Silahlı pilotlar, kokpitte silahlarını kalçalarında kılıfında taşıyor. Dışarıda ise kilitli kutularda taşımaları gerekiyor. Pilotların silahlarını kullanma yetkileri sadece kokpitle sınırlı. Ateşli silahlarıyla mağazalara veya alışveriş merkezlerine gitmeleri ya da sosyal hayatta silahlarını taşımaları yasak.
Hava yolu nakliye pilotu lisansına sahip yolcu ve para taşımacılığında görevli pilotlara; Taşıma ruhsatı aşağıdaki evrakları tamamlayıp ikamet ettikleri ilçe Emniyet Müdürlüğü Ruhsat Büro Amirliklerine müracaat etmeleri halinde Kaymakamlık Makamının uygun görmesi durumunda silah taşıma ruhsatı verilir.
Pilotların silah taşıma ruhsatı almak için öncelikle mesleklerinin gerekliliğini kanıtlamaları gerekmektedir. Bu nedenle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden pilotluk belgesi almış olmaları gerekmektedir. Pilotların silah taşıma ruhsatı için başvuruda bulunmadan önce, işverenleri tarafından izin almaları gerekmektedir.
Yurt içi uçuşlarımızda silah taşımak ücretlidir.
İlgili 36 soru bulundu
Uzakyol Kaptanı dahil olmak üzere herhangi düzeyde bir gemiadamının gemiye katılımı esnasında silah taşıyabileceğine ilişkin kanunda bir hüküm bulunmamaktadır. Ancak isteyen bir gemiadamı kanunda belirtilen şartlara sahip olması halinde Silah Taşıma Ruhsatı alabilir.
THY'den yapılan açıklamada "Ruhsatlı ateşli silah, tüfek ve/veya mühimmatların taşınması hizmeti karşılığında (muaf listesinde yer almayan) yolcularımızdan 1 Mart 2018 tarihinden itibaren 20 TL ücret talep edilecektir" denildi.
TÜRKİYE'deki alışveriş merkezlerinin çoğu, belinde ruhsatlı silahı olan müşterilerinin girişine izin veriyor. İstanbul'daki Kanyon, Cevahir ve Galleria, ruhsatı olsa dahi müşterilerini silahla içeri almıyor.
Ateşli Silahlar: 6136 sayılı kanun uyarınca, taşıma ruhsatlı olanlar ve yivsiz av tüfek ruhsatnamesi bulunanlar haricinde her türlü ateşli silah ile istasyon ve araçlara girmek yasaktır.
Evet. Askeri personellerin “ateşli silah bulundurma ve taşıma ruhsatı” zaten vardır.
“Avukatlardan Silah Taşıma Ruhsat Harcı Alınması Usulsüzdür”
Türkiye'nin ilk kadın F-16 pilotu Berna Şen 30 Ağustos 2020 rütbe töreninde 'Albay' rütbesine yükseldi. Türkiye'ye 'Savaşan Şahinler' olarak adlandırılan F-16 tipi uçağının Türkiye'deki ilk kadın pilotu olan Berna Şen Hava Harp Okulu da dahil olmak üzere Türk Hava Kuvvetleri'nde 19 yıl görev yapmıştır.
Her istihdam döneminde ilan kriterleri güncellenmektedir. Bu nedenle ilanların takip edilmesi gerekmektedir. Askerlik görevim halen devam etmektedir.
S7 Airlines basın ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre pilotlar ve uçuş görevlileri vücutlarının açıkta kalan kısımlarına dövme yaptırabilecek, düzgün sakal bırakabilecek ve rengarenk saç modelleri yaptırabilecek.
Yasanın 7.maddesinin 4 numaralı bendine avukatlarda dahildir.Bu nedenle avukatlar adliyelerde durışmalarda silah taşıyabilirler.
Buradan, bu bölümler hariç diğer sağlık kuruluşlarına ve diğer servislere ve polikliniklere silahla girilebileceği -güvenlik ve kolluk personelleri hariç- gibi bir anlam çıkmaktadır. 6136 sayılı kanunda eğitim ve öğretim kurumlarına da ateşli silahlarla girmenin yasak olduğu belirtilmiştir.
Ruhsatsız silah bulundurma ve taşıma Türk ceza hukukukuna göre suç teşkil eden bir eylemdir. 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu uyarınca ruhsatsız silah taşıma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve otuz günden yüz güne kadar adli para cezasıdır.
Muvazzaf subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay ve uzman erbaşlar görevleri müddetince veya emekli/müstafi olduktan sonra MKE kurumu tarafından satışa sunulan tabancalardan veya sivil veya askeri şahıslardan toplam 3 (üç) adet silah satın veya devir alabilirler.
Uçakta da 256 adet 40 mm mermisi taşınır. U modelinde 1 adet 25 mm GAU-25 topu bulunur ve dakikada 1800 mermi atabilmektedir.
2.1 İstasyonlara ve ücretli alana, ruhsatlı silah haricinde, silahla veya delici / kesici aletlerle girilemez ve yolculuk yapılamaz.
Hâkim ve savcılarımız görev süreleri boyunca bir (1) adet yerli, bir (1) adet ithal olmak üzere iki (2) adet silah alabilirler. Yeni göreve başlayan hâkim ve savcılar ile silah talebinde bulunmayanlar için her yıl Başkanlığımız tarafından silah alım duyurusu yapılarak silah dağıtımı yapılacaktır.
2) Vali, vali muavini, kaymakam ve bucak müdürlüğünden veya mülki idare amirliği hizmetlerinden, 3) Hakim ve Cumhuriyet savcısı ile bu meslekten sayılanlardan, 4) Özel kanunlarına göre silah taşıma yetkisine sahip görevliler.
Uzman erbaşlar, ilk sözleşmelerini müteakip bedeli karşılığında zatî tabanca edinebilirler ve görevli olmadıkları zamanlarda da resmî veya sivil elbise ile zatî tabancalarını göze görünmeyecek şekilde taşıyabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri