hamile kalmışsın demektir. Bu yüzden hamileliğin boyunca en az 6,8 kilo alman gerekebilir. Üst sınır için doktoruna danışmalısın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri